Ενδιαφέρον του ΠΑΣ για τον επιτελικό χαφ Αθανασακόπουλο

on .

SHMA PAS GIANNINA

Τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν τρέχουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς μετά το πρώτο μεταγραφικό κύμα και τις 4 πρώτες αποκτήσεις πρέπει να ακολουθήσει και το... κυρίως πιάτο στις θέσεις που έχουν μείνει κενές στο ρόστερ μετά τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 7 ποδοσφαιριστές (Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Καραγιάννης, Σιόντης, Οικονομόπουλος, Μπρένερ) και έχουν αποκτηθεί 4 (Ροσέρο, Κιάκος, Σταματελόπουλος, Τσάβος), ωστόσο υπάρχουν και αρκετά ερωτηματικά για το υπάρχον ρόστερ. Όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν παρελθόν οι Σνάιντερ και Στάνκο, πιθανότατα και ο Γκαρντάφσκι. Οι δύο τελευταίοι αποτελούν προσωπικές επιλογές του Ηρακλή Μεταξά και δεν αποκλείεται να τους πάρει μαζί του στον Αστέρα Τρίπολης, με πιο πιθανό τον Γερμανοπολωνό Γκαρντάφσκι.

Από εκεί και πέρα, μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες παραμονής του Χουάν Ντομίνγκεθ. Το διετές συμβόλαιο του Ισπανού χαφ με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκπνέει στις 30 Ιουνίου, η διοίκηση της γιαννιώτικης ΠΑΕ θέλει να τον κρατήσει, ωστόσο η διαφορά στο οικονομικό παραμένει μέχρι στιγμής αγεφύρωτη. Επιθυμία του Ισπανού είναι η παραμονή, ωστόσο θέλει πρώτα να εξασφαλιστούν κάποια ήδη δεδουλευμένα χρήματα. 

Εν τω μεταξυ, δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα όσον αφορά τον Περέα. Ο Κολομβιανός επιθετικός έκανε φοβερή σεζόν πέρυσι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και η διοίκηση καλοβλέπει την πώληση του, ωστόσο η τιμή εκκίνησης είναι πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που μικραίνει αισθητά τη λίστα των ενδιαφερόμενων ομάδων.  Σχετικά με τον Κάργα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης και το ποσό που θέλουν οι διοικούντες είναι κοντά στα 400.000 ευρώ. Δεν αποκλείεται πάντως η περίπτωση του Κάργα να συνδεθεί με την πώληση του Περέα καθώς υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση μεταγραφής του Κολομβιανού. 

Ενδιαφέρον για Αθανασακόπουλο

Εδώ και χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα επιλέγει ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τον Παναθηναϊκό και στις περισσότερες περιπτώσεις του βγαίνουν αυτές οι επιλογές, με πιο πετυχημένη φυσικά αυτή του Περέα. 

Ένας ακόμα νυν ποδοσφαιριστής των «πράσινων» ενδιαφέρει τους Γιαννιώτες. Ο λόγος για τον μέσο Ανδρέα Αθανασακόπουλο που φέτος αγωνίστηκε και ήταν αρχηγός στον Παναθηναϊκό Β' στην Super League 2. O Αθανασακόπουλος είναι 21 χρονών και γεννημένος στην Πάτρα. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Θύελλα Πατρών, ενώ το 2017 εντάχθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Θήτευσε σε όλα τα τμήματα υποδομών της αθηναϊκής ομάδας και μετά τις Κ 17 και Κ 19 υπέγραψε τον Μάρτιο του 2019 το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού μέτρησε συνολικά 11 συμμετοχές, ενώ πέρυσι αποφασίστηκε να στελεχώσει τη νεοσύστατη δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Ο Αθανασακόπουλος έκανε καλή σεζόν στην Super League, ήταν αρχηγός του Παναθηναϊκού Β στα περισσότερα παιχνίδια και σε 28 αγώνες πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ για γκολ σε συμπαίκτες του. 

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν ο Αθανασακόπουλος γίνει μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων, καθώς δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να τον κρατήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη ομάδα.