Άγιαξ Ολλανδίας κατά «Άγιαξ της Ηπείρου»

on .

AGIAKS

• «Σάρκα και οστά» θα πάρει αυτό το καλοκαίρι η προσπάθεια χρόνων των βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα για το πολυπόθητο και ιστορικό φιλικό με τους παλαίμαχους του Άγιαξ της Ολλανδίας. Το μεγάλο φιλικό των δύο Άγιαξ, της Ολλανδίας και της Ηπείρου, οριστικοποιήθηκε τελικά και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες».

Οι προσπάθειες για να κλειστεί ένα φιλικό μεταξύ των δύο Άγιαξ είχαν ξεκινήσει εδώ και 6 χρόνια, από το καλοκαίρι του 2016, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα γιόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυση του, ενώ ήταν και η σεζόν που η ομάδα έκανε πραγματικότητα το όνειρο για έξοδο στην Ευρώπη και συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League. Οι συνεννοήσεις έγιναν από τη διοίκηση των βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα με τον πρόεδρο των βετεράνων του Άγιαξ, Σάακ Σβαρτ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η αποστολή των θρυλικών παλαίμαχων του Άγιαξ θα φτάσει στα Γιάννινα τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και θα μείνει στην περιοχή περίπου 5 μέρες.

Εκτός από το φιλικό οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Άγιαξ θα επισκεφθούν αξιοθέατα και όμορφα μέρη της περιοχής της Ηπείρου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθουν μεγάλα ονόματα που έχουν μεγαλουργήσει με τη φανέλα του «Αίαντα» της Ολλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες,  η αποστολή των Ολλανδών θα αποτελείται από 30 άτομα και θα συνοδεύεται από συνεργείο από τηλεοπτικό κανάλι του Άμστερνταμ, αλλά και το επίσημο κανάλι της ομάδας AJAX TV. Η διοίκηση των βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα προετοιμάζεται πυρετωδώς για αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου για αυτό το φιλικό ματς που είναι γεγονός ότι το περίμεναν πως και πως τόσο οι βετεράνοι όσο και οι φίλαθλοι του ΠΑΣ.

Οι Ολλανδοί γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ομάδα με το προσωνύμιο «Άγιαξ της Ηπείρου» και μάλιστα το 2016 πριν το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με την ολλανδική Άλκμααρ υπήρχαν σχετικές αναφορές και σε ΜΜΕ της Ολλανδίας. Εντός των ημερών αναμένεται να εκδοθεί και επίσημα δελτίο Τύπου από τους βετεράνους προκειμένου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τα διαδικαστικά του αγώνα, την τιμή του εισιτηρίου αλλά και τα ονόματα που θα απαρτίζουν την αποστολή του Άγιαξ.