Νίκη - «βάλσαμο» θέλει ο ΠΑΣ αύριο με τον Άρη

on .

PAS ARHS

 Το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου της Super League δίνει αύριο το μεσημέρι (16:00) ο ΠΑΣ Γιάννινα, υποδεχόμενος τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» στην 13η αγωνιστική και τελευταία πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω  του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η ομάδα της Ηπείρου προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες στην Τούμπα και το Πανθεσσαλικό Στάδιο από ΠΑΟΚ και Βόλο αντίστοιχα και θέλει να κλείσει τον πρώτο γύρο όσο το δυνατόν ψηλότερα βαθμολογικά. Μετά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην ουρά της βαθμολογίας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει 10ος μαζί με τη Λαμία στους 9 βαθμούς και απέχει μόλις δύο βαθμούς από την τελευταία θέση την οποία μοιράζονται Ιωνικός, Λεβαδειακός και ΟΦΗ με 7.

Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «φωτιά» για τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα καθώς υπάρχουν δύο ντέρμπι παραμονής, το Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός και το ΟΦΗ - Λεβαδειακός. Η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή για τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν κρίνεται ικανοποιητική, όμως με νίκη κόντρα στον Άρη οι Γιαννιώτες έχουν την ευκαιρία να απομακρυνθούν λίγο από την επικίνδυνη ζώνη και να πάνε στη διακοπή του πρωταθλήματος με ανεβασμένη ψυχολογία.

Χωρίς Καραχάλιο με Άρη 

Στον αυριανό κρίσιμο αγώνα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΣ Γιάννινα θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία και ταυτόχρονα τιμωρημένου Ζήση Καραχάλιου. Ο Καρδιτσιώτης αμυντικός χαφ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον Βόλο, παρότι τραυματίας με κάκωση στον τετρακέφαλο. Προς το τέλος του αγώνα αντίκρισε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Παπαπέτρου και συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες. Ως εκ τούτου θα την εκτίσει στο παιχνίδι κόντρα στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης.

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη ο Θανάσης Στάικος δεν υπολογίζει επίσης τους τραυματίες Πριόρ, Ριένστρα, Λώλη Α. και Κιάκο, μαζί φυσικά με τους μακροχρόνια απόντες Κόντε και Λέο. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το έργο του Θανάση Στάικου είναι δύσκολο αλλά παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να φτάσουν στη νίκη.

Στον πάγκο δεν θα βρίσκεται ο γενικός αρχηγός Μπάμπης Καρβέλης μιας και συμπλήρωσε και αυτός τέσσερις κίτρινες κάρτες από τις διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές για τις αποφάσεις τους σε κάποια παιχνίδια και έτσι τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική.

Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση όσοι αγωνίστηκαν με τον Βόλο είχαν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι αγωνιστικά παιχνίδια χωρίς μεγάλη ένταση. Στην προπόνηση πήρε μέρος και ο Σταματελόπουλος ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα με την γαστρεντερίτιδα και θα είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί με προπόνηση προσαρμογής και αμυντική τακτική και στη συνέχεια ο Στάικος θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Άρη.

Τα πλάνα του Στάικου

Η επιστροφή στην ενδεκάδα του Εραμούσπε στη θέση του Μπαγκαλιάνη και η επιλογή του Μπάλαν να ξεκινήσει στη θέση του Παμλίδη είναι δύο από τις αλλαγές που θα έχει στην ενδεκάδα ο Θανάσης Στάικος στο παιχνίδι με τον Άρη.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Τζίμας, Μορέιρα, Ρόσερο, Μπιλμπάο και Μπάλαν

Διαιτητής ο Μαλούτας

Ο Δημήτρης Μαλούτας από την Ημαθία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση της Κυριακής με βοηθούς τους Ιωάννη Καραγκιζόπουλο από την Ημαθία και Θεόδωρο Τζιουβάρα από την Κοζάνη και τέταρτος θα είναι ο Σταύρος Τσιμεντερίδης από την Κοζάνη.

Στο VAR θα βρίσκεται ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Κωνσταντίνος Καλαμπόκης από την Αιτωλοακαρνανία. 

Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης από την Πιερία.