Μεταγραφικές «σειρήνες» για τον αρχηγό Γιάννη Κάργα

on .

KARGAS PAS 1

Στο επίπεδο των αποχωρήσεων παραμένουν μέχρι στιγμής τα νέα του ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι μετά τους Σάλιακα και Πίρσμαν παρελθόν αποτελεί και ο Δημήτρης Καραγιάννης που έλυσε συναινετικά το συμβόλαιο με τη γιαννιώτικη ομάδα. 

Εν αναμονή των εξελίξεων στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας, μεταγραφικό ενδιαφέρον για τον αρχηγό Γιάννη Κάργα.

Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής που αποχωρεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τους Σάλιακα και Πίρσμαν, με τη διαφορά ότι ο Καραγιάννης αποδεσμεύτηκε καθώς είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Όταν αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και ήρθε στα Γιάννινα οι προσδοκίες ήταν να ταιριάξει με την ομάδα όπως ο Παντελάκης. Όμως ο Καραγιάννης δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον ΠΑΣ Γιάννινα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ηρακλή Μεταξά γιαυτό και δεν αγωνίστηκε σε κανέναν επίσημο αγώνα των Ηπειρωτών. Στάθηκε και άτυχος καθώς ταλαιπωρήθηκε από συνεχόμενους τραυματισμούς, ιώσεις και κορωνοϊό και έχασε πολλές προπονήσεις, ουσιαστικά μένοντας εκτός ρυθμού ομάδας.

Συζητήσεις με Ντομίνγκεθ και Γκαρντάφσκι

Από τους ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαια τους σε λίγες ημέρες στα τέλη Ιουνίου ενδιαφέρον από πλευράς διοίκησης ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει για δύο περιπτώσεις. Για τον Ισπανό Χουάν Ντομίνγκεθ και τον Γερμανοπολωνό Μίκαελ Γκαρντάφσκι. Ο Ντομίνγκεθ συμπλήρωσε 2 χρόνια στα Γιάννινα καθώς αποκτήθηκε στα τέλη Αυγούστου του 2020 και ιδίως τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε γεμάτη σεζόν παίζοντας τόσο αμυντικό χαφ στο πρώτο μισό, όσο και επιτελικό χαφ από τον Γενάρη και έπειτα. Πολυεργαλείο και ο Γκαρντάφσκι που κυρίως αγωνίστηκε σαν αριστερό εξτρέμ, ωστόσο έπαιξε και αριστερό μπακ, ενώ μπορεί να παίξει και αμυντικό χαφ. Έγινε και σε αυτόν πρόταση από τον Γιώργο Χριστοβασίλη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί αν υπήρξε ή όχι συμφωνία.

Μεταγραφικό ενδιαφέρον για Κάργα

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν εξαιρετική για τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι αμυντικές επιδόσεις έκαναν την αμυντική τετράδα να ξεχωρίσει. Ήδη τα δύο πλάγια μπακ της περασμένης διετίας, οι Σάλιακας και Πίρσμαν αποτελούν παρελθόν, ενώ κοντά στην έξοδο είναι και ο Λοντίγκιν παρότι δεν έχει βρει ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του Γιάννη Κάργα στο κέντρο της άμυνας. Ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα ξεχώρισε για το πάθος, τις ηγετικές του ικανότητες, αλλά και τον δυναμισμό στο παιχνίδι του, ενώ σκόραρε και 3 γκολ καθώς είναι δεινός κεφαλοσφαιριστής. Η καλή σεζόν του Κάργα προσέλκυσε ήδη το ενδιαφέρον δύο ελληνικών ομάδων, ενώ «σειρήνες» υπάρχουν και από το εξωτερικό. Άλλωστε, παρότι μόλις 27 χρονών ο Κάργας έχει ήδη αγωνιστεί δύο φορές στο εξωτερικό, στη Λέφσκι Σόφιας στη Βουλγαρία και πρώτα στην Ντιναμό Μπρεστ της Λευκορωσίας.

Το συμβόλαιο του Γιάννη Κάργα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης του έκανε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου, όμως ο Κάργας μέχρι στιγμής δεν την έχει αποδεχτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που αξιώνει ο Χριστοβασίλης είναι της τάξης των 400.000 ευρώ για την πώληση του Κάργα, νούμερο που μέχρι στιγμής αποδεικνύεται απαγορευτικό για τους επίδοξους «μνηστήρες» του αμυντικού από το Κιλκίς.