Νέα αποκτήματα του ΠΑΣ Γιάννινα οι Σταματελόπουλος και Τσάβος

on .

STAMATELOPOYLOS TSIABOS

• Πιο γρήγορα σε σχέση με προηγούμενες σεζόν τρέχει τον μεταγραφικό σχεδιασμό ο ΠΑΣ Γιάννινα και ήδη προχώρησε σε τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις. Έτσι μετά τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό Ροσέρο και τον αριστερό μπακ Γιάννη Κιάκο, αποκτήθηκαν και οι νεαροί Αποστολόπουλος και Τσάβος, παίκτες που είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ ότι ενδιέφεραν τους Γιαννιώτες, Όλα τα μέχρι στιγμής νέα συμβόλαια και στις 4 μεταγραφές είναι τριετούς διάρκειας, κάτι που σημαίνει ότι η διοίκηση Χριστοβασίλη προσπαθεί να φτιάξει την ομάδα της επόμενης τριετίας και να έχει "δεμένους" ποδοσφαιριστές με δυνατά συμβόλαια. 

Τρίτη χρονικά μεταγραφή ήταν αυτή του Απόστολου Σταματελόπουλου. Ο 23χρονος Ελληνοαυστραλός επιθετικός είχε τελευταίο του ποδοσφαιρικό σταθμό τη Ρόδο με την οποία σε 17 συμμετοχές σημείωσε 6 γκολ, ωστόσο η ομάδα της Ρόδου δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό από την Super League 2. 

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρονου Ελληνοαυστραλού επιθετικού Απόστολου Σταματελόπουλου. Ο Σταματελόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από την Αδελαΐδα Κόμετς πριν μετακομίσει στην Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ (U-21). Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στην Γουέστερν Γιουνάιτεντ. Στην ομάδα της Μελβούρνης παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 όταν και υπέγραψε στη Νιούκαστλ Τζετς. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε το βήμα για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για την Ελλάδα και την Ρόδο και αμέσως έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα αφού σε 17 συμμετοχές σημείωσε 6 γκολ. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 59 αγώνες και 13 γκολ καθώς και 3 ασίστ».

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Σταματελόπουλος σημείωσε: «Έρχομαι με στόχο να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω τον ΠΑΣ Γιάννινα να πετύχει τους στόχους του. Ελπίζω να προσφέρω γκολ και ασίστ και πολλές νίκες στη νέα μου ομάδα. Είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που μου δίνεται και όλοι μαζί με σκληρή δουλειά θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Τέταρτη μεταγραφή  ο Τσάβος

Ακολούθησε χτες η μεταγραφή του Άγγελου Τσάβου, του 20χρονου δεξιού οπισθοφύλακα με την οποία ο ΠΑΣ Γιάννινα ευελπιστεί να καλύψει το μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε ο Μανώλης Σάλιακας φεύγοντας για τη Γερμανία και την Ζανκτ Πάουλι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του 20χρονου δεξιού οπισθοφύλακα, Άγγελου Τσάβου για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Τσάβος ο οποίος έχει γεννηθεί στις 11 Απριλίου του 2002, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα μικρά τμήματα του συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2021 αποκτήθηκε από την Επισκοπή με την οποία στο πρωτάθλημα της Super League 2 μέτρησε 29 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ». 

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής των Γιαννιωτών ο Τσάβος σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την καινούργια αρχή στην καριέρα μου. Ο ΠΑΣ αποτελεί μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Ένα ιδανικό περιβάλλον για τα νέα παιδιά. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχουμε μια ιδανική σεζόν με την ομάδα».

Στον Άρη ο Πίρσμαν

Την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Άρη θα συνεχίσει ο Βέλγος αριστερός οπισθοφύλακας Μάρβιν Πίρσμαν καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την απόκτηση του με συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Ήταν ήδη γνωστό από τον Ιανουάριο ότι ο Πίρσμαν είχε συμφωνήσει με τον Άρη και περίμενε να ξεμπερδέψουν οι «κίτρινοι» με το CAS για την περίπτωση Ντουρμισάι.Η ανακοίνωση της απόφασης από το CAS αναβλήθηκε, ωστόσο δόθηκε στον Άρη το δικαίωμα μεταγραφών κι έτσι ανακοινώθηκε η απόκτηση του Πίρσμαν. 

Ο αποχαιρετισμός  του Πίρσμαν

Μέσα από τα social media αποχαιρέτησε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μάρβιν Πίρσμαν ευχαριστώντας στο μήνυμα του την ομάδα, τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς λέγοντας ότι παίρνει μαζί του πολλές αναμνήσεις, μαθήματα και μεγάλες στιγμές.

Αναλυτικά το μήνυμα του Πίρσμαν αναφέρει: «Σήμερα λέω αντίο. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που με βοήθησε να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής και με έκανε να νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ. Μετά από αυτή τη χρονιά μπορώ να πω μόνο ευχαριστώ στον σύλλογο, στους οπαδούς μας που με είχαν υποστηρίξει από την πρώτη μέρα που φόρεσα αυτήν τη φανέλα και φυσικά ένα ευχαριστώ και μια καλή συνέχεια στους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν να προσαρμοστώ από την πρώτη μέρα, και στάθηκαν, όχι μόνο ως συμπαίκτες αλλά και ως φίλοι.

Σήμερα λέω αντίο στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά παίρνω μαζί μου πολλές αναμνήσεις, μαθήματα και μεγάλες στιγμές που θα τις έχω μέσα μου για πάντα. Για το τέλος, θέλω να ευχηθώ στον ΠΑΣ Γιάννινα πολλές επιτυχίες για το μέλλον».