Πέρασε από εξετάσεις και υπογράφει ο Σωτ. Νίνης

on .

TSINTOTAS NINHS

• Η δεινή βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς και ο αποτυχημένος καλοκαιρινός μεταγραφικός σχεδιασμός αναγκάζουν τους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα να κινηθούν αρκετά νωρίς για την ενίσχυση σε θέσεις που η γιαννιώτικη ομάδα χρειάζεται μεταγραφές. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται ήδη στα Γιάννινα ο μέσος Σωτήρης Νίνης, πέρασε χτες από ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να αποκτηθεί, ενώ πολύ κοντά στην ομάδα της Ηπείρου βρίσκεται και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Παναγιώτης Τσιντώτας.

Αρκετά νωρίς ξεκίνησε φέτος η χειμερινή μεταγραφολογία στον ΠΑΣ Γιάννινα. 45 ημέρες πριν ξεκινήσει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου οι Γιαννιώτες κινούνται για την απόκτηση ποδοσφαιριστών προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα στη μάχη που θα δώσει στον δεύτερο γύρο για την παραμονή στην κατηγορία. Στα Γιάννινα βρίσκεται ήδη ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος θα είναι το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί στη μεσαία γραμμή. Χτες το πρωί ο Νίνης προπονήθηκε ατομικά στο ΠΕΑΚΙ, ενώ το απόγευμα πέρασε από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις.

Το βιογραφικό του Νίνη

Ο Σωτήρης Νίνης αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και είναι 32 ετών. Είναι γεννημένος στις 3 Απριλίου 1990 στην Χιμάρα της Αλβανίας από Έλληνες γονείς και ήταν το μικρότερο παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας. Η ποδοσφαρική καριέρα του ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης και συνέχισε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Τον Δεκέμβριο του 2006, μετά από υπόδειξη του τότε προπονητή του Παναθηναϊκού Βίκτορ Μουνιόθ, ο Νίνης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Φόρεσε συνολικά 173 φορές τη φανέλα του Παναθηναϊκού, πέτυχε 17 γκολ και μοίρασε 28 ασίστ.   Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ιταλική Πάρμα, στον ΠΑΟΚ, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και συνέχισε σε Σαρλερουά, Μαλίν, Μακάμπι Πετάχ Τίβκα, Άκελον και Βόλο, στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια. Από το καλοκαίρι παραμένει σε αγωνιστική απραξία και αναμένεται να είναι στη διάθεση του Θανάση Στάικου στην πρώτη αναμέτρηση για το 2023 και συγκεκριμένα στον αγώνα της 16ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ στα Γιάννινα.

Κοντά στον ΠΑΣ ο Τσιντώτας

Εκτός όμως από τον Νίνη για τη μεσαία γραμμή ο ΠΑΣ Γιάννινα κινείται και για την απόκτηση τερματοφύλακα. Η απόκτηση το καλοκαίρι του Ζερόμ Πριόρ κρίνεται ως αποτυχημένη μεταγραφή καθώς ο Γάλλος δεν προσέφερε μέχρι στιγμής όσα περίμεναν προπονητής και διοίκηση. Για αυτό και ο Θανάσης Στάικος έχει ήδη κάνει εισήγηση για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα που θα είναι βασικός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος Παναγιώτης Τσιντώτας που αγωνίζεται στην ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα μιας και η διοίκηση με τον ποδοσφαιριστή βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις και αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις εντός των προσεχών ημερών. 

Το βιογραφικό του Τσιντώτα

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας είναι 29 ετών, γεννημένος στις 4 Ιουλίου του 1993 στην Κατερίνη και έχει ύψος 1,94 μέτρα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Πιερικού και τον Ιούλιου του 2009, σε ηλικία μόλις 16 ετών, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Κατερίνης. Είχε μόλις 5 συμμετοχές στην ομάδα της καταγωγής του, ωστόσο τον ανακάλυψε ο Λεβαδειακός και το καλοκαίρι του 2012 τον πήρε στη Βοιωτία. 

Έμεινε 5 χρόνια στην ομάδα της Λιβαδειάς και υπερασπίστηκε συνολικά 21 φορές την εστία της. Το καλοκαίρι του 2017 τον απέκτησε η ΑΕΚ και έκτοτε έχει μετρήσει 89 συμμετοχές με τον Δικέφαλο. 

Η παρουσία των Αθανασιάδη και Στάνκοβιτς στο ρόστερ της ΑΕΚ έχουν περιορίσει τον Τσιντώτα σε τρίτο τερματοφύλακα και ο ίδιος είναι θετικός στο ενδεχόμενο αποχώρησης του 6 μήνες πριν λήξει το συμβόλαιο του με τους "κιτρινόμαυρους" προκειμένου να πάει σε μια ομάδα που θα πάρει χρόνο συμμετοχής.