Τυχερός στα δοκάρια, άτυχος στην εκπνοή ο ΠΑΣ!

on .

OFH PAS 9 1 22

• Με έναν βαθμό επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα από την Κρήτη καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» το απόγευμα του Σαββάτου για την 17η αγωνιστική της Super League.
Οι Γιαννιώτες έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους στο «Γεντί Κουλέ» καθώς προηγήθηκαν με το γκολ του Περέα (54’), ωστόσο δέχτηκαν την ισοφάριση στην εκπνοή με αυτογκόλ του Εραμούσπε ύστερα από σουτ του Ναμπί (90+3’). Θετικό ντεμπούτο από τον Αμερικανοπολωνό Στάνκο που έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Σταθερά πέμπτος ο ΠΑΣ με 26 βαθμούς, έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνος τέταρτος. Πολλά κρούσματα σε ομάδες της Super League, έγιναν μόνο 2 από τις 7 αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής! Ο αποδεκατισμένος λόγω κορωνοϊού και τραυματισμών ΠΑΣ Γιάννινα ταξίδεψε στην Κρήτη με ούτε λίγο ούτε πολύ μια ενδεκάδα απουσίες καθώς 8 παίκτες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και παραμένουν σε καραντίνα, ενώ 3 παίκτες (Κόντε, Οικονομόπουλος, Σνάιντερ) ήταν τραυματίες. Οι απουσίες επηρέασαν τους Γιαννιώτες αγωνιστικά και ψυχολογικά, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να κερδίσει τη μάχη στη μεσαία γραμμή. Εξαιρετικός ήταν ο τερματοφύλακας Βασίλης Σούλης που υποχρεώθηκε σε 4-5 καθοριστικές επεμβάσεις. Ο ΟΦΗ είχε δυο δοκάρια με τους Νέιρα (23’) και Τοράλ (61’) αλλά και αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Την ανωτερότητα του ΟΦΗ παραδέχθηκε και ο Ηρακλής Μεταξάς στις δηλώσεις του.

Πώς έπαιξαν
Οι έξτρα απουσίες ποδοσφαιριστών που προέκυψαν από επιπλέον κρούσματα της Covid 19 στον τελευταίο PCR έλεγχο, αλλά και η απουσία του τραυματία Σνάιντερ, «έδεσαν» ακόμη περισσότερο τα χέρια του Ηρακλή Μεταξά στην τελική επιλογή της ενδεκάδας, ενώ για δεύτερο σερί αγώνα ο ΠΑΣ δεν είχε αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Η διάταξη 4-4-2 δεν άλλαξε ούτε κόντρα στον ΟΦΗ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σούλης, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Λιάσος και Ντομίνγκεθ, δεξί χαφ ο Μορέιρα και αριστερό ο Μπρένερ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Περέα και Μιλιντσεάνου.

Ρεσιτάλ Σούλη - Δοκάρι Νέιρα
Παρά τις απουσίες ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε πιστός στο πλάνο του, όπως στο ματς με τον Ιωνικό με μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα τον Μορέιρα αντί του Σνάιντερ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι την αντίπαλη εστία, όταν στο 3’ ο Μορέιρα έπιασε το σουτ από τον άξονα αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βάτερμαν.
Η απάντηση των Κρητικών ήρθε στο επόμενο λεπτό, όταν ο Νέιρα βρήκε έξυπνα τον Λάμπρου, αυτός ελίχθηκε και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Εραμούσπε, όμως ο Σούλης δεν ξεγελάστηκε και με δυσκολία με το ένα χέρι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ, κάνοντας την πρώτη εντυπωσιακή επέμβαση. Ο 27χρονος Πατρινός τερματοφύλακας του ΠΑΣ έδειξε τα αντανακλαστικά του και στη φάση του 16'. Ο Λάμπρου κοντρόλαρε και σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κοντραρε στον Κάργα και ο Σούλης έδιωξε και πάλι σε κόρνερ. Σε μια επίσκεψη με προϋποθέσεις του ΠΑΣ στην περιοχή του Βάτερμαν, σε σέντρα –«ξυραφιά» του Σάλιακα στο 22', ο Περέα με προβολή κινήθηκε προς τη μπάλα όμως δεν πρόλαβε για λίγο να την βρει.
Οι γηπεδούχοι που είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα και κέρδισαν τη μάχη στη μεσαία γραμμή, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 23', όταν ο Νέιρα δέχτηκε πάσα από τον Μεγιάδο, ξεμαρκαρίστηκε και έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού του Σούλη και έφυγε άουτ.
Ο Ηρακλής Μεταξάς δεν ήταν ικανοποιημένος από τα «φτερά» της ομάδας και έκανε εσωτερική αλλαγή από το 25’ και μετά, μεταφέροντας τον Μπρένερ δεξιά και τον Μορέιρα αριστερά. Ο Σούλης είχε απάντηση και στο 34' αποκρούοντας τη μπάλα με τα ακροδαχτυλα σε κόρνερ σε σέντρα σουτ του Τσιλιανίδη. Στο 39' ο Λάμπρου με κάθετη πάσα έβγαλε τον Βαν Ντάϊνεν σε θέση τετ α τετ και ο Ολλανδός σούταρε, όμως ο Σούλης και πάλι έδιωξε με τις γροθιές.
Οι Γιαννιώτες μετά από αρκετή ώρα που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, βγήκαν σε αντεπίθεση στο 44', ο Ντομίνγκεθ άνοιξε αριστερά στον Πίρσμαν που έπιασε το σουτ, όμως έδιωξε με τις γροθιές ο Βάτερμαν. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ που αναμφίβολα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Γιαννιωτών είχε εξαιρετική αντίδραση στις καθυστερήσεις διώχνοντας δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ σε σουτ του Νέιρα με φάλτσα από τον άξονα.

Ντεμπούτο Στάνκο - πέμπτο γκολ Περέα
Με την έναρξη της επανάληψης ο 28χρονος Αμερικανοπολωνός χαφ Κάλεμπ Στάνκο μπήκε στο ματς στη θέση του αρνητικού Μπρένερ, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΣ. Οι Κρητικοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης στο 48' όταν ο Μεγιάδο έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Γκαγιέχος, αυτός με την μία στον Νέιρα που βρέθηκε φάτσα με την εστία του Σούλη, όμως σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο ΠΑΣ απείλησε την εστία του Βάτερμαν ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Σε γρήγορη ανάπτυξη στο 54' από αριστερά, ο Πίρσμαν βρήκε τον Μορέιρα και αυτός άνοιξε για τον Περέα. Ο ταχύτατος Κολομβιανός νίκησε στο σπριντ τον Πασαλίδη, πήρε την εσωτερική από τον αμυντικό του ΟΦΗ και με πλασέ με το δεξί από πλάγια θέση πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Βάτερμαν και στα δίχτυα για το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ήταν το πέμπτο γκολ του Περεα στη σεζόν που έπιασε στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας τον Εραμουσπε.

Δεύτερο δοκάρι ο ΟΦΗ με Τοράλ
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΟΦΗ ενέτεινε την πίεση του στα καρέ του Σούλη με σκοπό το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης, με τον Νιόπλια να προχωράει σε τρεις αλλαγές άμεσα για να τονώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Στο 61' διπλασίασε τα δοκάρια του, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου ο Τοράλ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σούλη. Στην επόμενη καλή στιγμή του ΟΦΗ, στο 63' ο Μεγιάδο έκανε το γύρισμα και από πλεονεκτική θέση σουταρε άστοχα ο Ντουρμισάι. Ενδεικτικό της αμυντικής προσήλωσης του ΠΑΣ το σωτήριο τάκλιν του Σάλιακα στο 67' μετά από επικίνδυνη σέντρα του Ντε Γκουζμάν και ενώ καραδοκούσαν δύο παίκτες του ΟΦΗ.

Ψυχρολουσία στο 93’ με αυτογκόλ Εραμούσπε
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ φαινόταν να διαχειρίζεται καλά το προβάδισμά του, να κρατάει μπάλα και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις, με τον ΟΦΗ να μη μπορεί να βρει λύση για να διασπάσει την εστία του Σούλη. Ωστόσο, η γιαννιώτικη ομάδα δεν γλίτωσε το «έμφραγμα» στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου, σε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα η μπάλα πήρε ύψος και στρώθηκε στον Ναμπί. Ο Άγγλος σούταρε με το δεξί, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Εραμούσπε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σούλη για το 1-1. Το τέρμα χρεώθηκε και επίσημα αυτογκόλ στον Αργεντινό στόπερ. Αυτή ήταν η πέμπτη ισοπαλία στις 29 συναντήσεις των δυο ομάδων με γηπεδούχο τον ΟΦΗ.
Διαιτησία: Τζήλος (Μεϊντανάς - Βασιλόπουλος)
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Βούρος, Μεγιάδο (90’ Ναμπί), Μπαλογιάννης, Γκαγιέχος (73’ Καστάνιος), Νέιρα (61’ Τοράλ), Τσιλιανίδης (61’ Ντε Γκουζμάν), Βαν Ντάϊνεν (61’ Ντουρμισάι), Λάμπρου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Μπρένερ (46’ Στάνκο), Περέα (90+2’ Τριάδης Π.), Μιλιντσεάνου (71’ Μίνα).