Σπουδαίο διπλό η Ελεούσα, άνετες νίκες για Μέτσοβο- Καστρίτσα

on .

MATS AGONISTIKIS

Νησί - Θύελλα Ελεούσας 2-3

• Τι και αν βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ από το Νησί, τι και αν έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 70΄ οι ποδοσφαιριστές της Θύελλας Ελεούσας έγιναν «αντράκια» και κατάφεραν με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα να κάνουν τη νίκη με 2-3 και να δείξουν ότι κάποιοι βιάστηκαν να τους ξεγράψουν γρήγορα. Στο πρώτο ημίχρονο το Νησί πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε γρήγορα γκολ.
Μόλις στο 6’ το Νησί βρέθηκε μπροστά στο σκορ όταν ο Κασίμης έκανε τη σέντρα και ο Κοντογιάννης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκρέμου. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 30’ για να δούμε την επόμενη καλή φάση στο ματς που ανήκει στο Νησί με τον Κασίμη να περνάει κάθετη μπαλιά στον Κοντογιάννη αυτός πέρασε και τον τερματοφύλακα, έκανε το σουτ αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα απομάκρυναν επάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της Ελεούσας.
Στη συνέχεια η Θύελλα προσπάθησε να βγει μπροστά και είχε δύο καλές στιγμές στο 32΄με τον Ρίζο να κάνει το σουτ και τον Θουλιώτη να μπλοκάρει τη μπάλα και στο 38’ με τον Στάμο που βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 39’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στάθη, ο Ζυγούνας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θουλιώτη ισοφαρίζοντας 1-1.
Στο δεύτερο μέρος οι νεαροί παίκτες της Θύελλας είχαν την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο βρέθηκαν και πάλι πίσω στο σκορ στο 68΄ με ένα καταπληκτικό γκολ του Κοντογιάννη ο οποίος «άδειασε» τρεις αντιπάλους και αρκετά μέτρα πλάγια και έξω από τη μεγάλη περιοχή με σουτ έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Γκρέμου κάνοντας το 2-1.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ελεούσα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως ο Θουλιώτης απέκρουσε το πλασέ του Κεφάλα.
Σαν να μην έφτανε αυτό η ομάδα του Μανόλη Σκούφαλη έμεινε με δέκα παίκτες στο 70’ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Στάθη. Στο 82’ ο Κοντογιάννης έκανε την κεφαλιά και ο Γκρέμος απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα. Η ισοφάριση για την Ελεούσα ήρθε στο 86’ όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επιστροφή της ο Κεφάλας με σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-2.
Ολική ανατροπή στο σκορ είχαμε για τη Θύελλα στο 90’ με το Σιώζιο να κάνει το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Ρίζος που πήρε το ριμπάουντ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 2-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Διαιτησία: Λιόντος (Κόλλιας-Θανασιάς).
Νησί: Θουλιώτης, Στογιάννης, Στεργίου, Κοτσίνας, Μωραΐτης, Πρέμος (76’ Πρέντζας), Γεράσης, Τζιμογιάννης, Κοντογιάννης, Μπίλης, Κασίμης.
Ελεούσα: Γκρέμος, Δρόλιας (65’ Καραντάνας), Ζυγούνας, Πότσης, Κωστούλας, Στάμος (57’ Παπαντωνίου), Ρίζος, Παπαδόπουλος (88’ Παπαϊωάννου), Στάθης, Οικονόμου, Κεφάλας (88’ Σιώζιος).

 Μέτσοβο- Μικρασιάτες 4-0 

• Στο πλαστικό της Ανατολής το Μέτσοβο νίκησε με 4-0 τους Μικρασιάτες κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το 2021 σε αντίθεση με την ΑΕΜ που συνεχίζει να προβληματίζει και θα πρέπει τη νέα χρονιά να βρει τον καλό της εαυτό αν δεν θέλει να μπλέξει σε περιπέτειες.
Το Μέτσοβο στο 16’ άνοιξε το σκορ με τον Μούστο από δεξιά να κάνει την σέντρα και τον Κώστα Τσιόστα με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το 2-0 για την ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα έγινε στο 62’ με τον Βαρσάνη. Στο 76’ ο Σιούτας με πλασέ έκανε το 3-0.
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 88’ ο Τσιόστας Κ. διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.
Διαιτησία: Νέος (Τασιούλας-Κολιός).
Μέτσοβο: Γιαμβριάς, Ναζίρης, Τσιόστας Χ., Γεωργίου, Σιούτας, Τσιόστας Κ., Μούστο, Χύσο, Βαρσάνης (71’ Τρίτος), Τσιουλιάης (82’ Τσιώνης), Χήτας (67’ Σταχούλης).
Μικρασιάτες: Νάκος, Σιλεβίστας, Ναυρόζογλου Α., Ανανιάδης, Ραγιάς, Ναυρόζογλου Κ., Παΐλας, Σιώζης, Ναυρόζογλου Αθ., Λούζης, Τότσικας.

logades

Λογγάδες- ΠΑΣ Πηγών Λούρου 3-2 

• Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Τιτάν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΣ Πηγών Λούρου και διατηρείται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, ισοβαθμεί με το Μέτσοβο αλλά το έχει κερδίσει στο μεταξύ τους ματς. Το πρώτο μέρος ανήκε στους γηπεδούχους που πέτυχαν δυο γκολ, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου είχαν καλές ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, έκαναν τη μερική ανατροπή αλλά το γκολ του Γκόγκα στο 80’ έδωσε το τρίποντο της νίκης στον Τιτάνα.
Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 6’. Από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Παναγιώτου στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και με δεύτερη ο Λώλης την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς από τους γηπεδούχους με τον σκόρερ να αγκαλιάζει τον προπονητή του Παναγιώτη Γκίτση και να αφιερώνει το γκολ σε δικά του πρόσωπα στην κερκίδα. Στο 31’ σε πέναλτι που κέρδισε ο Γκόλιας, ο αρχηγός Παναγιώτου το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Στο 41’ ο Γκόγκας με ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το απέναντι κάθετο δοκάρι, ενώ στο 43’ το σουτ του Γκουρμπάτση έφυγε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι στο 48’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπισέλα από τον Λώλη. Ο Ζήσης το εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 2-1. Στη συνέχεια χάθηκαν εκατέρωθεν φάσεις με Γκόγκα που έδιωξε ο Τόμπρας και με Μπισέλα. Στο 70’ ο μαέστρος στις στατικές φάσεις Βαλάντης Ζήσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πρεβεζιάνο και έκανε το 2-2. Οι γηπεδούχοι που ανέβηκαν ψηλά στη συνέχεια, ευτύχησαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ (3-2) με φοβερό σουτ του Γκόγκα στο 80’ από το ημικύκλιο της περιοχής.
Διαιτησία: Τάσης (Διαμάντης Δ- Ευαγγέλου)
Τιτάν Λογγάδων (Γκίτσης): Πρεβεζιάνος, Δραγάτης, Παπανικολάου, Κορδοπάτης, Λώλης, Παναγιώτου, Γκουρμπάτσης, Γκούζος, Γκόλιας, Γκόγκας, Χαριζάι (62’ Κολιός).
ΠΑΣ Πηγών Λούρου (Καραφέρης): Τόμπρας, Κιοσσές, Κωλέτσης (54’ Κύρκος), Μπονόβας, Τσάνιος, Παπανικολάου, Ζήσης, Ζήκος, Μπισέλας, Λώλος, Λάππας.

 Χουλιαράδες- Σταυράκι 3-1  

• Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2021 η νεανική ομάδα των Χουλιαράδων επικρατώντας 3-1 του Σταυρακίου. Στο πρώτο ημίχρονο ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Σάκη Κουβεντάρη ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 16’ στο σκορ με τον Αθανασίου.
Οι Χουλιαράδες ισοφάρισαν στο 35’ σε 1-1 με τον Ζώνιο, ενώ στο 41’ ήρθε η ολική ανατροπή του σκορ για τους γηπεδούχους με τον μόνιμο σκόρερ της ομάδας Πύρτσιο. Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το δεύτερο μέρος με την ομάδα του Αντώνη Δημητρίου να «κλειδώνει» τη νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Παπαστράτο να διαμορφώνει το τελικό 3-1.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Μπουμπουγιάννης-Σίσκας). Το Σταυράκι έχει πολλά παράπονα.
Χουλιαράδες: Πρινέας, Συμεωνίδης, Χαλιάσος (69΄ Κουτσάφτης), Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Ζιώγας (69΄ Παπαστράτος), Ζώγιας (46΄ Γιάτσος), Παπανικολάoυ (89΄ Χήτας), Πύρτσιος (89΄ Καλτσάς), Ρραπα, Κιτσάκης.
Σταυράκι: Λάμπρης, Βούλγαρης, Κολιός (46΄ Γώγος), Καπατσέλης, Πράσσος (89΄ Τζούμας), Ζιάβρος, Γούλας, Τούσης, Αθανασίου, Ντόντης, Ζενέλης (72΄ Μιχάλης).

 Ασβεστοχώρι- Κοσμηρά 1-3 

• Νικήτρια του γειτονικού ντέρμπι στο Ασβεστοχώρι αναδείχθηκε η Κοσμηρά που επικράτησε με σκορ 1-3 του ΠΑΟ για την 12η αγωνιστική και πρώτη του δεύτερου γύρου του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, κλείνοντας έτσι με ιδανικό τρόπο τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2021. Το παιχνίδι τα είχε όλα, τέσσερα γκολ, δυο εύστοχα και ένα χαμένο πέναλτι αλλά και αποβολή.
Στο 2’ το σουτ του Ζάραγκα εντός περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Κάτσιου, ενώ στο 7’ ο Ζάραγκας ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Κάτσιο με τον διαιτητή Νέο να δίνει πέναλτι. Ο Περβανάς το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1, βάζοντας την ομάδα του από πολύ νωρίς σε θέση οδηγού στο ματς. Άμεση η απάντηση των γηπεδούχων στο γκολ που δέχθηκαν, καθώς στο 9’ από κάθετη μπαλιά του Γεωργίου, ο Κολιάκης έκανε το σουτ αλλά ο Νούτσος απομάκρυνε τη μπάλα. Στη συνέχεια δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο μέχρι το σημείο του 31’ όπου με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Θέμος έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ διπλή χαμένη ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 37’. Ο Δ. Μαλάμος από τα αριστερά έκανε το σουτ, ο Νούτσος έδιωξε με τις γροθιές, στην εξέλιξη της φάσης ο Ντάφλος σέντραρε και ο Νούτσος είχε πάλι απάντηση στο σουτ του Τσαντούλη, ενώ ο Κολιάκης έκανε το γυριστό σουτ με τον τερματοφύλακα της Κοσμηράς να μπλοκάρει. Στο 42’ σε ασίστ του Τσούρη, ο Νιτσιάκος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Όπως και το πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Κοσμηρά που έφτασε στο 0-2 στο 51’ με έξοχη ατομική ενέργεια και τελείωμα του Ζώτου. Οι προσπάθειες των Νιτσιάκου (53΄) και Μπέτση (55’) δεν είχαν αποτέλεσμα και στο 62’ από σέντρα του Ντάφλου ο Γεωργίου έστειλε με κεφαλιά άουτ τη μπάλα. Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Τσούρη. Οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 81’. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Κολιάκη από τον Στεργίου και ο Μαλάμος Δ. το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2. Νέο πέναλτι στο ματς στο 87’. Ο Βλαχογιώργος έκανε το σουτ εντός περιοχής και ο Αλ. Μαλάμος έδιωξε τη μπάλα με τα χέρια, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και να αποβάλλει απευθείας τον παίκτη του Ασβεστοχωρίου. Ο Περβανάς το εκτέλεσε αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Βλαχογιώργος με σουτ από ασίστ του Νιτσιάκου.
Διαιτησία: Νέος (Σιόντης - Πάνος)
Ασβεστοχώρι (Γάγας): Κάτσιος, Μαλάμος Δ. (90’ Μαλάμος Αλκ.), Μοσχέτας, Βασάκος (58’ Ανθόπουλος), Μαλάμος Αλ., Ντάφλος Β., Μπέτσης, Γεωργίου, Τσαντούλης, Κολιάκης, Ντάφλος Π.
Κοσμηρά (Νταλάκας): Νούτσος, Στεργίου, Περβανάς, Νούσης, Θέμος, Ζώνιος, Τσούρης, Ζώτος, Ζαφείρης (67’ Βλαχογιώργος), Νιτσιάκος, Ζάραγκας.

 Α ΟΜΙΛΟΣ

(12η Αγωνιστική)
Χουλιαράδες-Σταυράκι 3-1
Νησί-Ελεούσα 2-3
Ροδοτόπι-Πίνδος Κόνιτσας (αναβλ.)
Αγροτ. Αστέρας-Νεοχωρόπουλο 1-5
Αγία Μαρίνα-Πέραμα 0-5
Ρεπό: Κράψη

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 12 ματς)
1.Κράψη 28 37-4
2.Πίνδος Κόνιτσας* 23 16-5
3.Νεοχωρόπουλο 23 27-16
4.Νησί 16 17-21
5.Σταυράκι 16 18-18
6.Χουλιαράδες 14 13-15
7.Ροδοτόπι* 11 13-16
8.Αγία Μαρίνα 10 15-31
9.Ελεούσα 9 18-28
10.Πέραμα 11 13-20
11.Αγροτ. Αστέρας 3 6-29
*Έχουν ένα ματς λιγότερο

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(13η - 8/1/2022): Νεοχωρόπουλο - Χουλιαράδες, Ροδοτόπι - Αγροτ. Αστέρας, Πίνδος Κόνιτσας - Αγία Μαρίνα, Πέραμα - Νησί, Ελεούσα - Κράψη. Ρεπό: Σταυράκι.

 Β ΟΜΙΛΟΣ 

(12η Αγωνιστική)
Μέτσοβο-Μικρασιάτες 4-0
Σερβιανά-Κατσικά α.α. 0-3
Λογγάδες-ΠΑΣ Πηγών Λούρου 3-2
Ασβεστοχώρι-Κοσμηρά 1-3
Καστρίτσα-Δροσοχώρι 8-0
Ρεπό: Ανατολή

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 12 ματς)
1.Κατσικά 30 47-9
2.Καστρίτσα 27 51-7
3.Ανατολή 25 24-7
4.Μέτσοβο 19 25-19
5.Λογγάδες 19 17-19
6.Κοσμηρά 17 20-24
7.ΠΑΣ Πηγών Λούρου 11 21-27
8.Μικρασιάτες 10 13-32
9.Δροσοχώρι 8 13-33
10.Ασβεστοχώρι 7 17-33
11.Σερβιανά 1 13-51

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(13η - 9/1/2022): Σερβιανά - Λογγάδες, ΠΑΣ Πηγών Λούρου - Μέτσοβο, Κατσικά - Καστρίτσα, Δροσοχώρι - Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά - Ανατολή. Ρεπό: Μικρασιάτες.