Αντίστροφη μέτρηση για το Pindos Historic Rally

on .

PINDOS RALLY

• Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Pindos Historic Rally και ήδη η Οργανωτική Επιτροπή έχει λάβει 40 δηλώσεις συμμετοχής, κάποιες εκ των οποίων από χώρες του εξωτερικού.

Ο φετινός αγώνας έγινε τριήμερος και στηρίζεται στην περυσινή πετυχημένη «συνταγή» με σωστές δοσολογίες, ήτοι αντοχή συνδυασμένη με γρηγοράδα για πληρώματα και αυτοκίνητα, στο όριο της Regularity, µε σφιχτά ωράρια, σε µαγευτικά τοπία, νυχτερινές ειδικές, αλλαγή ρυθμού λόγω πλοήγησης  που φέρνουν ανατροπές στην κατάταξη και άµεση έκδοση αποτελεσµάτων, στοιχεία που τα πληρώματα με διεθνή εμπειρία τα εκθειάζουν. 

 Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο τα Γιάννενα και περιλαµβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου. Το πρώτο σκέλος θα εκκινήσει την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, ώρα 7:30 μ.μ. από την πλατεία Μαβίλη και θα έχει κατατακτήριο ρόλο. Οι διαδροµές του πρώτου σκέλους θα διεξαχθούν γύρω από το όρος Μιτσικέλι, συμπεριλαμβάνοντας την ειδική "δυναμόμετρο" Περίβλεπτος, καθώς και την superstage  Λιγκιάδες, ανάβαση που θα οδηγήσει τα πληρώματα στο ομώνυμο χωριό. 

Η δεύτερη ηµέρα (εκκίνηση Παρασκευή, 24 Ιουνίου στις 10 π.μ.), περιλαµβάνει διαδροµές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου για να καταλήξει στη μαγευτική λίμνη Ζηρού. Το τελευταίο σκέλος της ημέρας, περιλαµβάνει διαδροµές γύρω από το ιστορικό Σούλι και την Δωδώνη για να καταλήξει τελικά το βράδυ και πάλι στη λίµνη  των  Ιωαννίνων, όπου και η τελική ανασυγκρότηση  της ημέρας.

Το Σάββατο, 25 Ιουνίου το πρωί θα γίνει επανεκκίνηση και πάλι από τη λίµνη των Ιωαννίνων, για την τελική αναμέτρηση μεταξύ των πληρωμάτων  που θα κρίνει τους νικητές και διακριθέντες του αγώνα! Η διαδρομή  της τρίτης ημέρας είναι στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, όπου περνώντας από Μηλιωτάδες, Φλαμπουράρι, Βοβούσα, Περιβόλι, τα πληρώματα θα φθάσουν ως  το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας κι εν συνεχεία θα περάσουν από την χαράδρα Αώου,  Ηλιοχώρι, Τσεπέλοβο για να τερματίσουν γύρω στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Μαβίλη.