Εφιαλτικό φινάλε, ΠΑΣ Γιάννινα- Άρης 0-4

on .

PAS ARHS 2 13 11 22

Εφιαλτικό ήταν το χτεσινό απόγευμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν με το εμφατικό 0-4 από τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» για την 13η αγωνιστική της Super League και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με μόλις 9 βαθμούς και 28(!) γκολ παθητικό.

Ο Άρης προηγήθηκε στο παιχνίδι με το πέναλτι του Φαμπιάνο (60’), στο οποίο υπέπεσε ο Μπιλμπάο, ο ΠΑΣ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Παμλίδη, Μπάλαν και Μορέιρα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση. Ο Άρης πέτυχε το 0-2 με τον Ενκουλού (79’) και κάπου εκεί ήρθε η κατάρρευση για τον ΠΑΣ. Οι Θεσσαλονικείς με τους Οντουμπάτζιο (81’) και Πάλμας (93’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους και πήραν… ρεβάνς για το 0-5 της περσινής σεζόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το χειρότερο δυνατό φινάλε στον πρώτο γύρο της Super League έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, απογοητεύοντας και προβληματίζοντας ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους του. Η ομάδα της Ηπείρου ηττήθηκε με εφιαλτικό 0-4 από τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» καθώς πέταξε «λευκή πετσέτα» στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Άρης προηγήθηκε στο παιχνίδι με το πέναλτι του Φαμπιάνο (60’), στο οποίο υπέπεσε ο Μπιλμπάο, ο ΠΑΣ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Παμλίδη, Μπάλαν και Μορέιρα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση. Ο Άρης πέτυχε το 0-2 με τον Ενκουλού (79’) και με τους Οντουμπάτζιο (81’) και Πάλμας (93’) έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Πώς έπαιξαν

Ο Θανάσης Στάικος προχώρησε χτες σε αλλαγή συστήματος και παρέταξε τον ΠΑΣ με τριάδα στόπερ και διάταξη 3-4-3 και όχι με το 4-3-3 που χρησιμοποιεί στα περισσότερα παιχνίδια. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασίου και την τριάδα στο κέντρο της άμυνας αποτελούσαν οι Παντελάκης, Εραμούσπε και Μπαγκαλιάνης. Τη δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Σόρια και την αριστερή ο Πήλιος, ενώ εσωτερικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μπιλμπάο και Τζίμας. Δεξιά στην επίθεση κινούνταν ο Παμλίδης, αριστερά ο Μορέιρα και στο κέντρο της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μπάλαν.

Από την άλλη, ο Άγγλος Άλαν Πάρντιου παρέταξε τον Άρη με διάταξη 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Κουέστα, δεξί μπακ ο Εμπακατά και αριστερό ο Πίρσμαν. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Φαμπιάνο και Ενκουλού. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ετέμπο και Ματέο Γκαρσία, δεξί εξτρέμ ήταν ο Καμάτσο και αριστερό ο Πάλμα, ενώ ο Μανού Γκαρσία έπαιξε σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Ζερβινιό που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. 

 Κατοχή ο Άρης, λιγοστές φάσεις

Από το ξεκίνημα του χτεσινού αγώνα ο Άρη προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα έχοντας μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας και θέλοντας να ευχαριστήσει τους περίπου 100 οπαδούς του που βρέθηκαν στο πέταλο της θύρας 7 που άνοιξε τελικά παρά τις περί του αντιθέτου ανακοινώσεις, με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας. 

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό ποιοτικά και είχε λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Άρης είχε μεν την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να βρίσκει διαδρόμους προς την εστία του Αθανασίου. Η πρώτη αξιόλογη τελική στον χτεσινό αγώνα ήρθε στο 5’ και ήταν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από πάσα του Μανού Γκαρσία ο Καμάτσο βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια δεξιά και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αθανασίου.

Από την πλευρά ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ στο 11’ όταν ο Παμλίδης από δεξιά έβγαλε παράλληλη σέντρα στον Μορέιρα που βγήκε απέναντι από τον Κουέστα. Ο μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα νικήθηκε από τον πορτιέρο του Άρη στο μεταξύ τους τετ α τετ, ενώ υποδείχθηκε και σε θέση off side από τον πρώτο βοηθό Καραγκιζόπουλο.

Η άμυνα του ΠΑΣ έδειχνε να ανταποκρίνεται στην πίεση των παικτών του Άρη παρά την κίτρινη κάρτα του Εραμούσπε στο 20’ και τον τραυματισμό του Παντελάκη στο κεφάλι στο 23’ καθώς ο αρχηγός συνέχισε, έστω και με δεμένο το κεφάλι του. 

Ο τερματοφύλακας Αθανασίου μπλόκαρε στη γωνία του ένα μακρινό σουτ του Μανού Γκαρσία στο 26’, ενώ στο 32’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Παντελάκη σε σουτ του Ματέο Γκαρσία. Ο Μαλούτας έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι καθώς ήταν χέρι στήριξης και σε φυσική θέση. 

Tο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ισπανό Σόρια στο 34’ που έκανε σουτ με εξωτερικό φάλτσο, η μπάλα κόντραρε, όμως δεν αιφνιδίασε τον Κουέστα που έδιωξε με το ένα χέρι. Στο 38’ ένα σουτ του Μπιλμπάο από τον άξονα βρήκε και πάλι τον Κουέστα σε ετοιμότητα. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0 και τίποτα να μην προμηνύει τον εφιάλτη που θα ακολουθούσε στην επανάληψη…

 Προβάδισμα με πέναλτι ο Άρης

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άλαν Πάρντιου ανακάτεψε την τράπουλα. Έριξε στον αγώνα τον Οντουμπάγιο στη θέση του Καμάτσο και πίεσε τον ΠΑΣ από τα δεξιά, δηλαδή αριστερά της άμυνας του ΠΑΣ, κίνηση που έμελλε να αποδειχτεί καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα.

Στο 58’ ο Μανού Γκαρσία άνοιξε δεξιά στον Οντουμπάτζιο, ο οποίος κέρδισε την κόντρα από τον Πήλιο, μπήκε στην περιοχή και προσποιήθηκε στον Μπιλμπάο. Ο Ισπανός φάνηκε να τον πατάει, ο Οντουμπάτζιο έπεσε θεαματικά με τον διαιτητή Μαλούτα να καταλογίζει το πέναλτι και τον VAR Τζήλο να συμφωνεί μαζί του. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε στο 60’ ο Φαμπιάνο Λέισμαν, ο οποίος εκτέλεσε στο κέντρο της εστίας, νίκησε τον Αθανασίου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα για το 0-1. 

 Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες ο ΠΑΣ

Βλέποντας το παιχνίδι να γέρνει υπέρ του Άρη ο Θανάσης Στάικος προσπάθησε να ενισχύσει επιθετικά τον ΠΑΣ. Στο 64’ έριξε τον Ροσέρο στη θέση του Μπαγκαλιάνη και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, με τον Κολομβιανό να πηγαίνει δεξιά, τον Μορέιρα να μένει αριστερά και τον Παμλίδη δίδυμο με τον Μπάλαν στην επίθεση. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε πιο επιθετικός για περίπου 15 λεπτά και έχασε 3 μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αρχικά στο 70’ μετά από σέντρα του Τζίμα από δεξιά, ο Μπάλαν κατέβασε την μπάλα με το στήθος, ο Μορέιρα βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα και προσπάθησε να πλασάρει αλλά δεν βρήκε μπάλα, ενώ στην πορεία ο Παμλίδης δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και ο Ενκουλού του έκλεψε την μπουκιά από το στόμα. Ούτε ο Τζίμας στη συνέχεια κατάφερε να βρεί στόχο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ για την ισοφάριση χάθηκε στο 74’. Ο Σόρια από δεξιά έκοψε έξυπνα στον Τζίμα, αυτός  σούταρε, ο Κουέστα έκανε την απόκρουση και η μπάλα στρώθηκε στον Μπάλαν που έκανε το σουτ, όμως ο Φαμπιάνο έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ, σώζοντας τον Άρη από την ισοφάριση.

Το δεκάλεπτο της ασφυκτικής πίεσης των Γιαννιωτών στην άμυνα του Άρη ολοκληρώθηκε στο 76' όταν ο Μορέιρα από πλάγια αριστερά, ο Κουέστα απέκρουσε και ο Τζίμας από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ, ενώ στο 77’ ο Ροσέρο δεν πρόλαβε να κάνει το κοντόλ από τη βαθιά μπαλιά του Πήλιου και ο Κουέστα βγήκε και μπλόκαρε. 

 Δεύτερο γκολ και… κατάρρευση 

Εκεί που ο ΠΑΣ πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης, κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε το δεύτερο γκολ του Άρη και η κατάρρευση από πλευράς Γιαννιωτών. Ο Πάλμα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Νταμπό πήρε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έκανε ασίστ στον Ενκουλού, ο οποίος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει με κεφαλιά το ο-2. Οι παίκτες του Άρη έπαιξαν βόλει με το κεφάλι εντός περιοχής, σε μια στατική φάση μεγάλης αμυντικής αδράνειας από πλευράς ΠΑΣ.

Μετά το 0-2 του Άρη οι παίκτες του ΠΑΣ απογοητεύτηκαν και πέταξαν «λευκή πετσέτα» στον αγωνιστικό χώρο. Δύο λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έφτασαν και σε τρίτο γκολ. 

Συγκεκριμένα, στο 81’ ο Οντουμπάτζιο άνοιξε αριστερά στον Γκρέι, αυτός έβγαλε τη σέντρα, ο Νταμπό έκανε το δυνατό σουτ, ο Αθανασίου έκανε εντυπωσιακή επέμβαση, αλλά Οντουμπάτζιο πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα αρχικά να κοντράρει στον Εραμούσπε και τελικά να καταλήγει στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 0-3.

Εφιαλτικό φινάλε και 0-4

Στο 84’ ο Άρης έχασε ακόμα μια ευκαιρία για τέταρτο γκολ. Σε μια πανομοιότυπη φάση με το τρίτο γκολ ο Γκρέι έστρωσε στον Νταμπό και αυτός έκανε το σουτ, όμως το σουτ έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αθανασίου.

Στο φινάλε του αγώνα ο Στάικος έριξε κι αυτός «λευκή πετσέτα» ασορτί με τους παίκτες του και έριξε στον αγώνα τους νεαρούς Τσίρη και Φοφανά προκειμένου να πάρουν εμπειρίες στις θέσεις των Τζίμα και Παμλίδη. 

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πάλμα πρόσθεσε το όνομα του στη λίστα των σκόρερ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Άρη. Από γύρισμα του Γκρέι και πάλι από δεξιά, ο Πάλμα έκανε το πλασέ στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Παντελάκη και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασίου για το 0-4.

Το φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκει τον ΠΑΣ Γιάννινα με μόλις 9 βαθμούς και παθητικό 28(!) τερμάτων, κάτι που συνιστά τη δεύτερη χειρότερη επίδοση τα τελευταία 20 χρόνια. Μπορεί όλες οι ομάδες στην ουρά της βαθμολογίας να «βράζουν στο ίδιο καζάνι», ωστόσο η γιαννιώτικη ομάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, αν θέλει να παλέψει για την παραμονή. 

Διαιτησία: Μαλούτας (Καραγκιζόπουλος – Τζιουβάρας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης (64’ Μπαγκαλιάνης), Μπιλμπάο, Μορέιρα, Τζίμας (87’ Τσίρης), Παμλίδης (88’ Φοφανά), Μπάλαν.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Ενκουλού, Φαμπιάνο, Μανού Γκαρσία (73’ Νταμπό), Ετέμπο (92’ Σγουρός), Ματέο Γκαρσία, Ζερβινιό (79’ Γκρέι), Καμάτσο (46’ Οντουμπάτζιο), Πάλμα.

Δηλώσεις προπονητών 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):

«Ήταν πολύ κλειστό το παιχνίδι, ο Άρης είχε την κατοχή όμως δεν μας απείλησε. Η φάση του πέναλτι άλλαξε τα δεδομένα, γίναμε πιο επιθετικοί, προσπαθήσαμε αρκετά και είχαμε 5-6 καταγεγραμμένες ευκαιρίες και ειδικά οι τέσσερις ήταν μεγάλες ευκαιρίες. Δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο στην επόμενη φάση από ένα κόρνερ ο Άρης προηγήθηκε 0-2. Μέχρι τη φάση του πέναλτι το πλάνο που είχαμε πει με τα παιδιά τουλάχιστον να μην έχουμε προβλήματα στην άμυνα μας πήγαινε στην κατεύθυνση που θέλαμε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η διάθεση μας μετά το 0-2 να αφήνουμε ένα παιχνίδι να τελειώνει 0-4 και αδικεί την προσπάθεια των παιδιών και δεν αρμόζει σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το αν υπάρχει στο μυαλό του η σκέψη να παραιτηθεί: «Αυτή τη στιγμή όχι δεν υπάρχει».

Για το αν ενισχυθεί η ομάδα στην άμυνα μιας και ο ΠΑΣ έχει δεχτεί 28 γκολ: «Σίγουρα η αμυντική μας λειτουργία και η συμπεριφορά δεν είναι καλή, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι αυτό και άλλωστε το δείχνει και ο μεγάλος αριθμός γκολ που έχουμε δεχθεί. Με τέτοιες επιδόσεις στο παθητικό σου δεν μπορείς να ελπίζεις σε κάτι. Αυτό που είπα πριν έχει να κάνει με την εικόνα των παιχνιδιών. Η εικόνα δεν είναι για 0-4 σήμερα όπως και σε άλλα παιχνίδια. Χρειαζόμαστε ενίσχυση σε όλες τις γραμμές με παίκτες που θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Επίσης θέλουμε και πολύ δουλειά στην αμυντική μας συμπεριφορά και στη διαχείριση των παιχνιδιών και αυτό έχει να κάνει με πρόσωπα. Φανταστείτε ένα παιδί που παίζει στον ΠΑΣ και στο «Ζωσιμάδες» ένα τέτοιο παιχνίδι και δεν παίζει καλά εκεί μπορεί να μπερδευτεί και να γίνει αυτό που είδατε. Εκεί λοιπόν είναι το ζητούμενο. Για εμάς η διακοπή θα είναι ευεργετική για να δουλέψουμε πολύ κυρίως στην αμυντική μας λειτουργία και με την ενίσχυση που θα γίνει στην ομάδα θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα δεύτερο γύρο που θα φανούμε ανταγωνιστικοί και η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία».

Γιατί γίνεται η ομάδα να έχει ένα «νεκρό» δεκάλεπτο σε κάθε παιχνίδι: «Η ομάδα μας αν δει κάποιος τον πρώτο γύρο έχει διαστήματα που μπορεί να είναι εκπληκτική σε ρυθμό, ευκαιρίες και δημιουργία αλλά έχει και διαστήματα που αμυντικά χάνει τον έλεγχο. Δυστυχώς για εμάς στα καλά μας διαστήματα δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ ή το βάζουμε όταν το παιχνίδι έχει κριθεί και αντίθετα στα «νεκρά» μας διαστήματα δεχόμαστε εύκολα γκολ. Το εύκολο είναι τώρα να αναζητήσουμε συγκεκριμένους φταίχτες. Μόνο μέσα από ομαδική δουλειά, πίστη και ενίσχυση η ομάδα θα μπορέσει να δείξει το πρόσωπο που δικαιούται».

Για το αν είναι δεδομένη η ενίσχυση: «Η διοίκηση έχει διάθεση να ενισχύσει την ομάδα. Είμαι από αυτούς που δεν έχω μιλήσει για απουσίες και είχαμε ξεκαθαρίσει ότι μετά το παιχνίδι με τον Άρη θα θέσουμε επί τάπητος τι χρειάζεται η ομάδα».

Για το ότι ο πρώτος γύρος δείχνει ότι απέτυχε το κράμα παλιών και νέων παικτών: «Στην ουσία με κάποιους ποδοσφαιριστές κυρίως λόγω τραυματισμών δεν τους είχαμε ποτέ, κάποια πράγματα στις επιλογές μας δεν μας πήγαν όπως θέλαμε αυτή είναι η αλήθεια. Είναι ένα πρωτάθλημα όπου βλέπουμε πολλές ομάδες κοντά στη βαθμολογία και αυτό δείχνει τη δυσκολία του πρωταθλήματος. Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα απαιτητικό που δεν ξέρουμε πως θα κυλήσει, πέρυσι τα πράγματα ήταν διαφορετικά».

Για το αν πιστεύει ότι το υλικό που υπάρχει σήμερα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και αν μπορεί να αφομοιώσει τους παίκτες που θα έρθουν: «Να ευχαριστήσω τον κ.Πάρντιου για τα καλά του λόγια για εμένα είναι τιμητικό και να λέει ότι αιφνιδιάστηκε και η τύχη έπαιξε ρόλο ναι μεν μπορεί για λίγες στιγμές να απαλύνει τον δικό μας πόνο, όμως σε ένα παιχνίδι που τελειώνει 0-4 το τελευταίο που με νοιάζει είναι να κρατήσω κάτι καλό. Οι ποδοσφαιριστές που έρχονται τον Ιανουάριο δεν μπορούν να δέσουν αμέσως, εκτός αν είναι λίγοι τον αριθμό, αλλά θα πρέπει να είναι παίκτες έτοιμοι πράγμα που έχει γίνει στον ΠΑΣ Γιάννινα πριν δύο χρόνια. Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού δεν μας βοήθησε να πάρουμε από ορισμένους παίκτες αυτά που θέλαμε μέχρι τώρα».

Για το αν οι μεταγραφές έρθουν μέσα στη διακοπή του πρωταθλήματος: «Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο ώστε να μπορέσουν να είναι έτοιμοι μέχρι τον Ιανουάριο αλλά αυτό δεν μπορώ να σας το πω αυτή τη στιγμή».

Για το αν υπάρχει σχεδιασμός για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Έχουμε κάποιες μέρες κενό όπως όλες οι ομάδες, φιξάρονται κάποια φιλικά οι παίκτες που ήταν τραυματίες θα κάνουν αποθεραπεία αυτή την εβδομάδα και θα ενσωματωθούν την επόμενη».

 

ΑΛΑΝ ΠΑΡΝΤΙΟΥ (Άρης):

«Βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ αλλά έρχεται τώρα το Μουντιάλ και θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε. Είχα το προαίσθημα πως μετά τα τρία τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΣ θα έπαιζε διαφορετικά. Και το έκανε. Ο προπονητής των Ιωαννίνων είδε πως είχαμε 70% κατοχή στα τελευταία παιχνίδια και έπρεπε να κάνει κάτι. Μας αιφνιδίασε και έτσι άλλαξα το σχήμα στο ημίχρονο και γι αυτό έβγαλα τον Καμάτσο και έβαλα τον Οντουμπάζιο. Έτσι πρέπει να γίνεται και έτσι κάνουν οι καλοί προπονητές, αλλάζουν σχήματα για να μπερδέψουν τον αντίπαλο. Δεν είχα παράπονο από τον Καμάτσο.Ο αντίπαλος προπονητής ήταν άτυχος, γιατί όταν σκοράραμε άλλαξε τον σχηματισμό, σε εκείνο το δεκάλεπτο δεν είχαμε τον έλεγχο και είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Χρειάζεται και την τύχη, αμυνθήκαμε πολύ καλά και ο τερματοφύλακας μας έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις. Αλλάξαμε και πάλι την διάταξη. Είμαι στεναχωρημένος που δεν σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο».

Για τα 9 γκολ σε δύο αγωνιστικές και αν ήταν θέμα ψυχολογίας: «Δεν είναι συνηθισμένο να πετυχαίνεις 9 γκολ σε δύο αγώνες. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να ξεκλειδώνουμε άμυνες, σκοράραμε από στατική φάση. Έχουμε νεαρούς παίκτες, ειδικά στην επίθεση. Πρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στους εαυτούς τους και την ομάδα. Ο Ματέο είχε μία φανταστική απόδοση».

Για τον διαιτητή: «Στην Αγγλία οι διαιτητές αφήνουν το παιχνίδι να εξελίσσεται, στην Ελλάδα το σταματάνε, ήθελα να του πω μετά τον αγώνα πως ήταν εξαιρετικός. Δεν έχω δει το πέναλτι».