Νέα του ερασιτεχνικού

on .

ANATOLH AKADHMIA 1

Απονεμήθηκε το πρωτάθλημα Κ13 της ΕΠΣΗΠ στην Ανατολή 

Την περασμένη Τετάρτη 29 Ιουνίου, στην τελετή λήξης της περιόδου 2021 - 2022 των τμημάτων της ακαδημίας  του Α.Ο. Ανατολής και μέσα από ένα σύνολο βραβεύσεων και δραστηριοτήτων, απονεμήθηκε το κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας Κ13 της ακαδημίας στο πρωτάθλημα Κ14 Β΄ της ΕΠΣ Ηπείρου. Την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου Αριστείδης Παππάς στον αρχηγό της ομάδας Κ13 Βασίλη Μανουσαρίδη. Η τελετή λήξης σήμανε και το τέλος μιας πετυχημένης περιόδου 10 ετών όπου η ακαδημία της Ανατολής, μέσα από πολλές αντίξοες συνθήκες και με μεγάλη προσπάθεια παρέμεινε ζωντανή, πέτυχε να αναδείξει και να προωθήσει πάνω από 30 παιδιά σε επαγγελματικές ομάδες, αλλά και να γεμίσει τον χώρο του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου με παίκτες που έχουν ξεπηδήσει από τα φυτώριά της. 

Όσο για την ομάδα Κ13 του Δημήτρη Κατερίνη, είχε ισοβαθμίσει στην διάρκεια του πρωταθλήματος με τον Άτλα και στον αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή είχε επικρατήσει με σκορ 2-1. Αξίζουν σίγουρα πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς αθλητές και φυσικά στον προπονητή για την προσπάθεια που έκαναν σε μία δύσκολη χρονιά και το μέλλον είναι μπροστά τους!

*****

Στην προεδρία των Λογγάδων  συνεχίζει  ο Π. Παπαπέτρου

Σε σώμα συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις χθεσινές αρχαιρεσίες στον Τιτάνα Λογγάδων με τον Παναγιώτη Παπαπέτρου να είναι για μια ακόμη χρονιά στην προεδρία της ομάδας.

Το νέο Δ.Σ. της ομάδας είναι το εξής:

Πρόεδρος: Παπαπέτρος Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος: Κάκκαβος Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας: Φίλιου Αργυρώ, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτου Ελευθερία, Ταμίας: Βλάχος Νικόλαος, Γενικός Αρχηγός: Αλεξίου Δημήτριος, Έφορος εκδηλώσεων και Δημοσίων σχέσεων: Βλάχου Ελευθερία.

*****

Ο Μιχάλης Νίτας νέος  προπονητής στην Κοσμηρά

Στο πρόσωπο του νεαρού Μιχάλη Νίτα βρήκε η διοίκηση της Κοσμηράς τον αντικαταστάτη του Μπάμπη Νταλάκα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η διοίκηση της Κοσμηράς αποφάσισε να δώσει στον 23χρονο Νίτα την ευκαιρία να κάνει το παρθενικό του ξεκίνημα ως πρώτος προπονητής σε ομάδα Α’ κατηγορίας, δείχνοντας έτσι ότι θέλει να στηρίξει τα νέα παιδιά που έχουν βλέψεις και φιλοδοξίες στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Μιχάλης Νίτας είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και έχει δίπλωμα UEFA B και φέτος ήταν προπονητής στην Κ 14 του ΠΑΣ Γιάννινα όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την ομάδα σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν από τη διοίκηση θα παραμείνει ο κορμός και θα γίνουν κάποιες προσθήκες έμπειρων αλλά και νεαρών ποδοσφαιριστών.

*****

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Κατσικάς

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Θύελλα Κατσικάς με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Βαρτζιώτη.

Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. είναι το εξής: Πρόεδρος: Αλέξανδρος Βαρτζιώτης, Αντιπρόεδρος: Γρηγόρης Κολτσίδας, Γεν. Γραμματέας: Βίκυ Γεώργα, Ταμίας: Σπύρος Ματσάγγας, Γενικός Αρχηγός Α': Ξενοφών Μάντζιος, Τεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Γιωτίτσας, Έφορος υλικού: Νίκος Ντεμίρης.

*****

Παρέμεινε στους Αμπελόκηπους  ο Βλαχιώτης

Στους Αμπελόκηπους θα συνεχίζει να προσφέρει τις αγωνιστικές του υπηρεσίες και τη νέα χρονιά ο Τάσος Βλαχιώτης. Ο Βλαχιώτης τα τελευταία τέσσερα χρόνια έπαιζε στην ομάδα του Αετού Νήσου ωστόσο είναι γέννημα-θρέμμα παίκτης των Αμπελοκήπων με πολύ καλή παρουσία όσα χρόνια αγωνίστηκε στην ομάδα και πέρυσι τον Ιανουάριο επέστρεψε στους Αμπελόκηπους.

*****

Στις 13 Ιουλίου η Γ.Σ. του Α.Ο.Σταυρακίου

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου (8:00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο "Λ.Καμηνάς" η ετήσια γενική συνέλευση του Α.Ο.Σταυρακίου. Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Έγκριση Διοικητικού και οικονομικού απολογισμού 

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 9:00 μ.μ. χωρίς επιπλέον πρόσκληση.

*****

EPSIP

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες δηλώσεων

συμμετοχής στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗΠ ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες όπου οι ομάδες μπορούν να καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας.

 Α' Ερασιτεχνική Κατηγορία: 05/07/2022 έως 22/07/2022.

 Β' Ερασιτεχνική Κατηγορία: 05/07/2022 έως 22/07/2022.

 Γ' Ερασιτεχνική Κατηγορία: 05/08/2022 έως 19/08/2022.

Αναστολή της θερινής μεταγραφικής περιόδου 

Σε αναστολή της θερινής μεταγραφικής περιόδου προχώρησε η ΕΠΟ, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών να προχωρήσει σε μελέτη των εσόδων των ΕΠΣ από τα δελτία μεταβολών ποδοσφαιριστών, την οποία στη συνέχεια θα υποβάλει στην Εκτελεστική Επιτροπή. Στην ουσία θα αποφασίσουν πόσο θα κοστίζουν τα παράβολα για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.  Η μεταγραφική περίοδος θα άρχιζε (1/7/2022) αλλά αυτό δε θα γίνει, οπότε προσωρινά οι ενώσεις (και κατά επέκταση η ΕΠΟ) δε θα δέχονται αιτήσεις μεταβολών.

*****

Στο Μέτσοβο συνεχίζει 

ο Γιώργος Γεωργίου

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής από το περσινό ρόστερ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και τη νέα χρονιά στην ομάδα του Μετσόβου και αυτός είναι ο Γιώργος Γεωργίου. Ο έμπειρος αθλητής συνομίλησε με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου και αποφάσισαν από κοινού τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Ο ποδοσφαιριστής δήλωσε: «Έχουμε ποιότητα και θα επιτύχουμε πολλά τη νέα σεζόν». Ο ΠΑΣ Μετσόβου, ο προπονητής, οι παίκτες και ο φίλαθλος κόσμος του εύχονται μία αγωνιστική περίοδο γεμάτη υγεία και επιτυχίες.

*****

ΠΑΣ Γιάννινα και Κυπελλούχος ΕΠΣΗΠ στο νέο Κύπελλο Ελλάδος

 Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που έγινε υπό τον νέο Πρόεδρο Τάκη Μπαλτάκο εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023.

Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Αυτό σημαίνει πώς ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδος από την 4η φάση του θεσμού, ενώ στην πρώτη φάση θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ, ΠΑΣ Κράψης. 

Σε περίπτωση αδυναμίας της Κράψης για διάφορους λόγους ή μη εγγραφής στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού , η πρόσκληση της συμμετοχής στο Κύπελλο πηγαίνει στο Κουτσελιό που ήταν η φιναλίστ ομάδα του θεσμού την περασμένη σεζόν.