Στον ΠΑΣ Γιάννινα για δύο χρόνια ο Ίκερ Μπιλμπάο

on .

MPILMPAO 1

• Στην πέμπτη καλοκαιρινή μεταγραφική του κίνηση προχώρησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ισπανού μέσου Ικέρ Μπιλμπάο με διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στα σκαριά και η απόκτηση του Γάλλου τερματοφύλακα Ζερόμ Πριόρ, ενώ «κολλάει» η μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού Δημήτρη Σταυρόπουλου από τη Ρετζίνα.

Μετά τους Ροσέρο, Κιάκο, Σταματελόπουλο και Τσάβο, ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε και παίκτη στη μεσαία γραμμή. Ο λόγος για τον 26χρονο Ισπανό κεντρικό μέσο Ικέρ Μπιλμπάο, ο οποίος θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια κάτοικος Ιωαννίνων. Ο Ισπανός χαφ έφτασε στην Ελλάδα, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Γιαννιώτες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει:

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου μέσου, Ίκερ Μπιλμπάο, για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι γεννημένος στις 20 Μαρτίου του 1996 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Danok Bat CF στην πόλη του Μπιλμπάο, ενώ το καλοκαίρι του 2015 σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και συγκεκριμένα στην τρίτη της ομάδα την Μπασκόνια. Στην Μπασκόνια αγωνίστηκε μέχρι το 2018 με ένα μικρό διάλειμμα την σεζόν 2017-18 όταν και φόρεσε την φανέλα της Γκερνίκα.

Το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Αμορεμπιέτα με την οποία μέτρησε συνολικά 110 συμμετοχές και εννιά γκολ, ενώ στην σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια της Segunda Division σημειώνοντας δύο γκολ μοιράζοντας παράλληλα και δύο ασίστ, ενώ μέτρησε και δύο συμμετοχές στο Copa del Rey. Καλώς ήρθες στην οικογένεια του Π.Α.Σ. και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΣ ο Μπιλμπάο ανέφερε: «Έχω μεγάλες προσδοκίες για τη σεζόν που έρχεται. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΣ με όλες μου τις δυνάμεις. Ελπίζω να κάνουμε μια μεγάλη χρονιά. Ξέρω ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα αγαπούν τις ομάδες τους, τις στηρίζουν με πάθος και αυτό μου αρέσει πολύ. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, γενικώς άκουσα καλά πράγματα για την Super League και τον Π.Α.Σ., μίλησα με τον Κόντε και πήρα πολύ καλές αναφορές για την πόλη και την ομάδα. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ, να μοιράσω ασίστ ή ακόμα και να πετύχω κάποιο γκολ. Πρέπει να προχωράμε βήμα βήμα και ελπίζω να φτάσουμε μακριά».

Στα σκαριά η απόκτηση Πριόρ

Μετά την απόκτηση του Μπιλμπάο ο ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να επισημοποιήσει και τη συμφωνία του με τον Γάλλο τερματοφύλακα Ζερόμ Πριόρ. 

Ο Πριόρ προέρχεται από την ισπανική Καρταγένα και σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα φτάσει εντός της εβδομάδας στα Γιάννινα όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του και θα ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ. Ο Πριόρ ξεκίνησε την καριέρα του στην 2η ομάδα της Μπορντό (ως νέος έπαιξε σε Τουλόν, Ιέρ, Κάνες και Μπορντό), στην συνέχεια ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και μετά για μια διετία πήγε στην Βαλενσιέν όπου και έπαιξε σε 59 αγώνες. Πρόκειται για επιλογή του νέου τεχνικού του ΠΑΣ, Θανάση Στάικου, ο οποίος ήθελε έναν τερματοφύλακα με τα χαρακτηριστικά του Λοντίγκιν και ένας εκ των δύο Γάλλων και του ενός Σέρβου γκολκίπερ που προκρίνονταν για λύσεις κάτω από την εστία.

«Κολλάει» του Σταυρόπουλου

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες πάντως υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τον αμυντικό Δημήτρη Σταυρόπουλο και δεν αποκλείεται η περίπτωση να οδηγηθεί σε «ναυάγιο». Ο Σταυρόπουλος που αγωνίστηκε την προηγούμενη διετία στη Ρετζίνα της Ιταλίας προορίζεται για αντί-Κάργας, μετά την αποχώρηση του πρώην αρχηγού που θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. 

Ωστόσο, παρότι υπήρχαν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και μια αρχική συμφωνία στα οικονομικά δεδομένα, φαίνεται ότι το θέμα «κολλάει» και δεν υπάρχει οριστική συμφωνία. Η αργοπορία οφείλεται στην πλευρά του ποδοσφαιριστή και δεν αποκλείεται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση κι άλλες ελληνικές ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. 

Από πλευράς ΠΑΣ πάντως τηρείται στάση αναμονής, ενώ εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που θα πλαισιώσουν τους Εραμούσπε και Παντελάκη.