Να κλείσει θετικά το 2021 θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAO PAS SHMATA

Το τελευταίο του παιχνίδι για το 2021 δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει να κλείσει τη χρονιά με θετικό αποτέλεσμα καθώς αντιμετωπίζει αύριο το απόγευμα (19/12, 7:30 μ.μ.) τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την 15η αγωνιστική της Super League.
Οι Γιαννιώτες έχουν ένα ακόμη λόγο που θέλουν να κλείσουν με θετικό πρόσημο τη χρονιά και αυτός δεν είναι άλλος από το να μετριάσουν την πικρία που άφησε το βαρύ 0-4 από τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο «Ζωσιμάδες». Για αυτό και τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές έχουν το μυαλό τους στον σημαντικό αγώνα με το «τριφύλλι» με τον ΠΑΣ να ψάχνει βαθμό ή βαθμούς που θα είναι βάλσαμο στην πληγή που άνοιξε η ήττα από τον Δικέφαλο του Βορρά.
Σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης ο Ηρακλής Μεταξάς είναι στην ευχάριστη θέση να μετράει δύο σημαντικές επιστροφές, αυτές των Καραχάλιου και Περέα που εξέτισαν την ποινή λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών, ενώ στον αντίποδα θα απουσιάσει για τον ίδιο λόγο ο Εραμούσπε που δηλώθηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής.
Μετά το αρχικό ζέσταμα το χθεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε αρκετή δουλειά πάνω στην τακτική και στο τέλος ο Ηρακλής Μεταξάς χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε τέσσερις πεντάδες και έπαιξαν εναλλάξ παιχνίδι με στηρίγματα.
Η τελευταία προπόνηση θα γίνει σήμερα το πρωί και στη συνέχεια ο Μεταξάς θα ανακοινώσει την αποστολή των Γιαννιωτών που θα ταξιδέψει το μεσημέρι οδικώς για την Αθήνα.
Τα πλάνα του Μεταξά
Με την επιστροφή των Καραχάλιου και Περέα θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή και την επίθεση, ενώ η απουσία του τιμωρημένου Εραμούσπε θα φέρει για πρώτη φορά τον Παντελάκη στο βασικό σχήμα και στα στόπερ μαζί με τον Κάργα.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα και Μιλιντσεάνου.
Μεταξάς: «Θετική η στήριξη
παρά την ήττα»
Την τελευταία συνέντευξη Τύπου για το 2021 έδωσε χθες ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς. Ο κ. Μεταξάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αναμετρήσεις με Βόλο και ΠΑΟΚ ενώ τόνισε ότι το θετικό στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ήταν η στήριξη του κόσμου παρότι η ομάδα δέχθηκε τέσσερα γκολ.
«Το θετικό στοιχείο από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ο κόσμος και το πώς διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα. Μας χειροκροτήσανε μετά από αυτό το σκορ για δύο λόγους. Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ ένα μήνυμα που έδωσα και στην ομάδα είναι ότι ο χαρακτήρας μιας ομάδας και ενός ανθρώπου φαίνεται στα δύσκολα. Στα εύκολα είναι όλοι μαζί σου, όλοι χαίρονται, όλοι σε αγαπάνε, στα δύσκολα εκεί βγαίνει ο χαρακτήρας και θέλω να δω αυτό τον καλό χαρακτήρα στα δύσκολα. Αυτό χωρίς να το συζητήσουμε το έδειξε ο κόσμος, το χάρηκα πάρα πολύ και πιστεύω ότι στα δύσκολα είναι μαζί μας, όμως πιστεύω ότι είδαν ότι προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα. Αν χάσεις 0-4 και δεν προσπαθήσεις, δεν παλέψεις, δεν παίξεις μπάλα και συνέχεια τη διώχνεις και σου έρθει μπούμερανγκ τότε μπορεί η αντίδραση του κόσμου να ήταν διαφορετική», ήταν η αρχική τοποθέτηση του κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα.
Για τη ψυχολογία της ομάδας μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ: «Το σκορ είναι βαρύ. Το πώς φτάσαμε σε αυτό το σκορ νομίζω είναι πιο βαρύ. Τα παιδιά έδειξαν θέληση, πάθος, στο τελευταίο γκολ που βάζει ο ΠΑΟΚ είχαμε φύγει από τις θέσεις μας αλλά το λάθος αυτό γίνεται από το πάθος για να κάνεις την ανατροπή. Να διορθώσουμε και αυτά τα λάθη, αλλά είναι από τα λάθη που δεν τα νιώθουμε τόσο βαριά π.χ. αν ένας παίκτης βαριέται να παίξει, να πάει man-to-man, να βαριέται να κάνει επιστροφές. Θυμίζω το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε με πέναλτι που είναι συζητήσιμο αφού ήρθε από πίσω η μπάλα, ο παίκτης μας δεν έβλεπε η μπάλα βρήκε το χέρι όχι πάνω από το κεφάλι αλλά στο πλάι , όταν πηδάς το χέρι εκεί πάει και λένε φυσιολογική θέση. Μπορεί να το δώσει, όπως μπορεί και άλλος διαιτητής να μη το δώσει».
Για τα έξι γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ από Βόλο και ΠΑΟΚ: «Ο Βόλος είχε πιο πολλές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ το ένα γκολ το έβαλε με πέναλτι, το άλλο έχει να κάνει και με την ποιότητα του παίκτη που έκανε το σουτ, αλλά νομίζω αν το έβλεπε λίγο νωρίτερα ο Λοντίγκιν θα έπεφτε και θα το έβγαζε γιατί ήταν στη σωστή γωνία. Την άλλη φορά που θα πρέπει να βγούμε μπροστά θα πρέπει να το κάνουμε διαφορετικά και όχι άμυαλα. Με τον ΠΑΟΚ δεν θυμάμαι κάποια ευκαιρία και ούτε χρειάστηκε να επέμβει πουθενά ο Λοντίγκιν σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια όπου έκανε επεμβάσεις. Δεν είναι μόνο η αμυντική λειτουργία, είναι και οι αποκρούσεις που μπορούν να διαμορφώσουν ένα παιχνίδι».
Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Το μόνο που μπορεί να παίξει ρόλο είναι η κούραση η δική μας διότι το παιχνίδι του Παναθηναϊκού την Τετάρτη αναβλήθηκε και εμείς είχαμε ένα δύσκολο και κουραστικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Άλλες φορές αυτό το έχουν οι μεγάλες ομάδες όταν πάνε μεσοβδόμαδα να παίξουν ευρωπαϊκούς αγώνες και εμείς είμαστε ξεκούραστοι, τώρα βγαίνουν ανάποδα οι ρόλοι».
Τέλος, ο προπονητής του ΠΑΣ έστειλε τις γιορτινές ευχές του λέγοντας ότι: «Να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, υγεία και να είμαστε δυνατοί και χωρίς καμία αρρώστια τον καινούργιο χρόνο. Ευχαριστώ για τη συνεργασία στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος».
Διαιτητής του αγώνα ο Τζήλος
Ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα ορίστηκε από την ΚΕΔ να είναι ο διαιτητής του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Βοηθοί του θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική και ο Ιορδάνης Δημητριάδης από την Καστοριά.Τέταρτος θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα. Στο VAR θα είναι ο Ισπανός Μάριος Μελέρο και AVAR ο Βασίλειος Νικολακάκης από το Λασίθι.
Να σπάσει την κακή παράδοση!
Νωπές είναι οι ευχάριστες αναμνήσεις των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα από την επική πρόκριση την περασμένη αγωνιστική περίοδο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου οι Γιαννιώτες επικράτησαν στη ρεβάνς με σκορ 1-2 στο «Απόστολος Νικολαϊδης» στις 3 Μαρτίου 2021. Ωστόσο, σε επίπεδο πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μία κάκιστη παράδοση στα εκτός έδρας ματς με τους «πράσινους». Συγκεκριμένα, οι αυριανοί μονομάχοι έχουν αναμετρηθεί 25 φορές στο παρελθόν σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League). Oι «πράσινοι» έχουν μία συντριπτική υπεροχή με 22 νίκες, δυο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (1982-83/2012/13), ενώ ο ΠΑΣ μετρά μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα.
Ήταν 16 Απριλίου 1978, όταν ο ΠΑΣ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 από τα γκολ των Ελευθεράκη και Ασλανίδη αλλά με δυο τέρματα του Γκλασμάνη και ένα του Σεϊταρίδη, έφερε το ματς τούμπα και πήρε την ιστορική εκείνη νίκη. Φυσικά, αξέχαστο ήταν το ισόπαλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ τον Αύγουστο του 2012(1-1) με ένα γκολ ποίημα από τον Τόμας Ντε Βινσέντι που χειροκροτήθηκε και από τους φιλάθλους των γηπεδούχων. Όσον αφορά τα τέρματα αυτά είναι σαφώς υπέρ του Παναθηναϊκού, με τον ΠΑΣ να έχει σκοράρει 18 φορές, ενώ έχει δεχθεί 68 τέρματα. Από τις ήττες η βαρύτερη είναι το 6-1 της σεζόν 1975-1976, ενώ τρεις φορές ηττήθηκε με σκορ 4-0 τις σεζόν 1980-1981, 2009-2010 και 2016-2017.