Ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις εξετάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

METAKSAS HRAKLHS 3

• Σε χριστουγεννιάτικες διακοπές βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, ωστόσο υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα στα μεταγραφικά και στο παρασκήνιο γίνονται πολλές ζυμώσεις.
Η πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλή στις 15 πρώτες αγωνιστικές και η γιαννιώτικη ομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η έκπληξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος καθώς ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση, αν και μετά τις δύο ήττες από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό υποχώρησε στην πέμπτη θέση μαζί με τον ΟΦΗ με 22 βαθμούς. Παρά την καλή έως εντυπωσιακή (σ.σ. το 0-5 με τον Άρη) εικόνα των Γιαννιωτών, είναι σαφές ότι ο ΠΑΣ έχει έλλειψη βάθους στον πάγκο και μικρό ρόστερ λόγω του χαμηλού του μπάτζετ. Υπάρχουν λοιπόν θέσεις που «φωνάζουν» πώς η ομάδα της Ηπείρου χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση καθώς δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο το πρωτάθλημα και τους αγώνες κατάταξης με 13-14 παίκτες.

Συνάντηση για μεταγραφικά
Στο περιθώριο του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, ο Ηρακλής Μεταξάς είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τέθηκαν επί τάπητος και τα μεταγραφικά ζητήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος τεχνικός έχει κάνει αξιολόγηση στο υπάρχον ρόστερ και έχει ζητήσει την απόκτηση ποδοσφαιριστών σε συγκεκριμένες θέσεις, κυρίως ένα δημιουργικό χαφ και έναν επιθετικό. Σε ένα μεγάλο βαθμό οι μεταγραφές του ΠΑΣ θα εξαρτηθούν από το αν θα πωληθεί ή όχι παίκτης και συγκεκριμένα ένας εκ των Πίρσμαν ή Σάλιακα που βρίσκονται στο μεταγραφικό προσκήνιο.
Είναι αυτονόητο πως αν φύγει ένας εκ των δύο θα αποκτηθεί και αριστερό ή δεξιό μπακ. Μεγαλύτερη φημολογία έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομα του Πίρσμαν, με τον Ολυμπιακό να έχει επικοινωνήσει ήδη με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δύσκολο του Μπουζούκη
Όπως έχει αποδειχτεί και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα κινούνται με άκρα μυστικότητα στο μεταγραφικό παζάρι και χωρίς διαρροές για τις κινήσεις που κάνουν. Ως εκ τούτου μάλλον μοιάζει δύσκολο να αποκτηθεί ο Γιάννης Μπουζούκης. Παρότι ο 23χρονος Πρεβεζάνος μέσος είναι παραγκωνισμένος στον Παναθηναϊκό τον ενδιαφέρει περισσότερο να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού, όπως και άλλοι πρώην του συμπαίκτες στους «πράσινους». Το πιθανότερο λοιπόν είναι ο ΠΑΣ να κινηθεί στη ξένη αγορά για την απόκτηση δημιουργικού χαφ και ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις με 2-3 καλές και προσιτές οικονομικά περιπτώσεις. Από πλευράς ΠΑΣ υπάρχει επιθυμία να μην φτάσει τέλη Γενάρη η απόκτηση μέσου, αλλά να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στα πρώτα παιχνίδια του 2022 που είναι κυρίως με ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω.

Η επιστροφή Κόντε
Σχετικά με την απόκτηση επιθετικού, το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα σε μεγάλο μέρος του πρώτου γύρου έδειξε την απουσία του Κόντε. Ο Ισπανός πιθανότατα θα επιστρέψει στη δράση νωρίτερα από το αναμενόμενο και την αρχική εκτίμηση για το Μάρτιο. Ο Μεταξάς έχει εμπιστοσύνη στους Περέα, Μιλιντσεάνου, αλλά και τον νεαρό Μίνα, ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει και μια κίνηση στην επίθεση, μάλλον προς τα τέλη της μεταγραφικής περιόδου και όταν θα έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ο χρόνος επιστροφής του Κόντε.