«Λουκέτο» στα εθνικά πρωταθλήματα για δύο εβδομάδες έβαλε η ΕΟΚ

on .

BASKET

• Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έκανε γνωστή την απόφασή της να μεταθέσει όλους τους αγώνες των Εθνικών πρωταθλημάτων που ήταν προγραμματισμένοι κατά δύο εβδομάδες λόγω του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει πως αναβάλλονται οι αγώνες στην Α2, στη Β' Εθνική και στη Γ' Εθνική, καθώς επίσης στην Α1 και Α2 Γυναικών. Φυσικά, ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι το κύμα κορωνοϊού που χτυπά τη χώρα μας και τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν ξανά στις 22 Ιανουαρίου εφόσον το επιτρέπουν φυσικά τα επιδημιολογικά στοιχεία. Στη μετάθεση δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνονται και οι επίσημες, ήτοι με διαιτητές και γραμματεία, φιλικές αναμετρήσεις, αφού είναι βασικό ζητούμενο η αποφυγή κάθε επαφής μεταξύ μελών διαφορετικών ομάδων. Σε ό, τι αφορά τις προπονήσεις συνιστάται σε όλα τα Σωματεία η πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό.

Είχε αναβληθεί το ΠΑΣ Γιάννινα - Νίκη Λευκάδας
Ανεξάρτητα από την απόφαση για διακοπή των πρωταθλημάτων που έλαβε η ΕΟΚ, η Ομοσπονδία προηγουμένως είχε προχωρήσει σε αναβολή του παιχνιδιού της γυναικείας ομάδας Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Νίκη Λευκάδας για την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.