Νέο ξεκίνημα, με τις ίδιες φιλοδοξίες ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH PROTH 30 6 22

• Με τη διενέργεια του πρώτου μέρους των αιματολογικών και ιατρικών εξετάσεων το πρωί και της πρώτης προπόνησης το απόγευμα ξεκίνησε χτες η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σεζόν 2022-2023 υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Θανάση Στάικου.

Με αρκετά νέα πρόσωπα και αρκετά αλλαγμένο ρόστερ μετά τις 11 αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών πραγματοποιήθηκε η χτεσινή «πρώτη» του νέου ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μπαίνει στην εποχή του Θανάση Στάικου στην μετα-Μεταξά εποχή, με στόχο να διατηρήσει η ομάδα το προφίλ της και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στο νέο πρωτάθλημα της Super League που θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου. 

Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε το πρώτο κομμάτι των ιατρικών και αιματολογικών εξετάσεων στο ιατρικό κέντρο με το οποίο συνεργάζεται η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Θα ακολουθήσει σήμερα το δεύτερο γκρουπ παικτών που θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις. Χτες το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα πάτησαν για πρώτη φορά τη νέα σεζόν χορτάρι καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ που βρίσκεται πλησίον της Εθνικής Οδού. 

Στην πρώτη προπόνηση συμμετείχαν συνολικά  22 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 5 ήταν νεαροί από την  Κ 19 του ΠΑΣ Γιάννινα. Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές ήταν οι εξής: Σούλης, Αθανασίου, Βρακάς, Κιάκος, Ρίζος, Κύρκος, Λώλης Α., Παντελάκης, , Καραχάλιος, Ποζνάνσκι, Λιάσος, Σταματελόπουλος, Πήλιος, Τσάβος, Κουτσάκης, Λώλης Ν., Γωγουβίτης, Τσίρης, Ροσέρο, Μορέιρα, Μπιλμπάο, Περέα. 

Απόντες από την πρώτη προπόνηση ήταν ο Ισπανός επιθετικός Κόντε που επέστρεψε χτες το βράδυ, ο Εραμούσπε που εξασφάλισε μια επιπλέον ημέρα άδειας, ο Μίνα που συμμετείχε στην αποστολή της μεσογειακής Εθνικής ομάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες. Τέλος, σήμερα αναμένεται στα Γιάννινα και ο Γάλλος τερματοφύλακας Ζερόμ Πριόρ, ο οποίος έχει ήδη υπογράψει και απέστειλε το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Μετά την αρχική προθέρμανση οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα δούλεψαν πάνω στη λειτουργική δύναμη. Στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις προσαρμογής, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις «6 εναντίον 6» με έναν παίκτη μπαλαντέρ. Στο τελευταίο κομμάτι έγινε παιχνίδι κατοχής «9 εναντίον 9» με τακτική προσέγγιση. 

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος των αιματολογικών και ιατρικών εξετάσεων, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει και πάλι προπόνηση στις 18:30 στο γήπεδο του ΠΕΑΚΙ. Το Σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθούν προπονήσεις καθώς είναι προγραμματισμένα τα εργομετρικά τεστ των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα υπό τις οδηγίες του προπονητή φυσικής κατάστασης, Γιάννη Ντουρουντού. Την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, μέχρι τις 12 Ιουλίο, όταν και η ομάδα θα αναχωρήσει για την Πολωνία, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Στάικος: «Στόχος η δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας»

Μιλώντας αποκλειστικά στον «Π.Λ.» ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Στάικος, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, τους αρχικούς στόχους, αλλά και το ρόστερ της ομάδας που θα είναι αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με την περσινή σεζόν.

«Μετά την περσινή καταπληκτική χρονιά τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά, φέτος το ρόστερ έχει αλλάξει. Ο αρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα με αξιοπρέπεια και μετά θα μπορέσουμε να ορίσουμε πιο συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους όταν θα έχουμε ολοκληρωμένο το νέο ρόστερ» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Θανάση Στάικου. 

«Με πίστη στο πλάνο, υπομονή, αγωνιστικό πνεύμα και σύνεση και θα δημιουργηθεί και πάλι ένας ανταγωνιστικός ΠΑΣ Γιάννινα. Κατανοώ ότι υπάρχει ανησυχία στον κόσμο της ομάδας με δεδομένες τις αποχωρήσεις και τις αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, ωστόσο θα κάνουμε τα πάντα για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μπορεί να κοντράρει όλες τις ομάδες».

Σε ερώτηση για τα μεταγραφικά, ο Θανάσης Στάικος σχολίασε ότι: «Δεν μπορούμε να ορίσουμε χρονικά πότε θα γίνουν οι μεταγραφές. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε κάποιες προσθήκες. Πιστεύω ότι στο ταξίδι στην Πολωνία θα έχουμε συμπληρωμένο κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της νέας σεζόν». 

Μεταξάς: «Ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΣ»

Παρουσιάστηκε χτες και επίσημα από τον Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής Μεταξάς ο οποίος στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν στο γήπεδο αλλά όπως είπε και τον απλό κόσμο που τον έκανε να νιώθει ευχάριστα κατά την παραμονή του στα Γιάννινα. Ο Μεταξάς δεν αναφέρθηκε καθόλου στους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από τον ΠΑΣ λέγοντας μόνο ότι το κίνητρο που το έκανε αυτό ήταν πολύ προσωπικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε όσον αφορά τον ΠΑΣ: «Ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα, εύχομαι καλή συνεργασία έχουμε όπως πιστεύω ότι είχαμε και με τους συναδέλφους σας στα Γιάννενα. Αρχικά, να πω γι' αυτό το καινούργιο κεφάλαιο που ξεκινά για εμένα εδώ είναι ότι πρέπει να τελειώσεις ένα άλλο. Μου λείπει ένα ευχαριστώ προς τα Γιάννενα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπόρεσα να το πω. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο κι όταν εννοώ τον κόσμο, αναφέρομαι φυσικά στον κόσμο του ποδοσφαίρου που ήταν στα γήπεδα, στα εκτός έδρας που μας βοήθησαν... Σε Λαμία, Βόλο... αξέχαστες στιγμές. Αλλά και τον απλό κόσμο των Ιωαννίνων που με έκαναν και ένιωθα πολύ ευχάριστα. Τον κύριο Παντελή, στο βενζινάδικο που πήγαινα και για το γούρι, στα εστιατόρια που πηγαίναμε, στο κομμωτήριο, στον Μεξικάνο μ' αυτά που μου είπε προς το τέλος και μου έφτιαξε τη μέρα προς το τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και μ' αυτό θέλω να κλείσω το κεφάλαιο αυτό και χαίρομαι που ανοίγει αυτό το κεφάλαιο».