Με ανεβασμένο ηθικό θα πάει ο ΠΑΣ στην Τούμπα

on .

KARAXALIOS

• Βαθιά βαθμολογική ανάσα και ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας πήρε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη νίκη του με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες». Η ομάδα της Ηπείρου αναρριχήθηκε στην 9η θέση με 9 βαθμούς, όσους και οι Αρκάδες,  πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Στις δηλώσεις του ο Θανάσης Στάικος χαρακτήρισε ήρωες τους παίκτες του και έδωσε συγχαρητήρια στους Γιαννιώτες φιλάθλους που έσπρωξαν την ομάδα στην ανατροπή του σκορ. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, πραγματικά είναι ήρωες, αλλά και στον κόσμο μας ο οποίος μας έσπρωξε σε μια πολύ σημαντική νίκη που μας ανεβάζει σημαντικά. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος», ήταν τα αρχικά λόγια του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα.

Σχετικά με τις «χρυσές» αλλαγές που άλλαξαν τη ροή του αγώνα, ο 42χρονος τεχνικός σημείωσε ότι: «Στον πάγκο πρέπει να σκεφτείς ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, πως θα εξελιχθεί το σκορ, αλλά πάλι οι αλλαγές κρίνονται από όλους ανάλογα από το αποτέλεσμα. 

Οι προπονητές δεν έχουν την πολυτέλεια να κρίνουν μετά το γεγονός, εμείς πρέπει να πάρουμε αποφάσεις πριν, άλλες φορές είναι επιτυχημένες άλλες όχι. Η χαρά μας και η ικανοποίηση μας είναι ότι κερδίσαμε κάποια παιδιά όπως είναι ο Αθανασίου, ο Πήλιος, ο Λώλης, ο Λιάσος, ο Φοφανά. Παιδιά από 19 ως 22 ετών σε επίπεδο Super League δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Το κρατάμε, είμαστε ικανοποιημένοι αλλά δεν έχουμε καταφέρει και κάτι, έχουμε πολύ δουλειά και δύσκολη συνέχεια».

Δύσκολο έργο με ΠΑΟΚ

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα γιόρτασαν τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης μόνο τη Δευτέρα.  Δεν υπάρχει χρόνος για χαρές και πανηγύρια μιας και το προσεχές Σάββατο (5/11-9:00 μ.μ) ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. 

Χωρίς Καραχάλιο και Κιάκο 

Μέσα στο ευχάριστο κλίμα που δημιούργησε η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, υπάρχουν και δύο δυσάρεστα νέα για τον ΠΑΣ ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στον αγώνα με τους Αρκάδες τραυματίστηκε ο Ζήσης Καραχάλιος, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον Λώλη. 

Ο 26χρονος Καρδιτσιώτης χαφ εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας και η αρχική διάγνωση είναι για κάκωση στον τετρακέφαλο, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από την αναμέτρηση στην Τούμπα.

Ακόμα πιο άσχημος είναι ο τραυματισμός του Γιάννη Κιάκου. Ο Ελληνογερμανός ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε μαγνητική ακτινογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί  θλάση πρώτου προς δεύτερου βαθμού στον τετρακέφαλο και στον λαγονοψοΐτη μυ. Ο άτυχος Κιάκος θα χάσει όλο το υπόλοιπο του πρώτου γύρου και θα απουσιάσει σίγουρα στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Βόλο και Άρη.

Επέστρεψε ο Σταματελόπουλος

Η χθεσινή προπόνηση για όσους αγωνίστηκαν με τον Αστέρα Τρίπολης είχε αποκατάσταση, ενώ για τους υπόλοιπους προπόνηση υψηλής έντασης με αγωνιστικά παιχνίδια.

Στην προπόνηση συμμετείχε και ο Σταματελόπουλος ο οποίος επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του και το διάστρεμμα που υπέστη στον αγώνα με τον Ατρόμητο και θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Στάικου για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Η προετοιμασία για το παιχνίδι της Τούμπας θα ξεκινήσει σήμερα στις 11:00 με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ.

Επιστολή Αστέρα για τον Αγγελόπουλο

Eπιστολή με αποδέκτη την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έστειλε ο Αστέρας Τρίπολης για τον τραυματισμό του νεαρού ποδοσφαιριστής της Κ 19 Γιάννη Αγγελόπουλου στο μεταξύ τους παιχνίδι το περασμένο Σάββατο. Η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης εύχεται στον Αγγελόπουλο ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει υγιής στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ παράλληλα ευχαριστεί την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα διότι με τη συμβολή των μελών της που ήταν στο γήπεδο έληξε οποιαδήποτε ένταση μετά την άτυχη όπως αναφέρει στιγμή του τραυματισμού.

Σε απολογία ο ΠΑΣ για τα συνθήματα

Μια ακόμη κλήση σε απολογία για την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τη φετινή χρονιά από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό για την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (11:00) για τα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του Ηρακλή Μεταξά στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.