Χωρίς Ντομίγκεθ και Γκαρντάφσκι ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Ολυμπιακό

on .

pas

• Στο παρελθόν ανήκει για τον ΠΑΣ Γιάννινα η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και από σήμερα ο Ηρακλής Μεταξάς με τους ποδοσφαιριστές του έχουν στον μυαλό το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (23/1-19:30) με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Η προετοιμασία για το παιχνίδι ξεκινάει σήμερα το πρωί ωστόσο τα προβλήματα για τον προπονητή του ΠΑΣ αντί να μειώνονται αυξάνονται.
Ο Ηρακλής Μεταξάς δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Γκαρντάφσκι (συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής), αλλά και τον Ντομίνγκεθ ο οποίος τελικά έχει υποστεί τράβηγμα στον προσαγωγό και η ζημιά φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από αυτή που αρχικά είχε υπολογιστεί μιας και ο Ισπανός έλειψε και στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ένα ακόμη πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα με τον Περέα να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο από τον αγώνα με τον Ατρόμητο με το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΣ να έχει πέσε πάνω στον Κολομβιανό επιθετικό προκειμένου να είναι έτοιμος για το παιχνίδι της Κυριακής μιας και ο Περέα είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και φυσικά ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ με 6 γκολ.
Από εκεί και πέρα ο 54χρονος ομογενής προπονητής θα περιμένει να δει αν θα μπορεί να έχει στη διάθεση του τους Λοντίγκιν, Σιόντη και Πίρσμαν. Η θέση που καίει τον Ηρακλή Μεταξά στο να βρει λύση είναι αυτή του αριστερού μπακ αφού σε περίπτωση που ο Πίρσμαν δεν επιστρέψει θα υπάρχει κενό αφού και ο Γκαρντάφσκι που έπαιξε ως αριστερό μπακ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα είναι απών, ο μοναδικός διαθέσιμος για αυτή τη θέση είναι ο 19χρονος Γιάννης Ρίζος που δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος μιας και έχει μόλις μια συμμετοχή στον αγώνα κυπέλλου με τη Λάρισα.

Μεταγραφική κινητικότητα
Κινητικότητα υπάρχει στον ΠΑΣ Γιάννινα όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας. Ήδη κοντά στη απόκτηση του 20χρονου Γερμανού αριστερού μπακ Λουίς Ποζνάνσκι βρίσκεται ο ΠΑΣ. Ο νεαρός αμυντικός έχει περάσει από την Κ17 και Κ19 της Μπάγερν Μονάχου, ενώ αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης. Φαίνεται ότι θα είναι η επιλογή του Ηρακλή Μεταξά ώστε να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας σε περίπτωση αποχώρησης του Πίρσμαν. Μια ακόμη θέση στην οποία θα κινηθεί ο ΠΑΣ για να την καλύψει είναι στην επίθεση αφού όπως είπε ο Ηρακλής Μεταξάς μετά την αποχώρηση του Μιλιντσεάνου πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθεί αυτό το κενό. Οι Γιαννιώτες έχουν σύμφωνα με τα ρεπορτάζ επαφές με Ισπανό επιθετικό και εντός των ημερών το θέμα θα κλείσει είτε θετικά είτε αρνητικά.