Στερήθηκε την άνοδο στην ισοβαθμία η Θύελλα Κατσικάς

on .

KATSIKA 1

• Το καθήκον της έκανε η Θύελλα Κατσικάς που επικράτησε με 2-0 της Αναγέννησης Στάνου στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του 3ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου στη Γ΄Εθνική και έφτασε τους 12 βαθμούς, όμως δεν ανέβηκε στην παραπάνω κατηγορία μιας και υστέρησε στη τριπλή ισοβαθμία με Απόλλωνα Πάργας και Καστοριά.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Γκούρα κατέθεσαν ψυχή και ήταν αφοσιωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους στο τελευταίο παιχνίδι φτάνοντας στη νίκη με αντίπαλο μία αξιόμαχη ομάδα, όμως ο αδιάφορος βαθμολογικά Απόλλων Πάργας ηττήθηκε με 3-0 στην Κέρκυρα από τον Αστέρα Πετριτή ο οποίος τερμάτισε στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας, ανεβαίνοντας και αυτός στην παραπάνω κατηγορία. Η Θύελλα ολοκλήρωσε το μίνι πρωτάθλημα στην 4η θέση  με 12 βαθμούς (4 νίκες, 2 ήττες), με 8 τέρματα ενεργητικό και 5 παθητικό. Όπως φάνηκε, η ήττα στην Καστοριά ήταν αυτή που ουσιαστικά στοίχισε στη Θύελλα από το να κρατά τη τύχη στα πόδια της στο φινάλε.

Όσο για το ματς, η Θύελλα μπήκε πιο δυνατά και κέρδισε πέναλτι στο 5΄. Από κάθετη πάσα του Κατσίφα στον Γούλα, αυτός ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Καραγκούνη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. 

Στο 6’ ο Πάνος το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, αφιερώνοντας το πέμπτο του γκολ, στη διαδικασία των μπαράζ, στον Γιάννη Μπαλαούρα που έφυγε άδικα πριν λίγα χρόνια από τη ζωή. Στο 13’ το σουτ του Νικολογιάννη ήταν άστοχο, ενώ στο 23’ ο Κολιούσης σούταρε αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καραγκούνης. Στο 36’ ο Γιαννιώτης έκανε το σουτ με τον Αναστασίου να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Μετά το προβάδισμα στο σκορ η Θύελλα δεν έδειξε κάτι στο δημιουργικό κομμάτι μέχρι τα τέλη του πρώτου μέρους. Αντίθετα, ήταν πιο ορεξάτη επιθετικά στην επανάληψη, έχοντας τις τελικές προσπάθειες που θα μπορούσε να τις μετουσιώσει σε περισσότερα γκολ, ώστε να καλύψει τη διαφορά τερμάτων και να ανέβει αντί της Καστοριάς. 

Στο 50’ ο Ψηλός αστόχησε με κεφαλιά, ενώ στο 60’ σε εκτέλεση κόρνερ από τον Γιαννιώτη, ο Καβαλλάρης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, με την ίδια τύχη να έχει το σουτ του Καράλη στο 63’. Κάπου εκεί η Θύελλα άρχισε να ψάχνει πιο έντονα ένα δεύτερο γκολ. Στο επόμενο λεπτό ο Γούλας πέρασε ωραία για τον Παπουτσή αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς της Αναγέννησης. Στο 68’ και πάλι ο Παπουτσής από ασίστ του Γούλα έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια  ο Καραγκούνης.

Στο 72΄ο Γούλας με ωραία ενέργεια έκανε το σουτ από το ημικύκλιο αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά αουτ. Στο 76’ ο γκολκίπερ της Αναγέννησης είχε απάντηση σε σουτ του Πολυχρόνη, ενώ στο 78’ από σέντρα του Κατσίφα, ο Κολιούσης με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε με ωραία ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα ο Δημητρακάκης στο 89’. Παρά την μη επίτευξη του στόχου της ανόδου, οι φίλαθλοι της Θύελλας χειροκρότησαν τους παίκτες και τον προπονητή και τους αποθέωσαν για τη συγκλονιστική προσπάθεια που έκαναν στα μπαράζ ανόδου. 

Διαιτησία: Φουστανάς (Νικολής - Παπαδοπούλου) Μακεδονίας 

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Αναστασίου, Κολιούσης, Μελιγγιώτης, Ψαρράς, Πάνος, Τσουμάνης (63′ Ζήκος), Γούλας (80′ Μαρούλης), Πολυχρόνης, Παπουτσής (80′ Δημητρακάκης), Κατσίφας (80′ Κυριακίδης), Βαρτζιώτης (57′ Καζαντσίδης).

Αναγέννηση Στάνου (Μιμηγιάννης): Καραγκούνης Παγώνης, Καραλής, Μπακαδήμας, Ψήλος, Νικολογιάννης, Γιαννιώτης, Δράκος (50′ Βασιλάρης), Αγγέλης (66′ Αλπέντζος), Καβαλλάρης, Τσιούνης (46′ Γώγα).

Αποτελέσματα: Αστέρας Πετριτή – Απόλλων Πάργας 3-0, Θύελλα Κατσικά – Αναγέννηση Στάνου 2-0, Καστοριά – Α. Ε. Ξηροβουνίου 3-0 (α.α.)

Ρεπό Α. Ε. Νέας Σελεύκειας

Τελική βαθμολογία

Αστέρας Πετριτή        10-3           13

Απόλλων Πάργας        16-6           12

Καστοριά                       9-3           12

——————————————————————–

Θύελλα Κατσικάς           8-5          12

Αναγέννηση Στάνου   3-10          10

ΑΕ Ξηροβουνίου 4-15            3

ΑΕΝ Σελεύκειας        2-18            0

ΣΗΜ: Οι αγώνες ήταν μονοί και οι τρεις πρώτες ομάδες ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική.