Βραβεύτηκε για το καλύτερο γκολ της 10ης αγωνιστικής ο Περέα

on .

PEREA BRABEYSH 23 12 21

• Η θριαμβευτική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με το ευρύ σκορ 0-5 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποτελεί μία από τις χρυσές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της γιαννιώτικης ομάδας και πέρα από την σπουδαία ομαδική επιτυχία από αυτό το παιχνίδι βγήκε και μία σημαντική ατομική διάκριση.
Ο λόγος για τον Κολομβιανό επιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα Χουάν Χοσέ Περέα που χθες παρέλαβε το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 10ης αγωνιστικής της Super League από τον Αντιπρόεδρο και CEO της Nova Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, στα εγκαίνια του καταστήματος στα Ιωάννινα. Ο Περέα είχε πετύχει το τρίτο γκολ της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά το βράδυ της επικής εκτός έδρας νίκης.
Συγκεκριμένα, ο Κολομβιανός σέντερ φορ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα και έπειτα από μια καταπληκτική πάσα του Πίρσμαν, τον «κρέμασε» υπέροχα, διαμορφώνοντας το 0-3 στο 54ο λεπτό. Στη σχετική ψηφοφορία της Super League, το τέρμα του Περέα συγκέντρωσε το 32,23% των ψήφων και ακολούθησαν αυτά των Τοράλ του ΟΦΗ με 30.12%, Αγκ. Καμαρά του Ολυμπιακού με 26,12%, Ν. Φλόρες του Παναιτωλικού με 8,05% και Λ. Τιλίκα του Αστέρα Τρίπολης με ποσοστό 3,48%.

«Βόμβα» οι εισηγήσεις για κεκλεισμένων των θυρών
Στη σκιά της επέλασης της Παραλλαγής Όμικρον, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση τα ματς να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα από τις 3 Ιανουαρίου. Να τονίσουμε ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν εισήγηση και δεν είναι σίγουρο ότι θα ληφθούν μέτρα άμεσα. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε μία εβδομάδα προκειμένου να εξετάσει και μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου 2022.
Πάντως, εκεί που είχε επέλθει μερική κανονικότητα στη διεξαγωγή των αγώνων παρουσία φιλάθλων πάντα με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, πλέον υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να επιστρέψει το «φάντασμα» των αγώνων των κεκλεισμένων των θυρών. Οι άδειες κερκίδες που είχαν γίνει συνήθεια από το καλοκαίρι του 2020 έως το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν σαν εικόνα εφόσον παρθεί από την κυβέρνηση αυτό το μέτρο για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας γενικότερα. Να σημειωθεί πώς σχετικά μέτρα λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη, ενώ την περασμένη Τρίτη η Γερμανία ανακοίνωσε πως από τις 28 Δεκεμβρίου όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία κόσμου στις κερκίδες.

Στην καλύτερη ενδεκάδα του 2021 ο Μαυροπάνος
Οι διακρίσεις του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα και νυν της γερμανικής Στουτγκάρδης διεθνή με την Εθνική Ελλάδος Ντίνου Μαυροπάνου δεν έχουν τελειωμό. Ο Ηπειρώτης κεντρικός αμυντικός όχι μόνο διαπρέπει στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα αλλά κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα επάνω του με τελευταίο επίτευγμα το να συμπεριληφθεί στην καλύτερη ενδεκάδα του 2021 και να πάρει θέση στο κέντρο άμυνας δίπλα από τον Χούμελς της Ντόρτμουντ.