Δύσκολη η ανανέωση με Πίρσμαν και Σάλιακα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Δεν τα κατάφερε τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα να κλείσει με ένα θετικό αποτέλεσμα το 2021 αφού γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτή η ήττα μπορεί να τον έριξε από την τέταρτη θέση δεν τον έβγαλε όμως από την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ισόβαθμος με τον ΟΦΗ στους 22 βαθμούς και την πέμπτη θέση μετά τη νίκη του ΟΦΗ με 1-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Κρητικοί έχουν και παιχνίδι λιγότερο.
Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ σε διακοπές αφού ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς έδωσε άδεια στους ποδοσφαιριστές του μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου για να περάσουν με τις οικογένειες τους τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο 54χρονος ομογενής προπονητής συμβούλεψε τους παίκτες του να είναι προσεκτικοί στην εξωγηπεδική τους ζωή αυτές τις μέρες λόγω του κορωνοϊού.
Όσον αφορά τα όσα γράφονται σχετικά με αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης σε τοποθέτηση σε αθηναική ιστοσελίδα ανέφερε για τον Πίρσμαν ότι «Με πήραν τηλέφωνο πριν από μία εβδομάδα απ΄τον Ολυμπιακό για το Πίρσμαν, έκτοτε όμως αγνοείται η τύχη τους. Το συμβόλαιο του Πίρσμαν λήγει το επόμενο καλοκαίρι κι είναι λογικό ο παίκτης να έχει φιλοδοξίες και να θέλει να πάει σε μια μεγαλύτερη ομάδα.
Ο ΠΑΣ του έχει κάνει πρόταση για την επέκταση της συνεργασίας μας για άλλα τρία χρόνια και περιμένει την τελική απάντηση του ποδοσφαιριστή», ενώ για τον Σάλιακα τόνισε «Δεν έχουμε καμία απολύτως εξέλιξη για τον Σάλιακα, είτε για την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον ΠΑΣ, είτε για την παραχώρησή του σε άλλη ομάδα τον Ιανουάριο».

Σε απολογία ο ΠΑΣ
Για μια ακόμη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΣ κλήθηκε σε απολογία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τους πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί του. Ο ΠΑΣ είναι υπότροπος και αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο.
Η κλήση από το Πρωτοβάθμιο όργανο αναφέρει τα εξής:
ΠΑΣ Γιάννινα: «Βάσει των αναφερομένων στο από 15/12/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 15/12/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 6777/21/2626456 από 16/12/2021 Έκθεση της Αστυνομίας» στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
• Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. α΄, 15 παρ. 1 περ. γ’, 2 περ. α’, β’, 4 περ. α’, δ’, του Π.Κ. της ΕΠΟ και 31 παρ. 2 και 38 παρ. 3 και 5 της Προκήρυξης πρωταθλήματος SUPERLEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ περιόδου 2021-2022.