Ποδαρικό στο 2022 με νίκη θέλει να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS IONIKOS SHMATA

• Τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2022 ξεκινάει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει να κάνει ποδαρικό με το δεξί καθώς αντιμετωπίζει το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον Ιωνικό στο «Ζωσιμάδες» για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Κανονικά η σημερινή αναμέτρηση πάρα τα κρούσματα κορωνοϊού στις δύο ομάδες.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2021 αφού στις δύο πρώτες αγωνιστικές του δευτέρου γύρου γνώρισε ισάριθμες ήττες, από τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα με το βαρύ 0-4 και από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με 2-0. Οι Γιαννιώτες από εκεί που ήταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποχώρησαν στην 5η, εκεί όπου ισοβαθμούν μαζί με τον ΟΦΗ.
Δυστυχώς η επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις για τον προπονητή του ΠΑΣ Ηρακλή Μεταξά αφού μετά την διενέργεια των τεστ για τον κορωνοϊό οκτώ ποδοσφαιριστές βρέθηκαν θετικοί και δεν συμμετείχαν στις προπονήσεις. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι στον διαγνωστικό έλεγχο της Κυριακής ορισμένοι από τους οκτώ ποδοσφαιριστές αρνητικοποιήθηκαν. Χτες έγιναν εκ νέου τεστ στους ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το πρωί. Αν και αυτά είναι αρνητικά σημαίνει ότι ο Ηρακλής Μεταξάς θα μπορεί θεωρητικά να έχει κάποιες επιπλέον λύσεις για τη σημερινή αναμέτρηση με τους Νικαιώτες.
Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο γιαννιώτικο στρατόπεδο η αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα στην αυγή του 2022 είναι διάχυτη μιας και ο ΠΑΣ έχει δείξει ότι μέσα από τα όποια προβλήματα και αν υπάρχουν βγαίνει πιο δυνατός. Αποστολή χτες δεν ανακοινώθηκε καθώς εκκρεμούν τα αποτελέσματα από τον χτεσινό διαγνωστικό έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων δύο διαγνωστικών ελέγχων είναι τα καθοριστικά για την τέλεση ενός αγώνα και ως εκ τούτου θα ήταν άτοπο να βγει αποστολή πριν τα αποτελέσματα του τελευταίου ελέγχου.
Μόνο κάτοχοι διαρκείας  στις κερκίδες
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έκανε γνωστό πώς με βάση το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο είναι αναγκασμένη να επιτρέψει την είσοδο στο «Ζωσιμάδες» μόνο στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Σύμφωνα με τα πρόσφατα μέτρα επιτρέπεται μόνο το 10% της συνολικής χωρητικότητας και ως εκ τούτου συνολικά 750 άτομα στο «Ζωσιμάδες».
Παράλληλα, η γιαννιώτικη ΠΑΕ έκανε γνωστό πώς οι θύρες θα ανοίξουν στις 15:00 στον σημερινό αγώνα και παρακαλεί τους φιλάθλους να προσέλθουν έγκαιρα για αποφυγή συνωστισμο, ενώ υπενθυμίζει ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο ταυτοποίησης, το ΑΜΚΑ, καθώς και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από κορωνοϊό Covid-19 (έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή). Όσον αφορά τους ανήλικους άνω των 12 και έως 17 ετών, αυτοί θα πρέπει να προσκομίσουν PCR Test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή Rapid Test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα.
Ο Αγγελάκης «άρχοντας» του αγώνα
Ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία θα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός. Ο Αγγελάκης θα έχει βοηθούς τους Πέτρο Πάτρα από τη Μακεδονία και Ανδρέα Φωτόπουλο από την Αθήνα. Τέταρτος θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα. Στο VAR τοποθετήθηκε Ούγγρος διαιτητής, ο Τάμας Μπόγκναρ και AVAR ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ από την Ανατολική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Κωνσταντίνος Βλάχος από τα Γρεβενά.
Υπέρ του ΠΑΣ η προϊστορία
Το πάνω χέρι στην προϊστορία των αναμετρήσεων έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Ιωνικό στο «Ζωσιμάδες» σε επίπεδο Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Σε σύνολο 15 αναμετρήσεων με τους Νικαιώτες ο ΠΑΣ Γιάννινα μετρά 7 νίκες, έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο Ιωνικός έχει φύγει δυο φορές νικητής από τα Γιάννινα (σεζόν 1966-67 με 0-1 και σεζόν 2002-03 με σκορ 2-3). Σε αυτά τα παιχνίδια οι Γιαννιώτες έχουν σκοράρει 17 φορές έναντι 9 των Νικαιωτών. Η τελευταία νίκη του ΠΑΣ ήταν την 1η Μαρτίου 2009 με σκορ 2-1 για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με γκολ των Σαϊτιώτη και Λουτσιάνο, ενώ η λευκή ισοπαλία (0-0) σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων την τελευταία φορά που συναντήθηκαν στα Γιάννινα τον Νοέμβριο του 2010 για το πρωτάθλημα της Football League.
Με 19 παίκτες  στα Γιάννενα ο Ιωνικός
Με πρωινή προπόνηση που έγινε χθες ολοκλήρωσε ο Ιωνικός την προετοιμασία του για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο προπονητής Δημήτρης Σπανός μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την 19μελη αποστολή που είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Χριστοδουλής, Τσιριγώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Κιάκος, Μουστάκης, Γκοτσούλιας, Άοσμαν, Γκόμες, Πογοσιάν, Ρομαό, Κάνιας, Μάναλης, Καμπράλ, Τουράμ, Λένις, Μάντζης.
Εκτός αποστολής είναι ο τραυματίας Βαφέας και οι τρεις ποδοσφαιριστές που είναι θετικοί στον κορωνοϊό.