Ανώμαλη προσγείωση για τον ΠΑΣ, βαριά ήττα 0-4 από τον ΠΑΟΚ

on .

PAS PAOK 15 12 21

• Ηχηρό χαστούκι δέχτηκε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υπέστη βαριά ήττα με 0-4 από τον ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες» και το υποτιθέμενο ντέρμπι της τρίτης θέσης μετατράπηκε σε εφιάλτη για τους Γιαννιώτες στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Super League. Οι Θεσσαλονικείς με τη νίκη τους στα Γιάννινα προσπέρασαν στη βαθμολογία τους Ηπειρώτες και βρίσκονται μόνοι τους πλέον με 25 βαθμούς στην τρίτη θέση, αφήνοντας τον ΠΑΣ στους 22.
Οι απουσίες των Χουάν Περέα και του Ζήση Καραχάλιου στοίχισαν στο σύνολο του Ηρακλή Μεταξά με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να παρουσιαστεί μεταμορφωμένος προς το χειρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της άμυνας του ΠΑΣ και με υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας έφτασε στην ευρεία νίκη. Παρά τη βαριά ήττα, οι φίλαθλοι της γιαννιώτικης ομάδας χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ και ο Ηρακλής Μεταξάς εμφανίστηκε στενοχωρημένος αλλά όχι απογοητευμένος στις δηλώσεις του.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Με δεδομένες τις απουσίες των Καραχάλιου και Περέα, ο Ηρακλής Μεταξάς έδωσε φανέλα βασικού στους Μιλιντσεάνου και Γκαρντάφσκι που επέστρεψαν από τραυματισμό. Ο προπονητής του ΠΑΣ χρησιμοποίησε τη διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Λιάσος και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Σνάιντερ, αριστερό ο Γκαρντάφσκι και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Μορέιρα και Μιλιντσεάνου.

Προβάδισμα με Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ
Πιο ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τις δυο ομάδες στο πρώτο εικοσάλεπτο να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους και να μην απειληθούν οι εστίες τους, «φοβώντας ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη».
Σε ένα σημείο όπου το παιχνίδι ήταν μέτριο έως κακό ποιοτικά και οι όποιες προσπάθειες των ομάδων να βγουν μπροστά έβρισκαν σε τείχος των αντιπάλων, ήρθε η απόφαση του Φωτιά στο 30’ να δώσει ένα αυστηρό πέναλτι και να βάλει «φωτιά» στο παιχνίδι.
Μετά από κόρνερ πουν εκτελέστηκε πλασαριστά, ο Μουργκ έβγαλε τη σέντρα και ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε στο πίσω μέρος του αγκώνα του Μιλιντσεάνου με τον διαιτητή να χρειάζεται τη βοήθεια του VAR για να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει παράβαση.
Μετά την ανασκόπηση της φάσης ο Φωτιάς έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Κούρτιτς ανέλαβε να το εκτελέσει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν στο 31’, κάνοντας το 0-1. Ήταν το έβδομο γκολ του Κούρτιτς στη σεζόν.

Απίστευτη φάση Σνάιντερ
Παρά το γεγονός ότι η απουσία του Περέα ήταν εμφανής στο επιθετικό κομμάτι, όπως και του Καραχάλιου στα χαφ, η γιαννιώτικη ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ και ανέβασε στροφές. Αρχικά, στο 34’ από ωραίο συνδυασμό από αριστερά, ο Μορέιρα έκανε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης στην κλειστή του γωνία απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ. Η πιο μεγάλη φάση των Γιαννιωτών χάθηκε στο 44’ για να ισοφαρίσει στο σκορ. Ο Πίρσμαν έδωσε στον Γκαρντάφσκι, αυτός έστρωσε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Σνάιντερ που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Νέο «χτύπημα» Κούρτιτς
Ενώ θα περίμενε κανείς να αλλάξει άρδην το σκηνικό υπέρ του ΠΑΣ στην επανάληψη με βάση όσα έδειξε σε προηγούμενα παιχνίδια, η εμφάνιση του ήταν απογοητευτική και παραδόθηκε στις ορέξεις των φιλοξενούμενων. Η τελευταία καλή στιγμή του ΠΑΣ να αποσπάσει κάτι θετικό και να αλλάξει τα δεδομένα του ματς χάθηκε στο 47’. Ο Μορέιρα έκανε τη σέντρα, o Κάργας πήρε την κεφαλιά, ο Εραμούσπε έκανε προσπάθεια να πάρει κεφαλιά αλλά συγκρούστηκε με τον Πασχαλάκη και δόθηκε επιθετικό φάουλ. Στο 63’ ο Σλοβένος μέσος Κούρτιτς διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ και της ομάδας του, κλειδώνοντας την υπόθεση νίκη. Ο Μπίσεβαρ πήρε την μπάλα από αριστερά μετά από λάθος του Μιλιντσεάνου, τροφοδότησε τον Αουγκούστο και αυτός την έδωσε στον Ζίβκοβιτς που έστρωσε στον Κούρτιτς και αυτός με μεγάλη ευκολία έξω από τη μεγάλη περιοχή με πλασέ έκανε το 0-2.

Σφραγίδα και Αουγκούστο!
Πριν καλά - καλά συνέλθουν οι Γιαννιώτες από την επίτευξη του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ, δέχθηκαν νέο σοκ στο 68’. Ο Άκπομ πήρε τη μπάλα και έδωσε στομ Αουγκούστο και αυτός με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-3.

Τον αποτελείωσε ο Άκπομ
Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε με σχετική ευκολία στην επίτευξη και τέταρτου γκολ. Στο 89’ ο Ζίβκοβιτς βρήκε ωραία τον Μπίσεσβαρ και εκείνος τροφοδότησε τον Άκπομ που από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το 0-4. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλή στιγμή να μειώσουν στο σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεωναλλά από την εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα δεν βρήκε κανείς τη μπάλα να τη σπρώξει στα δίχτυα. Ήταν η πιο βαριά ήττα για τον ΠΑΣ τις δυο τελευταίες σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League.
Διαιτησία: Φωτιάς (Σινιοράκης- Στάικος)
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος (71’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι (70’ Λώλης), Σνάιντερ (83’ Τριάδης Π), Μορέιρα (59’ Μίνα), Μιλιντσεάνου (70’ Μπρένερ).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι, Κρέσπο (65’ Ίνγκανσον), Σίντκλει, Τσιγγάρας, Κούρτιτς (74’ Σβαμπ), Ντούγκλας, Μουργκ (59’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ.