Έχασε δυο βαθμούς από έναν… Γιαννιώτη!

on .

pasgiannina

• Την ευκαιρία να μείνει μόνος τέταρτος στη βαθμολογία απώλεσε χτες το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 στο «Ζωσιμάδες» με τον Ατρόμητο για την 18η αγωνιστική της Super League, καθώς βρήκε μπροστά της έναν εκπληκτικό… Γιαννιώτη, τον τερματοφύλακα της ομάδας του Περιστερίου που τον σταμάτησε σε πολλές περιπτώσεις με εκπληκτικές αποκρούσεις.
Το παιχνίδι ήταν καλό με αρκετές φάσεις και το σκορ διαμορφώθηκε πολύ νωρίς καθώς τα δύο γκολ μπήκαν στο πρώτο τρίλεπτο. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στα 58 δευτερόλεπτα με τον Κουλούρη που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σνάιντερ. Η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση και ήρθε με το έκτο φετινό γκολ του Περέα (3’).
Με την ισοπαλία κόντρα στους Περιστεριώτες, ο ΠΑΣ έφτασε τους 27 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 4η θέση της βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό που ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των «αιωνίων», αφήνοντας τον ΟΦΗ στην 6η θέση με 26 βαθμούς που ηττήθηκε με 3-0 από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Δύσκολη έξοδος την ερχόμενη Κυριακή (19.30) για τους Γιαννιώτες στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό.
Πώς έπαιξαν
Το «βάπτισμα του πυρός» στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ο Κάλεμπ Στάνκο, ενώ ο Γκαρντάφσκι αγωνίστηκε αριστερό μπακ στη θέση του κλινήρη Πίρσμαν. Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ με την προσφιλή του διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σούλης, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Γκαρντάφσκι και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Καραχάλιος και Στάνκο, δεξί εξτρέμ ο Μπρένερ, αριστερό ο Σνάιντερ και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Περέα και Μορέιρα.
Mε 4-3-3 θα παρέταξε Ατρόμητο ο Ουαλός τεχνικός Κρις Κόλμαν. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιαννιώτης, δεξί μπακ ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερό ο Καστεγιάνο και οι Στρούγγης –Γκαλβάο ήταν δίδυμο στα στόπερ. Αμυντικό χαφ ήταν ο Σάλομον, έχοντας δεξιά τον Σπιριντόνοβιτς και αριστερά τον Καρτάλη ως εσωτερικούς χαφ. Στην τριπλέτα της επίθεσης ήταν ο Μπεντινέλι δεξί εξτρέμ, αριστερό ο Ντένιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης.
Εντυπωσιακό ξεκίνημα με γκολ των Κουλούρη - Περέα
Αγριεμένες μπήκαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δυο ομάδες καθώς πέτυχαν από ένα γκολ στα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα. Πριν καλά- καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, οι Περιστεριώτες αιφνιδίασαν τον ΠΑΣ και άνοιξαν το σκορ. Από λάθος κοντρόλ του Σνάιντερ και κόντρα πάνω στον Ντένιτς, επωφελήθηκε ο Κουλούρης που μπήκε ανάμεσα από Σνάιντερ και Γκαρντάφσκι και με σουτ στην κλειστή του γωνία νίκησε τον Σούλη και έκανε το 0-1 για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το έκτο του φετινό γκολ.
Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Μεταξά φρόντισαν να βγάλουν ξινή τη χαρά των φιλοξενούμενων, έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και έφτασαν στην ισοφάριση του σκορ στο 3’. Ο Σάλιακας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπρένερ βρήκε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, αυτή πέρασε από όλους και έφτασε στον Περέα που την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα για το 1-1. Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Κολομβιανού επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον ξεπέρασε τον Εραμούσπε και είναι πρώτος σκόρερ των Γιαννιωτών.
Η γρήγορη απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε ψυχολογία στη γιαννιώτικη ομάδα και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 13’ ύστερα από επέλαση από τα δεξιά του Μπρένερ, ο Αργεντίνος πήγε να στρώσει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Γκαλβάο απομάκρυνε τη μπάλα με σωτήριο τάκλιν πριν γίνει απειλητικός ο Περέα. Ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής και της φάσης του 17’ όταν πλάσαρε με το δεξί από σέντρα του Μπρένερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Αξιόλογες φάσεις  στο φινάλε του πρώτου
Έπρεπε να περάσει περίπου μισή ώρα για να καταγραφούν οι επόμενες αξιόλογες φάσεις της αναμέτρησης, οι οποίες προήλθαν από στατικές φάσεις. Αρχικά, στο 40’ ο Σάλιακας εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκαρντάφσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά αλλά τόσο ο Κάργας όσο και ο Εραμούσπε δεν μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα και αυτή έφυγε άουτ, με την ευκαιρία να περνάει ανεκμετάλλευτη για τους Γιαννιώτες.
Οι Περιστεριώτες καρδιοχτύπησαν την άμυνα του ΠΑΣ στο 42’ και λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά. Ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Μορέιρα, στρώθηκε στον Στρούγγη που έκανε το σουτ, ο Σούλης απέκρουσε τη μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Κουλούρη ήταν άστοχο. Ήταν η τελευταία φάση ενός ημιχρόνου που ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίστηκε ευάλωτος στην άμυνα.
Ευκαιρίες ο ΠΑΣ, στοπ από τον Γιαννιώτη
Φορτσάτος μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΣ που απείλησε την αντίπαλη εστία στο 48’. Ο Μπρένερ με ωραία κίνηση από αριστερά, έκανε το σουτ με το δεξί και ανάγκασε τον Γιαννιώτη σε καταπληκτική απόκρουση. Ο ΠΑΣ που απέναντί του βρήκε έναν κουρασμένο Ατρόμητο στην επανάληψη, άγγιξε για τα καλά το γκολ στο 59’. Ο Σάλιακας έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον πρώην συμπαίκτη του Καρτάλη και με δυσκολία ο Γιαννιώτης έδιωξε σε κόρνερ.
Στα αξιοσημειώτα, το γεγονός πώς τη στιγμή που αποχώρησε από το παιχνίδι ο Καρτάλης για να μπει στο ματς ο Χαρίσης, αμφότεροι απέσπασαν το χειροκρότημα από την κερκίδα, ενώ ο Καρτάλης μπερδεύτηκε τη στιγμή της αλλαγής και έκανε κίνηση να πάει στον πάγκο του ΠΑΣ για να κάτσει και όχι του Ατρόμητου, απόρροια της δύναμης της συνήθειας μετά τα δύο χρόνια που πέρασε στα Γιάννινα. Νωρίτερα, ο Λώλης που πέρασε αντί του Μορέιρα έγινε ο παρτενέρ του Περέα στην επίθεση.
Χαμένο τετ-α-τετ από Λώλη
Οι Γιαννιώτες απείλησαν από στατική φάση στο 72’, όταν ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Γιαννιώτης έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε τη μπάλα, ενώ σε διάστημα τριών λεπτών οι Γιαννιώτες στερήθηκαν σε δυο περιπτώσεις το γκολ ελέω Γιαννιώτη. Αρχικά, στο 73’ από τραγικό λάθος του Στρούγγη που γύρισε τη μπάλα απρόσεκτα προς τον Γιαννιώτη, ο Λώλης την έκλεψε και βγήκε απέναντί του αλλά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου μπλόκαρε τη μπάλα στο πλασέ του Λώλη. Ο τερματοφύλακας της ομάδας του Περιστερίου φρέναρε τις διαθέσεις των γηπεδούχων και στο 75’, όταν στο δυνατό σουτ του Καραχάλιου ο Γιαννιώτης υποχρεώθηκε σε εκ νέου σωτήρια επέμβαση.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ατρόμητος λίγο έλειψε να παγώσει» το Ζωσιμάδες, όταν ο Μπεντινέλι στο 81’ έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κουλούρης δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα.
Το τελευταίο σφύριγμα του Μανούχου βρήκε τον ΠΑΣ να διατηρεί το αήττητο για το 2022, μιας και μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στις 19 Δεκεμβρίου, έχει μία νίκη με τον Ιωνικό και δυο ισοπαλίες με ΟΦΗ στο Ηράκλειο και Ατρόμητο στα Γιάννινα.
Διαιτησία: Μανούχος (Νικολαΐδης-Ψαρρής)
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Γκαρντάφσκι, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα (62’ Λώλης), Περέα.
Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Γκαλβάο, Καστελλάνο, Σάλομον, Καρτάλης (66’ Χαρίσης), Ντένιτς, Σπιριντόνοβιτς (67’ Μουνίθ), Μπεντινέλι (88’ Νταβιώτης), Κουλούρης.