Σε γαλλικά «χέρια» η φανέλα με το 1!

on .

PRIOR TERMATOFYLAKAS

• Τις τελευταίες ημέρες των καλοκαιρινών τους διακοπών απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει η έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Συγκεκριμένα, το διήμερο Πέμπτη 30 Ιουνίου – Παρασκευή 1 Ιουλίου τα πρωινά θα πραγματοποιηθούν οι αιματολογικές εξετάσεις και τα διαγνωστικά τεστ για τον covid και παράλληλα το απόγευμα θα γίνουν οι δύο πρώτες χαλαρές προπονήσεις. Ο Θανάσης Στάικος και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο βρίσκεται ήδη στα Γιάννινα και ετοιμάζει το πρόγραμμα της προετοιμασίας, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν και επιστρέφουν οι ποδοσφαιριστές, ενώ ακόμα και όσοι είναι εκτός πόλης αναμένεται να επιστρέψουν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. 

Φυσικά, στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν αρκετές αλλαγές καθώς μέχρι τώρα έχουν αποχωρήσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών και έχουν έρθει μόλις 4. Αυτό σημαίνει ότι η εβδομάδα που διανύουμε ίσως είναι εβδομάδα μεταγραφικών ανακοινώσεων για τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

«Φορτσάρει» για ενίσχυση

Τρεις ακόμα μεταγραφικές κινήσεις ετοιμάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, οι δυο εκ των οποίων θεωρούνται «τελειωμένες». Πρόκειται για τον Γάλλο τερματοφύλακα Ζερόμ Πριόρ από την ισπανική Καρταγένα ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα είναι εντός της εβδομάδας στα Γιάννινα όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του και θα ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ. Ο Πριόρ ξεκίνησε την καριέρα του στην 2η ομάδα της Μπορντό (ως νέος έπαιξε σε Τουλόν, Ιέρ, Κάνες και Μπορντό), στην συνέχεια ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και μετά για μια διετία πήγε στην Βαλενσιέν όπου και έπαιξε σε 59 αγώνες.

Είναι επιλογή του νέου τεχνικού του ΠΑΣ, Θανάση Στάικου, ο οποίος ήθελε έναν τερματοφύλακα με τα χαρακτηριστικά του Λοντίγκιν,  να μπορεί να παίζει με τη μπάλα στα πόδια. Με την απόκτηση του 26χρου Γάλλου ολοκληρώνεται η τριάδα τερματοφυλάκων για τη φετινή περίοδο που θα είναι οι Ζερόμ Πριόρ, Βασίλης Σούλης και Βασίλης Αθανασίου. 

Η άλλη «κλεισμένη» μεταγραφή είναι ο Ίκερ Μπιλμπάο. Ο 26χρονος Ισπανός κεντρικός χαφ έχει συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και μένουν τα τυπικά (αφού περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις) για να υπογράψει συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες. Μέχρι πρότινος o Μπιλμπάο αγωνίζονταν στην ισπανική Αμορεμπιέτα και στη La Liga 2. Είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μπιλμπάο, όμως δόθηκε δανεικός και αγωνίστηκε στην Γκερνίκα και στην Αμορεμπιέτα. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μπιλμπάο είχε συνολικά 40 συμμετοχές, πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ, ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της ομάδας του. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλμπάο θα αγωνιστεί εκτός Ισπανίας.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Σταυρόπουλου βλέπει ο ΠΑΣ Γιάννινα τον αντικαταστάτη του Γιάννη Κάργα. Ο Σταυρόπουλος είναι 25 χρονών και έχει ύψος 1,91. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ήταν κοντά στο να έρθει στα Γιάννινα και προ διετίας, το καλοκαίρι του 2020, αλλά τελικά προτίμησε το εξωτερικό και συγκεκριμένα την ιταλική Ρετζίνα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ωστόσο στην πορεία από το Ρέντη μεταπήδησε στις ακαδημίες και την Κ20 του Πανιωνίου, με την οποία είχε 53 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Νεοσμυρνιώτες. Σε 4 σεζόν με την πρώτη ομάδα είχε 76 συμμετοχές, ενώ παρότι αμυντικός πέτυχε και 4 γκολ. Με τη φανέλα της Ρετζίνα κατέγραψε 42 συμμετοχές στη Serie B και το κύπελλο. Το συμβόλαιο του με τους Ιταλούς ολοκληρώθηκε και ο Σταυρόπουλος σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στα πάτρια εδάφη.