Στην τελική ευθεία ενόψει της πρεμιέρας με Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 16 8 22

• Με ισοπαλία (2-2) το βράδυ της Παρασκευής στο «Ζωσιμάδες» κόντρα στην κυπριακή Καρμιώτισσα ολοκλήρωσε τα φιλικά της καλοκαιρινής του προετοιμασίας ο ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον μπήκε στην τελική ευθεία ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο Φάληρο (21/8, 10 μ.μ.).

Ο απολογισμός του ΠΑΣ στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας δείχνει μία απόλύτη ισορροπία. Συγκεκριμένα, οι Γιαννιώτες μέτρησαν δυο νίκες με τους Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, δυο ισοπαλίες με Καρμιώτισσα και Μπάνικ Οστράβα αλλά και δυο ήττες από τον Βόλο και την Ομόνοια Λευκωσίας. 

Στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρουσίασε μία καλή εικόνα κατά διαστήματα και έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο δημιουργικό κομμμάτι. Κρατούσε μπάλα, δημιούργησε ευκαιρίες, δυο εκ των οποίων μετουσίωσε σε γκολ, αλλά προβλημάτισε πάλι στην αμυντική του λειτουργία. Ειδικά το δεύτερο γκολ της Καρμιώτισσας προήλθε από σοβαρά κενά που υπήρχαν στην άμυνα του ΠΑΣ.

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο 7’ με τον Λιάσο (1-0), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Καλτσά (20’) σε μία φάση που ο σκόρερ φαινόταν να είναι εκτεθειμένος, ενώ στο 31΄ο Μορέιρα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΣ (2-1). Η κυπριακή ομάδα στο 74’ ισοφάρισε (2-2) στο σκορ με τον Χατζηβασίλη, ένα λεπτό μετά τη σπουδαία φάση που έχασε ο ΠΑΣ με τον Τζίμα.

 Επέστρεψαν Κόντε και Σταματελόπουλος

Μετά το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα ο Θανάσης Στάικος έδωσε διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να πάρουν ανάσες ξεκούρασης και χτες το απόγευμα επέστρεψαν στις προπονήσεις ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή (21/08) και τον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό. 

Στη χτεσινή προπόνηση είχε δύο χαρμόσυνα νέα και δύο προβληματισμούς για τον Θανάση Στάικο. Τα ευχάριστα αφορούν τους Κόντε και Σταματελόπουλο. Αμφότεροι μπήκαν σε μέρος της προπόνησης και υπάρχει ενδεχόμενο να είναι έτοιμοι την Κυριακή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Κόντε επιστρέφει μετά από ενοχλήσεις στη γάμπα του αριστερού του ποδιού, ενώ ο Σταματελόπουλο μετά από τραυματισμό του σε μυ της ποδοκνημικής. 

Αντίθετα, από τη χτεσινή προπόνηση απουσίαζαν οι Ροσέρο και Κύρκος. Ο Κολομβιανός Ροσέρο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο μετά το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, έκανε χτες μαγνητική και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και θα φανεί αν μπορεί ο Στάικος να τον υπολογίζει για την πρεμιέρα στο Φάληρο. 

Το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελέμβανε ομαδική επιθετική τακτική με στόχο το build up από την άμυνα στο κεντρικό και μετά στο επιθετικό τρίτο. Αρχικά η εξάσκηση έγινε σε απλή μορφή και στη συνέχεια σε παιχνίδι 11 εναντίον 11. Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχιστεί αύριο στις 6:00 μ.μ. με προπόνηση και πάλι στο ΠΕΑΚΙ.

 Επικοινωνία Στάικου με Χριστοβασίλη

Στο φιλικό με την κυπριακή Καρμιώτισσα δεν ήρθε στα Γιάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης. ωστόσο οι διεργασίες συνεχίζονται έστω και εξ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής Θανάσης Στάικος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα και συζήτησαν για τα μεταγραφικά της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται μετά την απόκτηση του Φοφανά να γίνει ακόμα μια ακομη μεταγραφικη κίνηση, η οποία πιθανότατα αφορά κεντρικό αμυντικό. 

Στα φιλικά προετοιμασίας ο ΠΑΣ έδειξε μια αδυναμία στο κέντρο της άμυνας και ο 42χρονος προπονητής των Γιαννιωτών ζήτησε επιπλέον ενίσχυση με την απόκτηση ενός τέταρτου στόπερ. Δεν αποκλείεται ο Στάικος να ζήτησε και έναν χαφ, ωστόσο φαίνεται δύσκολο να γίνουν δύο μεταγραφές. 

Κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι μια δύσκολη πρεμιέρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και πέρυσι που αντιμετώπισε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ κερδίζοντας 0-1 με γκολ του Κόντε. Η ομάδα φέτος είναι αρκετά αλλαγμένη όσον αφορά τον βασικό κορμό μιας και αποχώρησαν 12 ποδοσφαιριστές και αυτό σημαίνει ότι ο Θανάσης Στάικος θα πρέπει να έχει βρει τη χημεία μεταξύ των νέων παικτών που ήρθαν για να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι.

Μπορεί τα φιλικά και τα αποτελέσματα τους να είναι για τους προπονητές όμως μέσα από αυτά βγήκαν και κάποια συμπεράσματα τα οποία ο Θανάσης Στάικος τα έχει εκφράσει με δηλώσεις του δημόσια και αυτά αφορούν τη λειτουργία στο ανασταλτικό κομμάτι. Εκεί θα δοθεί το βάρος στις προπονήσεις αυτής της τρέχουσας εβδομάδας. 

Ο 42χρονος προπονητής του ΠΑΣ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Πέμπτη τον Ολυμπιακό που θα δώσει ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού για να δει τις όποιες αλλαγές υπάρχουν στο σύστημα από τον νέο προπονητή Κάρλος Κορμπεράν ώστε να δουλέψει με τους παίκτες του πάνω σε αυτές.

Θ. Μυριούνης