«Ασημένιος» ο Στέφ. Ντούσκος στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου!

on .

NTOYSKOS ASHMENIO 16 8 22

• Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Στέφανος Ντούσκος επέστρεψε με… ορμή στις διεθνείς κωπηλατικές διοργανώσεις κάνοντας μία σπουδαία εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη στο Μόναχο.

Φτάνοντας με άνεση στον τελικό του Σκιφ ο Γιαννιώτης χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής του Π.Ν.Ο.Ιωαννίνων έδωσε μία μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση. Από την αρχή της κούρσας του ο Στ. Ντούσκος και ο Γερμανός Ζίντλερ ξέφυγαν από τους αντιπάλους τους. Οι δύο τους μονομάχησαν για χίλια μέτρα, με τον Γερμανό να παίρνει κεφάλι. Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση ο Ολλανδός Τβέλαρ ο οποίος κάλυψε το χαμένο έδαφος και πέρασε μπροστά με τον Ντούσκο να πέφτει στην τρίτη θέση σχεδόν 200 μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού.

Ακολούθησε μία μεγάλη μάχη ανάμεσα στους τρεις αθλητές, ο Ντούσκος προσπέρασε τον Ζίντλερ που τερμάτισε τέταρτος και έδωσε μία μεγάλη μάχη μέχρι το φινάλε με τον Τβέλαρ, ο οποίος πήρε το χρυσό για μόλις 0,29 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Ολλανδός έκανε χρόνο 7:14.72, ο Ντούσκος 7:15.01 και το χάλκινο κατέκτησε ο Βούλγαρος Κριστιάν Βασίλεφ με χρόνο 7:16.37. 

Σπουδαία επιτυχία…

Για μία σπουδαία επιτυχία για τον πρωταθλητή και το σωματείο κάνει λόγο ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του.

Ο Πρόεδρος του Π.Ν.Ο.Ι. Ευθύμιος Βλάχος, συγχαίροντας τον Στ. Ντούσκο, αναφέρει πως το δύσκολο είναι κάποιος να διατηρηθεί στην κορυφή και πως το ασημένιο μετάλλιο που εκείνος κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου αποτελεί μία ακόμη σημαντική σελίδα στο βιβλίο της αθλητικής διαδρομής του.

«Ως διοίκηση του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων, είμαστε περήφανοι, που ο μεγάλος αυτός αθλητής είναι μέλος μας και προσπαθούμε να τον στηρίζουμε σε κάθε του βήμα, με τις όποιες δυνάμεις μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος και συμπληρώνει πως το σωματείο χαίρεται ακόμη περισσότερο γιατί με την παιδεία και το ήθος του ο Στ. Ντούσκος αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για όσους ασχολούνται με την Κωπηλασία αλλά και με τον αθλητισμό γενικότερα. Το Δ.Σ. του ΠΝΟΙ συγχαίρει παράλληλα όλη την ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό.

Και μία πέμπτη θέση

Πέραν της σπουδαίας επιτυχίας του Στέφανου Ντούσκου, τα γιαννιώτικα «κουπιά» εκπροσωπήθηκαν στους τελικούς του Ευρωπαϊκού και από τον Θανάση Παλαιοπάνο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μαζί με τον συναθλητή του από τον ΟΕΑΝΑ Βόλου Γιάννη Καλανδαρίδη πήραν τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό και προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού Σκιφ. Εκεί κατέλαβαν την πέμπτη θέση τερματίζοντας σε χρόνο 6:53.39. Την πρώτη θέση πήραν τα αδέλφια Σινκοβιτς από την Κροατία με 6:35.93.

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. συγχαίρει τον Θανάση Παλαιοπάνου, τονίζοντας ότι είναι υπερήφανος για μια ακόμη μια φορά μετά την εμφάνιση αθλητή της. Παράλληλα, εκφράζει τα πιο θερμά της συγχαρητήρια για τις επιτυχίες της Ελληνικής αποστολής…

Συγχαρητήρια Ελισάφ

«Η υπεροχή των Ιωαννίνων στο άθλημα της Κωπηλασίας επιβεβαιώθηκε εκ νέου, με νέες επιτυχίες.Συγχαρητήρια Στέφανε, συνέχισε να μας ανεβάζεις ψηλά», αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μυωσής Ελισάφ για το ασημένιο μετάλλιο του Στ. Ντούσκου. Παράλληλα, συγχαίρει τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη για την πέμπτη θέση στο διπλό Σκιφ των Ανδρών. 

Με τέσσερα μετάλλια 

Μετά από ένα χρόνο «ανομβρίας» η Ελλάδα επέστρεψε στον πίνακα των μεταλλίων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών - Γυναικών και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Τα γαλανόλευκα κουπιά κατέκτησαν στο Μόναχο συνολικά τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων ένα χρυσό και τρία ασημένια καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο σχετικό πίνακα ανάμεσα σε 33 χώρες που πήραν μέρος στη διοργάνωση. Χρυσό κατέκτησε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, ενώ ασημένια οι Στέφανος Ντούσκος, Ζωή Φίτσιου και Ευαγγελία Αναστασιάδου.