Νίκησε παλικαρίσια κορωνοϊό και Ιωνικό

on .

pas ionikos

• Ποδαρικό με το… δεξί στη νέα χρονιά έκανε χτες το απόγευμα ο αποδεκατισμένος λόγω κορωνοϊού ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στο «Ζωσιμάδες» για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, περιμένοντας το σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Το «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κολομβιανός Περέα (51’).
Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν λαβωμένος και αποδεκατισμένος από τα πολλά θετικά κρούσματα της Covid 19 που τον ταλάνισαν, δεν πτοήθηκε, ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και επέστρεψε αισίως στις νίκες μετά τις δυο σερί ήττες από τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα και τον Παναθηναικό στο «Απ. Νικολαΐδης» στο τέλος του 2021. Ασυνήθιστη ήταν και η εικόνα και στις κερκίδες, μιας και το παιχνίδι διεξήχθη με την εφαρμογή των νέων μέτρων και του ποσοστού 10% στις κερκίδες, κάτι που σήμαινε ότι παρακολούθησαν το ματς μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, περίπου 700-750 άτομα.
Με απουσίες λόγω covid
Αποδεκατισμένος από τα κρούσματα της Covid 19 παρατάχθηκε ο ΠΑΣ στο χθεσινό ματς με μόλις 16 παίκτες στην αποστολή και χωρίς αναπληρωματικό τερματοφύλακα! Ήταν δεδομένο πώς ο Ηρακλής Μεταξάς θα δώσει φανέλα βασικού σε παίκτες όπως ο Σούλης που έκανε ντεμπούτο σε επίσημο ματς στη θέση του Λοντίγκιν και ο Λιάσος στη θέση του Καραχάλιου. Παρόλ’ αυτά ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σούλης, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Λιάσος και Ντομίνγκεθ, αριστερό εξτρέμ ο Μπρένερ, δεξί εξτρέμ ο Σνάιντερ και στην κορυφή της επίθεσης οι Περέα και Μιλιντσεάνου.
Ευκαιρία με Λιάσο- Περέα
Εμφανώς επηρεασμένος από τις αρκετές απουσίες και μουδιασμένος μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση με τους Νικαιώτες αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ανέβασε στροφές και είχε την εδαφική υπεροχή. Ο Ιωνικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο, και την πρώτη καλή στιγμή στο 9’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Άοσμαν και την μπάλα να φεύγει άουτ. Οι Γιαννιώτες δεν άργησαν να πάρουν τα ηνία και να κλείσουν στην περιοχή του τον Ιωνικό, χάνοντας σπουδαία χαμένη διπλή φάση στο 14’. Από σέντρα του Σάλιακα, ο Λιάσος έκανε το αρχικό σουτ,ο Χουτεσιώτης έδιωξε τη μπάλα, ο Περέα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το σουτ με τη μία από το ύψος της περιοχής αλλά ο Τσιγκρίνσκι έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ. Στο 23’ από σέντρα του Γκοτσούλια, ο Κιάκος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Σούλη, ενώ άστοχο ήταν το σουτ του Ντάλσιο στο 29’. Στο 34’ ο Μπρένερ πάσαρε στον Σνάιντερ, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Ιωνικού.
Κυριαρχία και προβάδισμα με Περέα
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ηρακλής Μεταξάς πέρασε στο ματς τον Μορέιρα στη θέση του Σνάιντερ που είχε πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο. Ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα πήγε στη θέση του αριστερού εξτρέμ και ο Μπρένερ πήγε δεξιά. Οι Γιαννιώτες μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη με σκοπό να διασπάσουν την εστία του πρώην τους τερματοφύλακα Χουτεσιώτη. Ενδεικτικό της κυριαρχίας αυτής ήταν το γεγονός πώς σε έξι λεπτά είχαν τέσσερις καλές ευκαιρίες, εκ των οποίων η μία ήταν η φάση του γκολ. Με το «καλημέρα», ο Σάλιακας εκτέλεσε το κόρνερ,οι αμυντικοί απομάκρυναν προ του Κάργα, η μπάλα έφτασε στον Σάλιακα που σέντραρε αλλά κανείς δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με τη μπάλα. Στο 49’ από σέντρα του Μορέιρα, ο Μιλιντσεάνου έκανε το πλασέ αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε τη μπάλα και στο 50’ από σέντρα του Πίρσμαν, ο Περέα έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 51’. Ο Μορέιρα πήρε την μπάλα από αριστερά έδωσε στον Μιλιντσεάνου. Ο Μολδαβός είχε κενό χώρο μπροστά του βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας του Ιωνικού απέκρουσε και ο Περέα που ακολουθούσε τη φάση σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και πετυχαίνοντας το τέταρτό του φετινό γκολ, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα και χάρισε εν τέλει το τρίποντο στους Γιαννιώτες.
Απίστευτη φάση με Λένις- ακυρωθέν γκολ Περέα
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ιωνικός πήγε να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΣ και να ισοφαρίσει. Στο 56’ ο Κάργας γύρισε στον Σούλη, αυτός έδιωξε και βρήκε η μπάλα τον Μάναλη, ο Άοσμαν έστρωσε σε σημείο όπου ο Λένις βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. O ΠΑΣ απείλησε στο 71’, όταν από βαθιά μπαλιά του Πίρσμαν, ο Μιλιντσεάνου ελίχθηκε, απέφυγε τον αντίπαλο του αλλά το σουτ ήταν άστοχο.
Στο 85’ από κάθετη μπαλιά του Λιάσου προς τον Μίνα, αυτός άφησε τη μπάλα στον Περέα που σκόραρε, αλλά προηγουμένως ο Μίνα υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το VAR.Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Αγγελάκη βρήκε τον ΠΑΣ να επιστρέφει στις νίκες και να ανεβαίνει προσωρινά στην 4η θέση με 25 βαθμούς. Ήταν η όγδοη νίκη του ΠΑΣ σε 16 συναντήσεις των δυο ομάδων σε επίπεδο εθνικών πρωταθλημάτων.
Διαιτησία: Αγγελάκης (Πάτρας- Φωτόπουλος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (46’ Μορέιρα), Μπρένερ, Περέα (90’ Σιόντης), Μιλιντσεάνου (82’ Μίνα).
Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Σάντσες (75’ Κάνιας) , Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Κιάκος (59’ Μάντζης), Άοσμαν, Λένις (59’ Καμπράλ), Μάναλης (59’ Τουράμ).