Πήρε φόρα ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε και τον Παναθλητικό

on .

PAS WBC

• Δεύτερη σερί νίκη για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς χθες το μεσημέρι ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση του Παναθλητικού με 74-52. Έτσι οι Γιαννιώτισσες μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος, φαίνεται ότι «ξυπνάνε» σιγά-σιγά και υπό τις οδηγίες του Τζον Μαργαρίτη, ανεβαίνουν βαθμολογικά. 

Η Έφφα με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ξεχώρισε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, με άξιες συμπαραστάτριες την Εβοντό(15 με 8 ριμπάουντ) και Σαρηγιαννίδου (15 πόντοι με 6 ριμπάουντ). Ο coach Μαργαρίτης χρησιμοποίησε και τις 11 αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του με τις νεαρές Κουτσάφτη και Κωνσταντάρα να κάνουν την παρθενική τους συμμετοχή και την πρώτη μάλιστα να σημειώνει και τους πρώτους της πόντους.

Με 5-0 προηγήθηκε στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου ο ΠΑΣ Γιάννινα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να επιλέγει από νωρίς την άμυνα ζώνης. Η αμυντική προσήλωση των παικτριών του coach Μαργαρίτη ήταν σε πολύ υψηλό βαθμό με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τον Παναθλητικό να βρει το δρόμο προς το καλάθι (10-2). Η Εβοντό είχε αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να περιορίσει τη δράση της Ρόμπινσον του Παναθλητικού  η οποία όμως από τα μέσα του δεκαλέπτου αφυπνίστηκε βοηθώντας τον Παναθλητικό με επιμέρους 9-2 να μειώσει στον πόντο (12-11). Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΣ είχε κάποιες λανθασμένες επιλογές με αποτέλεσμα να παίρνει λανθασμένες επιλογές στην επίθεση.  Το δεκάλεπτο ναι μεν έκλεισε με τις γηπεδούχες μπροστά στο σκορ (16-13) αλλά να την πληγώνουν τα πολλά λάθη (6) ενώ οι παίκτριες του Παναθλητικού πήραν και 5 επιθετικά ριμπάουντ σε αυτό το δεκάλεπτο.

Η Βαντσιούρη έφερε το σκορ στα ίσα (16-16) με τις παίκτριες του Μαργαρίτη να έχουν χάσει τη συγκέντρωση που τις χαρακτήριζε στην αρχή του αγώνα συνεχίζοντας τα λάθη. Ένα γκολ-φάουλ της Έφφα έδωσε στον ΠΑΣ αέρα 3 πόντων καθώς η Αμερικανίδα με έμμεσο τρίποντο έκανε το 19-16. Το πρώτο προβάδισμα του Παναθλητικού δεν κράτησε πολύ (19-20) με τις Γιαννιώτισσες με σερί 4-0 να κάνουν το σκορ 23-20. Το πρώτο σημαντικό πρόβλημα με φάουλ ήρθε με την πολύ καλή Έφφα να χρεώνεται με το 3ο προσωπικό. Ο ΠΑΣ βρήκε ρυθμό με αποτέλεσμα να φτάσει για πρώτη φορά στο +15 στο 20΄ (37-22) με την Μπριγκς και την Σαρηγιαννίδου να πρωταγωνιστούν. 

H Έφφα συνέχισε το επιθετικό της κρεσέντο στην επιστροφή της στο παρκέ και μαζί με την Μαρίνη έστειλαν τη διαφορά πάνω από τους 20 (47-24 στο 23΄). Η άμυνα των γηπεδούχων κυριολεκτικά δεν χαρίζονταν στις παίκτριες του Παναθλητικού που στα πρώτα 6΄ του τρίτου δεκαλέπτου είχε σημειώσει μόλις 4 πόντους. Το +30 έφερνε ήδη από το 26΄ πολύ κοντά στη νίκη τον ΠΑΣ (56-26) με το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να είναι 62-33.

Ένα επιμέρους 8-2 των φιλοξενούμενων μείωσε λίγο τη διαφορά (64-41) με τον προπονητή του ΠΑΣ να δίνει χρόνο συμμετοχής σε Τζήμου και Γκομπεσβίλι ενώ περίπου 4΄ πριν το φινάλε πάτησε παρκέ και η Στεργίου στην πρώτη της φετινή συμμετοχή. Η γεννημένη το 2007 Ελένη Κουτσάφτη και η γεννημένη το 2008 Αναστασία Κωνσταντάρα πήραν επίσης το «βάπτισμα του πυρός» με την πρώτη μάλιστα με όμορφο αριστερό layup να σημειώνει και τους πρώτους της 2 πόντους μέσα σε αποθέωση. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 74-52 με ΠΑΣ Γιάννινα να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 2-4 και την ερχόμενη αγωνιστική να αντιμετωπίζει τον Ευνικό στην Αθήνα.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του John Μαργαρίτη στην Αθήνα κόντρα στον Ευνικό. 

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 37-22, 62-33, 74-52

Διαιτητές: Γερακίνης-Κατωτικίδης-Δολγύρας

ΠΑΣ Γιάννινα (Μαργαρίτης): Μπριγκς 11, Κουτσάφτη 2, Σαρηγιαννίδου 15(2), Μαρίνη 10 (2), Καλαμπάκου 2, Στεργίου, Τζήμου 3(1), Έφφα 16(1), Γκομπεσβίλι, Εβοντό 15(1), Κωνσταντάρα.

Παναθλητικός Συκεών (Γκούμας): Ρόμπινσον 16 (2), Βαντσιούρη 3(1), Μπαξεβάνου 6(2), Τράντα 4, Βασιλείου, Καμπερίδου, Ουίλιαμς 19, Σταματάκη 2, Χωλοπούλου 2, Σύρπα