Διπλή γιαννιώτικη συμμετοχή στους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

on .

palaiopanos

• Έντονο γιαννιώτικο χρώμα θα έχουν οι τελικοί της Κυριακής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξάγεται στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Τόσο ο χρυσός ολυμπιονίκης και αθλητής του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων Στέφανος Ντούσκος όσο και ο Θανάσης Παλαιοπάνος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων θα πάρουν μέρος στους τελικούς με φόντο ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα αν το κατακτήσουν ή όχι πρόκειται για μία ακόμη σημαντική διάκριση για τη γιαννιώτικη κωπηλασία ειδικότερα και τον τοπικό αθλητισμό γενικότερα.

Κράτησε δυνάμεις ο Ντούσκος

Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος πήρε την 3η θέση στον ημιτελικό του σκιφ ανδρών, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων με χρόνο 6:51.54 και θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό της Κυριακής (15:44), που δεν έχει κατακτήσει ποτέ Έλληνας κωπηλάτης στο θεσμό στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Εξαιρετική κούρσα από Παλαιοπάνο-Καλανδαρίδη

Στον αυριανό (14:39) τελικό του διπλού σκιφ προκρίθηκαν ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Θανάσης Παλαιοπάνος μαζί με τον συναθλητή του από τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου, Γιάννη Καλανδαρίδη. Οι δυο αθλητές ήταν τρομεροί στον ημιτελικό και με εξαιρετικής τακτικής κούρσα πήραν την 2η θέση με χρόνο 6:14.98, αφήνοντας μάλιστα στην 3η θέση τους Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές αδέλφια Σινκοβιτς (6:15.27). 

Να σημειωθεί ότι οι τελικοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μεταδίδονται ζωντανά από την ΕΡΤ3.