Ενισχυμένος ο ΠΑΣ Γιάννινα με Μιλιντσεάνου και Γκαρντάφσκι

on .

PAS PROPONHSH 13 12 21

• Η αυλαία του πρώτου γύρου της Super League βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην τρίτη θέση με 22 βαθμούς μετά τη νίκη με 3-2 επί του Βόλου το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες». Οι Γιαννιώτες δεν έχουν χρόνο για ξεκούραση και πανηγυρισμούς καθώς ακολουθεί βαρύ πρόγραμμα με δύο πολύ σπουδαία παιχνίδια αρχής γενομένης από το αυριανό (15/12, 5:15 μ.μ.) ντέρμπι τρίτης θέσης με τον ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες» και στη συνέχεια την Κυριακή (19/12) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ βρίσκονται ισόβαθμοι στην τρίτη θέση με 22 βαθμούς και αυτό δίνει στους παίκτες των Γιαννιωτών ένα έξτρα κίνητρο να πάρουν τη νίκη, αλλά και μια άτυπη ρεβάνς για την περσινή ήττα με 0-2 σε ματς που έγινε στο Περιστέρι.
Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε χθες το πρωί και τα νέα είναι ευχάριστα όσον αφορά τους πρώην πλέον τραυματίες Μιλιντσεάνου και Γκαρτντάφσκι, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα και υπολογίζονται από τον Ηρακλή Μεταξά για το αυριανό ντέρμπι.
Στον αντίποδα θα απουσιάσουν οι Καραχάλιος και Περέα που δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή της μιας αγωνιστικής αφού συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες, καθώς και ο κλινήρης Καραγιάννης.
Το χθεσινό πρόγραμμα μετά το αρχικό ζέσταμα, συνεχίστηκε με ασκήσεις passing game, ενώ ακολούθως ο Ηρακλής Μεταξάς χώρισε του ποδοσφαιριστές του σε τρία γκρουπ των επτά ποδοσφαιριστών το καθένα για παιχνίδι κατοχής με γκολ.
Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί και στη συνέχεια ο Μεταξάς θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Πάτησε γήπεδο ο Κόντε
Έτοιμος να σπάσει κάθε ιατρική πρόγνωση και πρόβλεψη είναι ο Πέδρο Κόντε και η επιστροφή του στα γήπεδα ίσως γίνει νωρίτερα από ότι φανταζόταν ακόμη και ο ίδιος ο Ισπανός επιθετικός.
Ο Κόντε είχε υποστεί ρήξη χιαστών στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό στις 18 Σεπτεμβρίου και μετά από λίγες ημέρες πέρασε την πόρτα του χειρουργείου με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες. Το καλύτερο σενάριο ήταν να προλάβει τα τελευταία παιχνίδια και το χειρότερο να χάσει όλη τη σεζόν.
Ο Ισπανός επιθετικός όμως με την υπομονή και την επιμονή που τον διακρίνει και υπό τις οδηγίες του φυσιοθεραπευτή της ομάδας Φίλιππα Σκόδρου και του βοηθού του Μάριου Λάμπρου χθες σχεδόν τρεις μήνες μετά τον τραυματισμό του πάτησε χτες γήπεδο και έκανε ελαφρύ τρέξιμο στο ΠΕΑΚΙ και κάποιες ασκήσεις με τη μπάλα, ενώ νωρίτερα έκανε και στο γυμναστήριο της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ ασκήσεις.
Ο «Π.Λ.» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Πέδρο Κόντε και όπως μας ανέφερε ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος ότι μπορεί να παίξει αλλά θα πρέπει όλα να γίνουν σωστά με την αποθεραπεία του για να μπορέσει να είναι όσο πιο σύντομα γίνεται και πάλι στη διάθεση του Ηρακλή Μεταξά.

Ο Φωτιάς «άρχοντας» της αναμέτρησης
Ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα ορίστηκε από τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, να διευθύνει την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ.
Βοηθοί του Φωτιά θα είναι ο Αντώνιος Σινιοράκης από τα Χανιά και ο Κωνσταντίνος Στάικος από τη Λάρισα και τέταρτος ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική. Στο VAR θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία και AVAR ο Ιορδάνης Απτόσογλου από την Αθήνα.

Το πρόγραμμα από την 18η ως την 26η αγωνιστική
Ανακοινώθηκε από τη Super League το πρόγραμμα του πρωταθλήματος από τη 18η ως την 26η αγωνιστική. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί πέντε φορές Κυριακή, δύο Δευτέρα, μια Τετάρτη και μία Σάββατο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΣ είναι:
18η Κυριακή 16/1/22 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος
19η Κυριακή 23/1/22 19:30 Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
20η Κυριακή 30/1/22 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης
21η Τετάρτη 2/2/22 15:00 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
22η Σάββατο 5/2/22 19:30 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα
23η Δευτέρα 14/2/22 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης
24η Κυριακή 20/2/22 19:30 ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
25η Δευτέρα 28/2/22 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία
26η Κυριακή 6/3/22 19:00 Βόλο-ΠΑΣ Γιάννινα