Στον Θ. Στάικο παραδίδει τα «κλειδιά» ο Γ. Χριστοβασίλης

on .

staikos

• Αν και η εκκρεμότητα για την ανακοίνωση της συνεργασίας του Ηρακλή Μεταξά με τον Αστέρα Τρίπολης παραμένει, η Διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει καμία αμφιβολία ότι αποτελεί πλέον παρελθόν για τον πάγκο της ομάδας και ήδη έχει κάνει τις επόμενες κινήσεις. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο «εκλεκτός» του Γιώργου Χριστοβασίλη είναι ο μέχρι τώρα συνεργάτης του Ηρακλή Μεταξά, ο Θανάσης Στάικος, στον οποίο ο Πρόεδρος της ΠΑΕ φαίνεται να αποφάσισε να του παραδώσει «τα κλειδιά» της ομάδας για την νέα σεζόν. Η συμφωνία -όπως αναφέρουν δημοσιεύματα- έχει επέλθει και εκτός απροόπτου σήμερα πρόκειται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ, μαζί με το σύνολο του προπονητικού επιτελείου που θα τον πλαισιώσει. 

Εν τω μεταξύ χθες ο Γιώργος Χριστοβασίλης τοποθετήθηκε για την ένταξη του τερματοφύλακα Γιούρι Λοντίγκιν στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια. Συγκεκριμένα μίλησε στο αθλητικό site sdna.gr για την παρουσία του Λοντίγκιν στα Γιάννινα και ότι πλέον δεν τον... σήκωνε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τις εμφανίσεις του.

Η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Χριστοβασίλη ήταν ότι: «Ο Λοντίγκιν είναι ένας σπουδαίος και καταξιωμένος τερματοφύλακας. Πριν έρθει στον ΠΑΣ Γιάννινα, αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο με την Εθνική Ρωσίας και σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και των άλλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων με την Ζενίτ. Έπειτα από την αποχώρησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, θεωρούσα πως διαθέτει όλο το πακέτο και την εμπειρία να παίξει ξανά σε υψηλό επίπεδο σε κλαμπ του εξωτερικού, ωστόσο προέκυψε η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό που είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες».

Για τη μεταγραφή του Λοντίγκιν στον ΠΑΣ τον Γενάρη του 2021: «Εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε μια περίεργη φάση της καριέρας του, όντας ένα εξάμηνο χωρίς ομάδα και σε αγωνιστική απραξία. Πίστεψα στις ικανότητές του, τον πλησιάσαμε και ήρθαμε σε συμφωνία μαζί του. Αποδείχτηκε πως επρόκειται για μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τον ΠΑΣ με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του».

Για το ντεμπούτο – εξπρές με τη φανέλα του ΠΑΣ και την έκπληξη που προκάλεσε προσωπικά στον ίδιο: «Θυμάμαι πως μόλις επτά μέρες μετά την μεταγραφή του στον ΠΑΣ, έπαιξε βασικός σε ένα δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τότε δεν το κρύβω πως με έχει ξαφνιάσει η επιλογή του προπονητή μας (βλ. Γιαννίκης) να τον βάλει βασικό αυτό που λέμε με το… καλημέρα. Ο Λοντίγκιν έκανε σπουδαίο ματς και συνέβαλε τα μέγιστα για τη μεγάλη νίκη (2-0) που πέτυχε ο ΠΑΣ κόντρα στην ΑΕΚ».

Για το κατά πόσο ο ΠΑΣ επιχείρησε να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο: «Δεν νομίζω πως μπορούσαμε να επεκτείνουμε το συμβόλαιο του από την στιγμή που ο Λοντίγκιν επανήλθε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ήταν αδύνατον να τον… σηκώσει άλλο ο ΠΑΣ Γιάννινα κι ήταν βέβαιο πως θα συνεχίσει την καριέρα του σε μια μεγαλύτερη ομάδα με πιο υψηλούς στόχους».