Σε αναμονή μεταγραφικής ενίσχυσης ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Μεταγραφική… νηνεμία επικράτησε το Σαββατοκύριακο στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς δεν ανακοινώθηκε κάποια άλλη μεταγραφή, ωστόσο η εβδομάδα που ξεκίνησε αναμένεται να έχει αρκετή κινητικότητα στα μεταγραφικά, ενώ θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Το δεύτερο κομμάτι των μεταγραφικών κινήσεων αναμένεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς οι διοικούντες βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές και συζητήσεις με ποδοσφαιριστές για να καλύψουν τα πολλά κενά που υπάρχουν στο ρόστερ της γιαννιώτικης ομάδας. 

Τα δεδομένα για τερματοφύλακα

Η αποχώρηση του Λοντίγκιν αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό κάτω από την εστία, το οποίο πρέπει να καλύψει η ομάδα. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ είχαν επαφές με δύο τερματοφύλακες από τη Γαλλία και έναν Σέρβο τερματοφύλακα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η απόκτηση ενός 28χρονου Γάλλου πορτιέρο. Την ίδια ώρα η ομάδα εξετάζει και δύο ακόμα περιπτώσεις, του Κώστα Κότσαρη από τον Απόλλωνα, αλλά και του Νεόφυτου Μιχαήλ που έμεινε ελεύθερος από τον ΑΠΟΕΛ της Κύπρου. Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τα φιλικά προετοιμασίας που θα γίνουν. Η πρώτη προπόνηση της ομάδας θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο ΠΕΑΚΙ υπό τις οδηγίες του Θανάση Στάικου.  Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στα Γιάννινα για 11 ημέρες και μέχρι τις 12 Ιουλίου, ενώ την επομένη ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ταξιδέψει στην Πολωνία. 

Φιλικά με Ομόνοια και Μπάνικ Οστράβα 

Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία για το διάστημα 13 ως 23 Ιουλίου. Κατά την παραμονή του εκεί θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα (15 ή 16/07) και την κυπριακή Ομόνοια (20 ή 21/07), ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και ενός ακόμη φιλικού με ομάδα της Πολωνίας.  Μετά την επιστροφή του από την Πολωνία ο ΠΑΣ θα δώσει φιλικά με ελληνικές ομάδες. Γίνεται προσπάθεια να κλειστεί φιλικό με τον Παναιτωλικό την Κυριακή 31 Ιουλίου, πιθανότατα στο Αγρίνιο, ενώ ήδη είναι δεδομένα δύο φιλικά στο φιλανθρωπικό τουρνουά στο Βόλο. Συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου θα παίξει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τον Βόλο και ανάλογα αν νικήσει ή όχι θα παίξει στον μικρό ή τον μεγάλο τελικό του τουρνουά με αντίπαλο έναν εκ των ΟΦΗ ή Αστέρα Τρίπολης. Τέλος, γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση να κλείσει φιλικό στα Γιάννινα στις 14 Αυγούστου με ομάδα από την Κύπρο, αγώνας που θα είναι και η πρόβα τζενεράλε μιας και φέτος το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου. 

Παρέμεινε η Λαμία 

Μετά την ισοπαλία (1-1) της Λαμίας με τη Βέροια το Σάββατο στο ΔΑΚ Λαμίας οριστικοποιήθηκε η παραμονή της ομάδας της Φθιώτιδας στην Super League και την επόμενη σεζόν και μαζί και ο ποδοσφαιρικός χάρτης των ομάδων που θα απαρτίζουν την πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

8 ομάδες στην Cosmote,  6 στη Nova

Μετά το μπαράζ της Λαμίας με τη Βέροια συμπληρώθηκε εκτός από τον ποδοσφαιρικό και ο τηλεοπτικός χάρτης του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2022-23 και το συνδρομητικό κανάλι της Cosmote TV θα έχει 8 ομάδες και η Nova τις υπόλοιπες 6. Η Cosmote TV έκανε ρελάνς και απέκτησε για τρία χρόνια τα δικαιώματα του πρωταθλητή Ολυμπιακού, ενώ έχει διατηρήσει και τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Το πακέτο συμπληρώνουν οι Ιωνικός, Βόλος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ και Λαμία. Αντιθέτως, η Nova διατήρησε ΠΑΟΚ και Άρη, ανανέωσε με Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα ενώ συμφώνησε και με τον Λεβαδειακό που προβιβάστηκε από την Super League 2.

Γαμπρός ο αρχηγός Κάργας

Γαμπρός ντύθηκε την Κυριακή ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Κάργας και ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για να νυμφευθεί την εκλεκτή της καρδιάς του Παυλίνα. Το μυστήριο τελέστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γιάννη Κάργα στο Κιλκίς όπου και παρευρέθηκαν αρκετοί συμπαίκτες του από τον ΠΑΣ Γιάννινα.