Μέσο από την Ουρουγουάη «κοιτάει» ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

TZINO FEDERICO

• Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται σε εξέλιξη μιας και η γιαννιώτικη ομάδα είναι σε δυσχερή θέση στον βαθμολογικό πίνακα μετά το τέλος του πρώτου γύρου και χρειάζεται ενίσχυση σε πολλές και σημαντικές θέσεις.

Μετά τον Σωτήρη Νίνη που βρίσκεται στα Γιάννινα και το απόγευμα της Πέμπτης έκανε δεύτερο γύρο εργομετρικών στο στόχαστρο του ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται ότι βρίσκεται ο 29χρονος Ουρουγουανός κεντρικός μέσος Φεντρερίκο Τζίνο.

Ο Ουρουγουανός με ιταλικό διαβατήριο αγωνίζεται ως  κεντρικό χαφ (περισσότερο 8άρι). Το 2013 αναδείχθηκε δευτεραθλητής κόσμου με την U23 της «Σελέστε» στην τότε τελική φάση του αντίστοιχου Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε στην Τουρκία (ηττήθηκε στον τελικό από τη Γαλλία στα πέναλτι).

Έκανε τα πρώτα του βήματα στη Ντεφενσόρ στην πατρίδα του και το 2015 βρέθηκε στην Ιταλία αγωνιζόμενος με την Κάρπι. Συνέχισε στη Βραζιλία και από το 2017 παίζει στην Αργεντινή. Έχει φορέσει τη φανέλα των Όλντ Μπόις μετά της Αλδοσίβι και πλέον αγωνίζεται στην Πλατένσε.

Το 2022 μετρά 18 συμμετοχές με την τελευταία και όπως τονίζεται χαρακτηριστικά δεν θα συνεχίσει στο Μπουένος Αϊρες μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος καθώς όλα δείχνουν πως θα γίνει κάτοικος «Ζωσιμάδων».

Όσον αφορά την απόκτηση του Παναγιώτη Τσιντώτα από την ΑΕΚ παρά την επιθυμία που έχει ο ποδοσφαιριστής να έρθει στα Γιάννινα το θέμα κολλάει στην ΑΕΚ και το συμβόλαιο που έχει μαζί της μέχρι το καλοκαίρι του 2023.  Η διοίκηση κάνει προσπάθειες για να έρθει ο παίκτης στη γιαννιώτικη ομάδα μιας και είναι μια επιλογή και του προπονητή Θανάση Στάικου.

Στα Γιάννινα έχουν μείνει οι Ριένστρα και Φοφανά οι οποίοι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του Νίκου Γκορτζή με τον Ολλανδό μέσο να προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό και να συνέλθει από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος γιατί στον πρώτο γύρο δεν έχει βοηθήσει την ομάδα σχεδόν καθόλου.