Απόλυτο νικών για Θύελλα Κατσικάς και Καστρίτσα

on .

METSOBO

Δροσοχώρι-Νεοχωρόπουλο 2-3

• Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Δροσοχώρι ανάμεσα στον τοπικό Παντελεήμονα και το Νεοχωρόπουλο για την 4η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν δύσκολα τη νίκη με 2-3 σε ένα ματς όπου είχε δύο ανατροπές στο σκορ.Ο αγώνας είχε από όλα. Πέντε γκολ, δύο δοκάρια, μια αποβολή και γενικά ήταν ένα παιχνίδι που ικανοποίησε όσους το παρακολούθησαν. Το Νεοχωρόπουλο άνοιξε το σκορ  στο 6', χάρη στο τέρμα του Μπουκουβάλα μετά από ασίστ του Μπαλαντάνη(0-1).Πλασέ του Οικονόμου στο 8’ απέκρουσε ο Νικολάου.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 16’  με κεφαλιά του Κάγια, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μανιώτη (1-1). Στο 38’ σε παράλληλη σέντρα του Μανιώτη μέσα στην περιοχή, ο Κοκκιάδης παρά την προβολή δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. Ο Ζήκος στο 50’ έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-2 για το Νεοχωρόπουλο, όταν στο σουτ που έκανε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της εστίας του Νικολάου.

Σε σουτ του Μελιγγιώτη στο 57’ απέκρουσε τη μπάλα ο Μπογιατζούλης. Σε σουτ του Οικονόμου στο 67΄μπλόκαρε ο Νικολάου. Στο 75’ το Δροσοχώρι πήρε κεφάλι στο σκορ όταν Κοκκιάδης βρήκε τον Τζιοβάρα αυτός έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε το δοκάρι στην επιστροφή της έφτασε και πάλι στον Τζιοβάρα που νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1. Ο Γιαννέτας στο 82’ έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε τη μπάλα ο Νικολάου. Στο 84’ έγινε η φάση του αγώνα για το Δροσοχώρι με τον Κοκκιάδη να κάνει το πλασέ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μπογιατζούλη και ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα κόλλησε επάνω στη γραμμή στα νερά και στη συνέχεια μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας. Το Νεοχωρόπουλο ισοφάρισε στο 86’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήκου και τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Νικολάου (2-2). Στο 85’ αποβλήθηκε με δεύτερη  κίτρινη κάρτα για το Δροσοχώρι ο Μελιγγιώτης Η. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ανατροπή στο 88’, όταν ο Ντρης ανέτρεψε τον Λούζη με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Λούζης ο Νικολάου απέκρουσε και ο Πεπόνης που πήρε το ριμπάουντ έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Διαιτησία: Μωυσιάδης (Διαμαντόπουλος-Κυριαζή).

Δροσοχώρι: Νικολάου, Γιώτης (53’ Ντρης), Θεοχάρης, Χαλιάσος, Μελιγγιώτης Η., Κάγια, Τζιοβάρας (77΄Παππάς), Παπανικολάου (68’ Μπαχάς) Μελιγγιώτης Θ., Κοκκιάδης, Μανιώτης.

Νεοχωρόπουλο: Μπογιατζούλης, Πεπόνης, Ζήκος, Πάικας, Κασιμόπουλος, Μπαλαντάνης (46’ Σκαργιώτης), Λαλάι (70΄ Λούζης), Οικονόμου (79΄Καρακούλας), Μπουκουβάλας, Κατσάρας (56΄ Γιαννέτας).

Μέτσοβο- Χουλιαράδες 1-6

• Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας, ο ΠΑΣ Μετσόβου υπέστη μια από τις πιο βαριές ήττες του μέσα στην έδρα του, χάνοντας με το ευρύ 1-6 από την νεανική ομάδα των Χουλιαράδων. 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, και δίκαια έφτασαν την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας το πολύ καλό ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ενώ στον αντίποδα οι γηπεδούχοι έχουν μόλις έναν βαθμό, πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα τους, όπου και σε συνδυασμό με τις συνεχείς απουσίες παικτών κάνει πιο δύσκολο το κλίμα στην ομάδα.Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες αρκετά ισορροπημένες, με τους Χουλιαράδες να είναι η ομάδα που είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν μόλις στο 2' από το κόρνερ του Δημάκου ο Τσόδουλος με σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 15' οι παίκτες του Αντώνη Δημητρίου κατάφεραν να προηγηθούν με την κεφαλιά του Πύρτσιου, από σέντρα του Τσίρη.

Λίγο αργότερα και στο 18' ήταν σειρά του Ράπτη να σκοράρει επίσης με το κεφάλι από ασίστ του Γιωτάκη για το 0-2.

Στο 33' ο Δημάκος σημείωσε το 0-3 με πλασέ, έπειτα από σέντρα του Πύρτσιου.Οι φιλοξενούμενοι κλείδωσαν την νίκη στο 40' με τον Δημάκο να νικά από κοντά τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κακοκαιρία δυσκόλεψε αρκετά το έργο των δύο ομάδων, με τους Χουλιαράδες ωστόσο να είναι καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι, σημειώνοντας ακόμη δύο τέρματα.

Το σουτ του Τσιγαρά απέκρουσε ο Κάτσενος στο 70', ενώ στο 71' από κόρνερ του Δημάκου ο Ράπτης με κεφαλιά και με δεύτερο προσωπικό τέρμα έγραψε το 0-5.

Στο 83' ο Μπεζάτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-6.

Το γκολ της τιμής για τον ΠΑΣ πέτυχε ο Κώστας Τσιόστας με δυνατό σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-6.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Ευαγγέλου-Αρβανίτης).

ΠΑΣ Μετσόβου (Πέτρος Κοντοδήμας): Κάτσενος, Γκρέμος, Τσιόστας Χ., Κέντρος, Ζιάβρος, Τσιόστας Κ., Κάτσενος Ε., Χούσο, Μούστο, Παΐλας (46' Γεωργίου) Τσιώνης (46' Παλαιοπάνος).

 Χουλιαράδες (Αντώνης Δημητρίου): Πρινέας, Συμεωνίδης, Ράπτης (73' Ρράπα), Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Παπανικολάου, Τσόδουλος (46' Τσιγαράς), Τσίρης (46' Χήτας), Πύρτσιος (61' Μπεζάτι), Γιωτάκης (61' Τσακανίκας), Δημάκος.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

KONITSA

Πίνδος Κόνιτσας- Θύελλα Ελεούσας 0-1

• Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η Πίνδος Κόνιτσας και μάλιστα στην έδρα της από την Ελεούσα με τον Βελτσίστα να αποδεικνύεται η «χρυσή» αλλαγή για την ομάδα του Μανώλη Σκούφαλη. 

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος από τη συνεχή βροχόπτωση δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο ομάδες να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο και όπως ήταν φυσικό το παιχνίδι πήγε στις δυνατές μονομαχίες. Η Ελεούσα απείλησε στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 2΄με τον Νούγια να εκτελεί φάουλ ο Μαλλάτος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Κόνιτσα απάντησε στο 5΄ με τον Μουρεχίδη να κάνει το σουτ και τον Αρχοντάκη να αποκρούει τη μπάλα. Στο 22΄το πλασέ του Καράσα το απέκρουσε ο Χατζηρούμπης και αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο. Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο με τις ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.Στο 65΄ο Νάσιος έκανε την κεφαλιά με τον Χατζηρούμπη να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα.

Στο 75΄η Ελεούσα άνοιξε το σκορ ότα ο Πότσης έκανε τη σέντρα και ο Βελτσίστας με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χατζηρούμπη κάνοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 77΄ο Αρχοντάκης απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του Σπανού Χ. Εκτέλεση φάουλ του Παπαρούνα στο 90΄απέκρουσε τη μπάλα ο Χατζηρούμπης.

Διαιτησία: Νέος (Μωυσιάδης-Κοσίνας).

Κόνιτσα: Χατζηρούμπης, Ηλίας, Τσαλιαμάνης (9’ λ.τρ. Λάμπρου Λ.), Σπανός Χ., Μήτσος, Πατσούρας, Κίτσος, Χαλούλος, Λάμπρου Ν.(69΄Σπανός Α.), Δημόπουλος (55΄Τσιούτσιος), Μουρεχίδης.

Ελεούσα: Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Καράσας (46΄Πότσης), Καρασιώτης, Νάσιος, Μάλλατος, Ρίζος, Τσουμάνης, Νούγιας (84΄Ραγιάς), Μουχάνης (55΄Παπαρούνας), Λάμα (68΄Βελτσίστας).

 Νησί- Ανατολή 0-1  

• Την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής πανηγύρισε το μεσημέρι της Κυριακής η Ανατολή που επικράτησε με 0-1 του Νησιού στο μεταξύ τους ντέρμπι στο γήπεδο της Κρύας. Η ομάδα του Αλέκου Τάτση προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με το αυτογκόλ του Λώλη (12’) και κατάφερε να κρατήσει τη νίκη μέχρι το τέλος. Πολλές χαμένες ευκαιρίες ο Αετός Νήσου με κορυφαίες τα τετ α τετ των Τζημόπουλου και Λώλη.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία ανήκε στην ομάδα του Μιχάλη Μπόλου στο 8’ όταν ο Τζημόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Κολόσης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Ανατολή ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη επίσκεψη της στα καρέ του Τασιούλα. Συγκεκριμένα, στο 12’ ο Γκουγιάννος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σχισμένος πήδηξε για κεφαλιά με τον Λώλη, η μπάλα βρήκε στον ώμο του επιθετικού του Αετού που την έστειλε άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. 

Λίγο αργότερα η Ανατολή έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν βγήκε στην αντεπίθεση στο 14’, όμως το διαγώνιο σουτ του Γεωργιάδη πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, το Νησί πήρε την πρωτοβουλία και απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του Τόμπρα. Η πίεση του Αετού εντάθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Στο 42’ ο Στογιάννης έκανε το σου από πλάγια δεξιά, όμως ο Τόμπρας μπλόκαρε στη γωνία του. Στο 44’ ο Στογιάννης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κοντογιάννης βρέθηκε αμαρκάριστος, όμως η κεφαλιά του έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Ανατολής. Το Νησί βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 45’ όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Τόμπρα ο Τζημόπουλος σούταρε από το ύψος του πέναλτι σε κενή εστία, αν και υπό πίεση, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και να φέρει το ματς στα ίσια. 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Νησιώτες έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στον αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 47’ ο Πρέντζας σέντραρε προς τον Κοντογιάννη που έστρωσε με την μία στον Λώλη με το κεφάλι, ωστόσο ο επιθετικός του Νησιού δεν κατάφερε στο τετ α τετ με τον Τόμπρα να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ανατολής καθώς το πλασέ του ήταν αδύναμο.

Στο 60’ και το 61’ οι Νησιώτες απείλησαν με σουτ των Πρέντζα και Κονδύλη, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο. Στο 67’ ο Κοντογιάννης με διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Τόμπρα σε δύσκολη διπλή επέμβαση. 

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο δεν παίχτηκε πολύ ποδόσφαιρο λόγω των συνεχόμενων διακοπών, ενώ παρά την πίεση του Νησιού κυρίως μέσα από στημένες φάσεις, η έμπειρη άμυνα της Ανατολής ανταπεξήλθε στην πίεση και κράτησε μέχρι το τέλος τη νίκη.

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ παικτών των δύο ομάδων με αφορμή κάποιες μεταξύ τους βρισιές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο διαιτητής Τζόβας απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα εκτός αγώνα τους Κοντογιάννη από πλευράς Νησιού και Τασιούλα από πλευράς Ανατολής. Η ένταση μεταφέρθηκε για λίγο στα αποδυτήρια, ωστόσο με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα.

Διαιτησία: Τζόβας (Γκέλης – Σιόντης)

Αετός Νήσου (Μιχάλης Μπόλος): Τασιούλας, Στογιάννης, Οικονόμου (72’ Πρέμος), Κολόσης (88’ Γερούκαλης), Κοτσίνας, Γεράσης, Πρέντζας (72’ Στεργίου), Τζημόπουλος (58’ Πασχάλης), Λώλης, Κονδύλης (72’ Γιαούπη), Κοντογιάννης.

Ανατολή (Αλέκος Τάτσης): Τόμπρας, Παππάς, Γκούμας, Σχισμένος, Δρόσος, Ακούλλι (58’ Γιάννος), Γεωργιάδης (92’ Κιούρκας), Γκεσούλης (58’ Τσιλιγιάννης), Γκουγιάννος, Ορφανός (92’ Κακοσίμος), Τασιούλας. 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

Τα αποτελέσματα 

Λογγάδες-Αμφιθέα 3-2
Μέτσοβο-Χουλιαράδες 1-6
Κατσικά-Κεφαλόβρυσο 3-1
Πίνδος Κόνιτσας-Ελεούσα 0-1
Νησί-Ανατολή 0-1
Κοσμηρά-Σταυράκι 1-2
Αγία Μαρίνα-Κουτσελιό 0-5
Καστρίτσα-Ηλιόκαλη 5-0
Δροσοχώρι-Νεοχωρόπουλο 2-3

 Η Βαθμολογία

1.Καστρίτσα 12 17-2
2.Θύελλα Κατσικάς 12 10-5
3.Χουλιαράδες 9 15-5
4.Κουτσελιό 9 15-4
5.Θύελλα Ελεούσας 9 9-6
6.Πίνδος Κόνιτσας 9 9-4
7.Ανατολή 9 8-3
8.Νεοχωρόπουλο 7 8-7
9.Λογγάδες 7 5-5
10.Κεφαλόβρυσο 6 9-10
11.Νησί 6 8-3
12.Αγία Μαρίνα 4 6-16
13.Σταυράκι 3 4-11
14.Κοσμηρά 1 2-8
15.Αμφιθέα 1 6-13
16.Μέτσοβο 1 6-15
17.Ηλιόκαλη 0 3-12
18.Δροσοχώρι 0 3-14
 
Η επόμενη αγωνιστική 

(9/11/2022)

Ανατολή -  Σταυράκι

Κουτσελιό - Νησί

Αμφιθέα - Κοσμηρά

Χουλιαράδες - Αγία Μαρίνα

Ηλιόκαλη - Λογγάδες

Θύελλα Ελεούσας - Καστρίτσα

Δροσοχώρι - Πίνδος Κόνιτσας

Νεοχωρόπουλο - Θύελλα Κατσικάς