Ανασκόπηση του Α’ γύρου στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία

on .

A OMILOS 3

• Ευκαιρίας δοθείσης της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου των πρωταθλημάτων στους δυο ομίλους της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Ηπείρου, ο «Π.Λ.» κάνει έναν απολογισμό της πορείας των 22 ομάδων που αποτελούν την Α’ Κατηγορία.
Οι ομάδες που προπορεύονται στους δυο ομίλους, αυτές που βρίσκονται στη μέση αλλά και εκείνες που αναμένεται να δώσουν μεγάλη μάχη για να παραμείνουν στην Κατηγορία.
Α’ Ερασιτεχνική- Α’ Όμιλος

1. ΠΑΣ Κράψης 25 β
Με ένα παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου η ομάδα της Κράψης. Η πορεία της είναι καταπληκτική τόσο στο πρωτάθλημα ( 8 νίκες, 1 ισοπαλία και καμία ήττα) τις δύο στα ντέρμπι με Νεοχωρόπουλο 5-0 και Κόνιτσα 2-0, όσο και στο Κύπελλο που είναι στα ημιτελικά, αποκλείοντας ομάδες όπως η Κόνιτσα, η Κατσικά και η Καστρίτσα. Έχει την καλύτερη επίθεση με 32 τέρματα και την καλύτερη άμυνα αφού έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ, ενώ η μεγαλύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα είναι το 6-1 επί της Αγίας Μαρίνας και ακολουθούν το 5-0 σε Νεοχωρόπουλο και Ελεούσα.

2. Πίνδος Κόνιτσας 23 β.
Κοντά στην κορυφή βρίσκεται η ακριτική ομάδα της Κόνιτσας που πραγματοποιεί μια καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Στέλιου Σιώτα βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε παίκτες από την Κόνιτσα και αυτό είναι το θετικό της στοιχείο σε αυτή την πορεία. Ο πρώτος γύρος την βρίσκει με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα και τέρματα 16 επιθετικά και 5 αμυντικά και αυτό δείχνει ότι δύσκολα βάζει γκολ, αλλά το ίδιο δύσκολα δέχεται.

3. Α.Ο.Νεοχωρόπουλου 20 β.
Δεν ξεκίνησε καλά το Νεοχωρόπουλο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο όπου αποκλείστηκε από το Νησι στη 2η φάση και αυτό ανάγκασε τους ανθρώπους της διοίκησης να προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή με τον Αντώνη Κοζανίτη να αντικαθιστά τον Τάκη Νάκα. Με 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και τέρματα 22 υπέρ και 15 κατά δείχνει ότι στα τελευταία παιχνίδια έχει βρει τον ρυθμό του και τις πραγματικές του δυνατότητες.

4. Α.Ο.Σταυρακίου 2009 16 β.
Μόνο ικανοποιητική δεν είναι η πορεία του Σταυρακίου στο πρωτάθλημα με μόλις 16 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες και τέρματα 17 υπέρ, 15 κατά. Η λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Ναθαναήλ λίγο πριν τον επαναληπτικό του κυπέλλου με την Κοσμηρά και η πρόσληψη του Σάκη Κουβεντάρη δείχνει ότι η διοίκηση ήθελε κάτι να αλλάξει στην ομάδα. Ωστόσο ήρθε ένας οδυνηρός αποκλεισμός στα προημιτελικά του κυπέλλου και αυτό στοίχισε ίσως περισσότερο στο Σταυράκι από την πορεία στο πρωτάθλημα μιας και το Κύπελλο ήταν ένας από τους στόχους.

5. Αετός Νήσου 16 β.
Το καλό ξεκίνημα στην αρχή του πρωταθλήματος δεν είχε και την ανάλογη συνέχεια για το Νησί, ήρθε και ο οδυνηρός αποκλεισμός στο κύπελλο από τους Χουλιαράδες αλλά παρόλα αυτά αυτή η ομάδα δεν απογοητεύεται, είναι μια οικογένεια και χαίρεται να παίζει ποδόσφαιρο είτε χάνει, είτε κερδίζει. Ο απολογισμός του πρώτου γύρου φέρνει τον Αετό με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες και τέρματα 15 υπέρ και 8 κατά.

6. Πασσαρών Ροδοτοπίου 11 β.
Αν και ξεκίνησε καλά στην αρχή του πρωταθλήματος με 2 νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη για την ομάδα του Βασίλη Κίτση, μιας και τρεις συνεχόμενες ήττες την έφεραν σε δύσκολη θέση. Ωστόσο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου μπόρεσε να βελτιώσει τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα κλείνοντας τον πρώτο γύρο συνολικά με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες και τέρματα 13 υπέρ και 16 κατά.

7. Α.Ε.Χουλιαράδων 11 β.
Η νεανική ομάδα των Χουλιαράδων χρειάστηκε χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας μιας και ήταν εξ΄ ολοκλήρου ένα καινούργιο ποδοσφαιρικό σύνολο. Αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που ήθελαν στην αρχή, η επιμονή και η δουλειά ανταμείφθηκαν και έτσι έφτασαν σε ένα σημείο να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να έρχονται και τα αποτελέσματα. Ο γύρος για την ομάδα του Αντώνη Δημητρίου έκλεισε με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 10 υπέρ και 14 κατά.

8.Π.Α.Σ.Αγίας Μαρίνας 10 β.
Όταν σε έναν γύρο έχεις έξι ήττες από τις οποίες οι τέσσερις είναι στην έδρα σου με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα η Αγία Μαρίνα θα μπορούσε αν είχε εκμεταλλευτεί την έδρα της, να έχει περισσότερους βαθμούς όμως αυτό δεν έχει γίνει και ο δεύτερος γύρος προμηνύεται αρκετά δύσκολος για την ομάδα του Βαγγέλη Αναγνωστάκη. Με 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 6 ήττες και τέρματα 15-26 (χειρότερη άμυνα) τελείωσε τον πρώτο γύρο η Αγία Μαρίνα.

9. Προοδευτική Περάματος 8 β.
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η ιστορική ομάδα της Προοδευτικής Περάματος μιας και η πορεία της στον πρώτο γύρο είναι αποκαρδιωτική. Οι εμφανίσεις της ομάδας δεν πείθουν αφού τόσο η δυσκολία στο σκοράρισμα, όσο και η ευκολία που δέχεται γκολ η ομάδα την έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Μόλις 2 νίκες στο πρωτάθλημα, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες για το Πέραμα και τέρματα 8 επιθετικά και 20 αμυντικά.

10. Θύελλα Ελεούσας 6 β.
Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση είναι η Θύελλα Ελεούσας που είναι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η απειρία μιας και ομάδα του Μανόλη Σκούφαλη απαρτίζεται με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι αυτή η που έχει οδηγήσει σε αυτό το σημείο τη Θύελλα. Δύσκολος προμηνύεται ο δεύτερος γύρος όπου θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Μια νίκη, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες και τέρματα 15 επιθετικά, 26 αμυντικά (χειρότερη άμυνα).

11. Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά 3 β.
Σχεδόν πάντα ο βαθμολογικός πίνακας λέει την αλήθεια και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Αγροτικού. Μια ομάδα που ακόμη δεν έχει πάρει νίκη στο πρωτάθλημα και βρίσκεται σε δυσχερή θέση αφού ο τελευταίος της βαθμολογίας υποβιβάζεται απευθείας στη Β’ κατηγορία. Μόλις τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες (απομένει το παιχνίδι με την Κράψη) για τον Αγροτικό και τέρματα 5 επιθετικά και 19 αμυντικά.
Α’ Ερασιτεχνική- Β΄ Όμιλος

B OMILOS 1
1. Θύελλα Κατσικάς 27 β.
Στην κορυφή της βαθμολογίας του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής με 27 βαθμούς βρήκε η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου τη Θύελλα Κατσικάς. 9 νίκες για την ομάδα του Νίκου Γκούρα, μεταξύ των οποίων στα ντέρμπι στην Καστρίτσα(2-3) και Ανατολή (0-1), με μία μόλις ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή που γνώρισε στο Μέτσοβο. Οριακά έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 44 γκολ, ενώ έχει δεχθεί 9. Οι πιο ευρείες νίκες της στο πρωτάθλημα με 7-0 κόντρα σε Σερβιανά και Ασβεστοχώρι, ενώ μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Κράψη επικεντρώνεται εξ’ ολοκλήρου στο πρωτάθλημα.

2. Ανατολή 25 β
Η ομάδα του Αλέκου Τάτση πραγματοποιεί μία αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα με κυρίως νέους αλλά και κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές, έχοντας 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στο ντέρμπι από την Κατσικά. Έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με την Καστρίτσα με 7 γκολ, ενώ έχει πετύχει 24. Στο Κύπελλο είχε αποκλειστεί από το Κουτσελιό, οπότε εστιάζει στο να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο πρωτάθλημα.

3. Αγροτικός Καστρίτσας 24 β.
Με προπονητή τον Αποστόλη Τόλη πορεύεται η Καστρίτσα εδώ και ενάμιση μήνα, ο οποίος αντικατέστησε τον Λεωνίδα Μαλισόβα. Ο Αγροτικός έχει στις τάξεις του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Κώστα Θανάση με 15 γκολ, ενώ επιθετικές λύσεις έχουν δώσει οι Αλεξίου, Διαμαντόπουλος, Αναστασιάδης κ.α. Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 43 γκολ και έχει δεχθεί 7. Οι πιο ευρείες νίκες είναι κόντρα σε Σερβιανά(9-0) και Κοσμηρά (8-0), όμως ο Αγροτικός έχει χάσει τα ντέρμπι με Κατσικά και Ανατολή. Σχετικά με το Κύπελλο, εκκρεμεί η ένσταση στο παιχνίδι των «8» που κατέθεσε κατά του κύρους του αγώνα με την Κράψη, θεωρώντας πώς δεν μπορεί παράγοντας μίας ομάδας να είναι και γιατρός του αγώνα.

4. Τιτάν Λογγάδων 16 β.
Εξαιρετικά καλά τα έχει πάει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα ο Τιτάν Λογγάδων που ισοβαθμεί στην 4η θέση με το Μέτσοβο στους 16 βαθμούς αλλά το έχει κερδίσει στο μεταξύ τους ματς.
5 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες για τον Τιτάνα. Από τις νίκες που πέτυχε οι δυο είναι εκτός έδρας με αντιπάλους τους ΠΑΣ Πηγών Λούρου(1-2) και Μικρασιάτες(1-3). 14 γκολ ενεργητικό και 17 παθητικό για το σύνολο του Παναγιώτη Γκίτση.

5. ΠΑΣ Μέτσοβο 16 β.
Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες ο απολογισμός του ΠΑΣ Μετσόβου, με τέρματα 21 ενεργητικό και 19 παθητικό. Σίγουρα, η πιο σημαντική νίκη από τις πέντε είναι κόντρα στην πρωτοπόρο Θύελλα Κατσικάς, ενώ από τις 4 ήττες οι 3 είναι σε εκτός έδρας ματς, από Δροσοχώρι,Λογγάδες και Ανατολή.
Η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα έχει ταλαιπωρηθεί κατά καιρούς από θετικά κρούσματα της Covid 19. Πρόκληση για τους Μετσοβίτες το Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες την Κράψη στα ημιτελικά.

6. Κοσμηρά 14 β.
Με τον προπονητή Μπάμπη Νταλάκα, πλέον, στον πάγκο η Κοσμηρά κατέγραψε σημαντική επιτυχία πριν λίγες μέρες με την πρόκριση για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποκλείοντας το Σταυράκι και θα αντιμετωπίσει το Κουτσελιό με φόντο τον τελικό.
Όσο για το πρωτάθλημα, έχει μία δυνατή έδρα, γνωρίζοντας μία μόλις ήττα από τη Θύελλα Κατσικάς, ενώ η πιο βαριά της ήττα σημειώθηκε από την Καστρίτσα(8-0). 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες και 17 τέρματα υπέρ- 23 κατά ο απολογισμός της Κοσμηράς.

7. ΠΑΣ Πηγών Λούρου 11 β.
Μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και τις τρεις σερί ήττες από Λογγάδες, Μέτσοβο και Ανατολή, η ομάδα του Γιάννη Καραφέρη συγκέντρωσε 7 συνεχόμενους βαθμούς, σημειώνοντας και στη συνέχεια μία σημαντική νίκη και στο Ασβεστοχώρι με 2-3. Ο απολόγισμός για την ομάδα της Βουλιάστας είναι 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, έχοντας 19 γκολ ενεργητικό και 24 παθητικό.

8. Α.Ε. Μικρασιατών 10 β
Μία θέση και έναν βαθμό πιο κάτω, η Α.Ε Μικρασιατών με απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες, με τελευταία αυτήν από τους Λογγάδες. Από τις τρεις νίκες, όλες είναι στο Αγιά- Σοφιά απέναντι σε Κοσμηρά, Σερβιανά και Ασβεστοχώρι. Έχει πετύχει τα λιγότερα γκολ στην κατηγορία (13) μαζί με Δροσοχώρι και Σερβιανά, ενώ έχει δεχθεί 28.

9. Δροσοχώρι 8 β.
Μία ομάδα που θα παλέψει μέχρι το τέλος να αποφύγει τον υποβιβασμό είναι το Δροσοχώρι, έχοντας 8 βαθμούς στο τέλος του πρώτου γύρου.
Πέτυχε δυο νίκες στην έδρα του απέναντι σε Μέτσοβο και Σερβιανά, έχει πετύχει 13 γκολ και έχει δεχθεί 25. Έχει δυο ισοπαλίες με Α.Ε.Μ. και ΠΑΣ Πηγών Λούρου αλλά και έξι ήττες, με πιο βαριές το 0-5 από Θύελλα Κατσικάς και Αγροτικό Καστρίτσας.

10. Ασβεστοχώρι 7 β.
Στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας βρίσκεται από την περασμένη αγωνιστική το Ασβεστοχώρι, μετά την ισοπαλία στα Σερβιανά και την ήττα από την Καστρίτσα. Μόλις δυο νίκες στο πρωτάθλημα εντός με Λογγάδες και Δροσοχώρι, 1 ισοπαλία και 7 ήττες, με πιο βαριά από την Κατσικά με 7-0. Με 16 γκολ ενεργητικό και 30 παθητικό, έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα. Το Ασβεστοχώρι πρέπει να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια στον δεύτερο γύρο για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

11. Θρίαμβος Σερβιανών 1 β.
Στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Θρίαμβος Σερβιανών με 1 βαθμό. Η ομάδα που κατέκτησε 1 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα πριν λίγα χρόνια και αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική, πλέον βρίσκεται σε δεινή θέση. Ο ένας βαθμός που κατέκτησε ήρθε σε συγκλονιστικό ματς με ανατροπή με αντίπαλο το Ασβεστοχώρι (4-4). 0 νίκες και 9 ήττες, με πιο βαριές από την Κατσικά (7-0) και την Καστρίτσα (9-0). Έχει πετύχει 13 τέρματα, ενώ έχει την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα του Β΄Ομίλου με 48 τέρματα παθητικό.