Χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν από τα φιλικά με Βόλο, Αστέρα

on .

FOFANA

• Στη βάση του στα Γιάννινα επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη συμμετοχή του στο φιλανθρωπικό τουρνουά του Βόλου και πλέον προετοιμάζεται για τον αυριανό (12/08, 9:00 μ.μ.) φιλικό αγώνα με την κυπριακή Καρμιώτισσα, αναμέτρηση που θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για τους Γιαννιώτες ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό.

Στον Βόλο ο ΠΑΣ έδωσε δύο δυνατά φιλικά με τον διοργανωτή ΝΠΣ Βόλο και τον Αστέρα Τρίπολης και ο απολογισμός ήταν μία ήττα και μια νίκη, έστω και στη διαδικασία των πέναλτι.

Κόντρα στους Αρκάδες οι παίκτες του Θανάση Στάικου έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Πέρα από το γκολ του Μπαγκαλιάνη, είχαν δοκάρι με τον Μορέιρα και αρκετές ακόμα χαμένες ευκαιρίες.

Οι προβληματισμοί αφορούν κυρίως στο κομμάτι της άμυνας καθώς ο Αστέρας έβγαλε αρκετές φάσεις στο πρώτο μέρος, κυρίως με τους Μπαράλες και Μπερτόγλιο. Ακόμα πάντως και στο δεύτερο γκολ της Τρίπολης υπήρξε αμυντική ολιγωρία καθώς ο Ρεγκίς έκανε σλάλομ στα αριστερά της άμυνας πριν βρεθεί απέναντι από τον Αθανασίου και σκοράρει.

Τα συμπεράσματα του Στάικου

Μπορεί ο Στάικος να έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα από τα δύο φιλικά με ΝΠΣ Βόλο και Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο ακόμα δεν έχει καταλήξει πλήρως στη βασική ενδεκάδα ενόψει της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί δεν ξέρει την κατάσταση που θα είναι ο Κόντε, ενώ ερωτηματικό παραμένουν και 2-3 ακόμα θέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δήλωσε μετά το τέλος του φιλικού με τον Αστέρα Τρίπολης ότι:«Ακόμα δεν ξέρουμε ποια ενδεκάδα θα ξεκινήσει στο πρωτάθλημα. Για αυτό γίνονται τα φιλικά παιχνίδια, για να δούμε σχήματα και να δούμε πως συνδυάζονται οι ποδοσφαιριστές σε κάποιες θέσεις. Σίγουρα αυτά τα δύο παιχνίδια που παίξαμε μας έδειξαν πάρα πολλά, βγάλαμε πολλά συμπεράσματα και τις επόμενες μέρες θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για να φτάσουμε σε ένα σχήμα. Στην ουσία, όμως, δεν υπάρχει βασικό σχήμα.Κάτι για την 1η αγωνιστική ίσως, αλλά μετά θα δούμε στην πορεία του πρωταθλήματος».

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Φοφανά

Χτες το απόγευμα οι παίκτες του ΠΑΣ που αγωνίστηκαν βασικοί κόντρα στην Τρίπολη έκαναν προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς με τρέξιμο, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν αγωνιστικά παιχνίδια με την μπάλα. Το νέο πρόσωπο της χτεσινής προπόνησης ήταν ο Μανσούρ Φοφανά, ο οποίος συμφώνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και από χτες βρίσκεται στα Γιάννινα. Ο Μανσούρ Φοφανά είναι 20 ετών, έχει ύψος 1,75 μέτρα και είναι Ιβοριανός. Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού εξτρέμ και μέχρι πρότινος έπαιζε στη Βέροια. Σε 32 συμμετοχές με την ομάδα της Ημαθίας πέτυχε 6 γκολ στο πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ μοίρασε και μία ασίστ σε συμπαίκτη του που σκόραρε. Πριν τη Βέροια ο Φοφανά αγωνίστηκε στην Ιταλία με τη φανέλα της Κανάρα και μέτρησε 10 συμμετοχές στη Serie D πετυχαίνοντας και ένα γκολ.