Ισόπαλο το ντέρμπι, πρώτη νίκη για το Δροσοχώρι

on .

KATSIKA KASTRITSA

Αλληλοεξουδετερώθηκαν Κατσικά και Καστρίτσα (0-0)

• Στη «λευκή» ισοπαλία τελείωσε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στην Α΄κατηγορία ανάμεσα στη Θύελλα Κατσικάς και τον Αγροτικό Καστρίτσας. Η Θύελλα διατήρησε το αήττητο και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 19 βαθμούς, ενώ στους 16 ανέβηκε ο Αγροτικός. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά και δεν είχε να προσφέρει πλην δύο φάσεων κάτι σπουδαίο στους φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Να σημειωθεί πώς η Θύελλα Κατσικάς είχε δύο σημαντικές απουσίες στο παιχνίδι, τους Κατσίφα και Πολυχρόνη δύο παίκτες που έχουν σπουδαίο και σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα.

Στο 7΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολιούση,ο Νικολάου έκανε την κεφαλιά με τον Κυρικλίδη να μπλοκάρει τη μπάλα. Η Καστρίτσα στο 36’ είχε ένα σουτ του Διαμαντόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Τα αίματα άναψαν με τη λήξη του ημιχρόνου με τον Σκανδάλη και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Καστρίτσας Παπαϊωάννου να διαπληκτίζονται με τον δεύτερο να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κατσικογιάννη.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε καλύτερο παιχνίδι με περισσότερες φάσεις και με τις δύο ομάδες ανά διαστήματα να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι. Στο 49’ ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε το πλάγιο, ο Ηλίας Μ. πήρε την κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Νικολάου που έκανε απευθείας το γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από την εστία του Διαμάντη. Άμεση ήταν η απάντηση της Κατσικάς στην ευκαιρία της Καστρίτσας στο 51’ με τον Θανάση να κάνει τη σέντρα, ο Κασίμης στην προσπάθεια του να διώξει έπιασε αέρα, η μπάλα έφτασε στον Τσουμάνη που βγήκε απέναντι από τον Κυρικλίδη έκανε το σουτ ο τερματοφύλακας της Καστρίτσας όμως απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.

Στο 61’ ο Κολιούσης εκτέλεσε κόρνερ ο Πάνος έκανε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Σουτ του Νικολάου στο 66’ μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

Στο 67’ σε σέντρα του Κολιούση και  κεφαλιά του Τσουμάνη μέσα από την περιοχή η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Σε σουτ του Γιαννιώτη στο 71’ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πάλι η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς ενώ είχε πορεία προς την εστία του Διαμάντη και κατέληξε κόρνερ.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Θανασιάς-Παπαλαζάρου).

Θύελλα Κατσικά: Διαμάντης, Νικολάου, Μελιγγιώτης, Καρμακόλιας (76΄Ψαρράς), Πάνος, Πετρίδης, Σκανδάλης, Κολιούσης (68΄Παππάς), Θανάσης (78΄Κακαράντζας),  Τσουμάνης (78΄Γιαννάκης), Καζαντσίδης (86΄ Κωνσταντινίδης).

Αγρ. Καστρίτσας: Κυρικλίδης, Κοσυφαρίνης (84΄Χριστακόπουλος), Διαμαντόπουλος, Αργύρης, Κασίμης, Σπαλιάρας, Γιαννιώτης (84΄Γόγολος), Ναυρόζογλου, Νικολάου (72΄Αλεξίου), Σταμούλης (91΄ Ηλίας Α.), Ηλίας Μ. (72΄Γκέγκα).

Νεοχωρόπουλο- Αγία Μαρίνα 5-0  

• Ανώτερο το Νεοχωρόπουλο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Αγία Μαρίνα πετυχαίνοντας νίκη με το ευρύ 5-0.

Στο παιχνίδι υπήρχαν και δύο τραυματισμοί ένας για κάθε ομάδα με του Παύλου Γιαννέτα να δείχνει πιο σοβαρός αφού στη σύγκρουση που είχε με τον Αθανασιάδη της Αγίας Μαρίνας χτύπησε στο κεφάλι και είχε ζαλάδες με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή μαζί με τον Αθανασιάδη και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις

Σουτ του Λαλάι στο 15’ έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε τη μπάλα ο Πότσης. Το Νεοχωρόπουλο άνοιξε το σκορ στο 25’, όταν ο Οικονόμου έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πότσης έκανε  άστοχη έξοδο και ο Καρτάλης με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο 39’ σε σέντρα του Λαλάι και κεφαλιά του Κασιμόπουλου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Σε παράλληλη σέντρα του Καρτάλη στο 42’ δεν μπόρεσε με προβολή ο Οικονόμου να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 43’ σε σουτ του Γιαννέτα η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, όπως και στο σουτ του Κασιμόπουλου (46΄).Στο 52΄ ο Μαραγκός έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Οικονόμου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πότση. Στο 63΄ο Μπουκουβάλας με σουτ έκανε το 3-0. Ο Καρτάλης στο 67΄μετά από μπαλιά του Οικονόμου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τέταρτο για το Νεοχωρόπουλο.Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 76΄ο Λούζης που μόλις είχε μπει αλλαγή και με την πρώτη επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Πότση διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Διαιτησία: Μαγγιώρος (Λιόντος-Μπόσιας)

Νεοχωρόπουλο: Βάσιος, Οικονόμου (75΄Τρομπούκης), Καρτάλης, Γιαννέτας (56΄ Μπουκουβάλας), Τζιάλλας (56΄ Σκαργιώτης), Μπαλαντάνης (75΄ Λούζης), Λαλάι, Μαραγκός, Πεπόνης, Κασιμόπουλος, Πάικας

Αγία Μαρίνα: Πότσης, Βάσιος (46΄ Τσιάβος), Κολέτσης (46΄ Ζώτος), Παππάς, Κωστούλας, Βαλάνας, Σοκορέλης, Θεοχαρίδης, Τσίκας, Κουτσογούλας, Αθανασιάδης (56΄ Μπαλανίκας)

XOYLIARADES

Χουλιαράδες- Κουτσελιό 2-1  

• Την ανοδική τους πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής συνέχισαν οι Χουλιαράδες, καθώς επικράτησαν σε ένα δύσκολο παιχνίδι με 2-1 του Κουτσελιού για την 7η αγωνιστική. 

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, στο οποίο πέτυχαν ένα γκολ, είχαν δοκάρι και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.  Στο 3’ ο Πύρτσιος αστόχησε με πλασέ, ενώ στο 5’ σε εκτέλεση κόρνερ από τον Δημάκο, ο Ράπτης έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 15’ νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Δημητρίου, όταν από κάθε τη πάσα του Ζιώγα, ο Πύρτσιος με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Το 1-0 ήρθε στο 27’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Δημάκου, μέσα στην αναμπουμπούλα ο Ράπτης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Στεργίου. Στο 45΄ο Πύρτσιος έκανε το πλασέ αλλά έδιωξε σωτήρια ο Στεργίου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 53’ σε σουτ του Δημάκου απομάκρυνε τη μπάλα ο Στεργίου. Στο 55’ ο Πύρτσιος εκμεταλλεύτηκε λάθος των φιλοξενούμενων στον άξονα και με ατομική ενέργεια τελείωσε τη φάση για το 2-0. Με την επίτευξη του γκολ από τους Χουλιαράδες, ο προπονητής του Κουτσελιού πέρασε στο ματς τον Γιάννη Δάσκαλο. Η εικόνα της ομάδας του άλλαξε προς το καλύτερο, έβγαλε αντίδραση και έφτανε με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Στο 61’ σε εκτέλεση φάουλ του Δάσκαλου δεν μπόρεσε κανείς στη πορεία της μπάλας να την σπρώξει στην εστία. Στο 63’ ο Στεργίου μπλόκαρε σε σουτ του Τζουρμανά και στο 68’το Κουτσελιό σκόραρε με τον Ναυρόζογλου αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων.

Σε μία φάση νωρίτερα, ο Στεργίου νίκησε στο τετ α τετ τον Πύρτσιο. Το Κουτσελιό μείωσε σε 2-1 στο 70’, όταν σε φάση διαρκείας και σε κεφαλιά πάσα του Κλιτσινάρη, ο Άρης Δάσκαλος με ωραίο γυριστό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες με τους Καλογερόπουλο και Τζουρμανά,ενώ το Κουτσελιό με Πέτκο και Δάσκαλο Ι.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Τσάντας- Παπαλαζάρου)

Χουλιαράδες (Δημητρίου): Πρινέας, Δοβανάς, Χήτας, Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Ράπτης, Τσόδουλος (82΄ Ρράπα), Παπανικολάου (88΄ Πανούσης), Πύρτσιος (88΄ Ζώνιος), Ζιώγας (76΄ Γιωτάκης), Δημάκος.

Κουτσελιό (Τασιούλας): Στεργίου, Τσακανίκας (79΄ Πέτκος), Ναυρόζογλου, Φαρμάκης, Κρανάς, Κλιτσινάρης, Δάσκαλος Α., Κακαράντζας Μ., Κουτσογιάννης, Μπλέτσας (56΄ Δάσκαλος Ι.), Ανανιάδης.

ΠΑΟ Ηλιόκαλης- Σταυράκι 1-1  

• Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν ο ΠΑΟ Ηλιόκαλης και ο Α.Ο Σταυρακίου 2009 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. 

Με την ισοπαλία αυτή η Ηλιόκαλη βρίσκεται στη τελευταία θέση με 2 βαθμούς μαζί με την Αμφιθέα, ενώ το Σταυράκι έχει 7 βαθμούς. Μάλιστα, το Σταυράκι την ερχόμενη Τετάρτη αντιμετωπίζει στο «Λ.Καμηνάς» το Ασβεστοχώρι για το θεσμό του Κυπέλλου. Στο πρώτο μέρος το Σταυράκι έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει πάνω από ένα γκολ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι ανοιχτό στην επανάληψη και χάρη σε ένα αυτογκόλ η Ηλιόκαλη να ισοφαρίζει το ματς.

Στο 3’ ο Πράσσος  εκτέλεσε το φάουλ αλλά είχε απάντηση ο Τσόλης, ενώ στο 15 σε εκτέλεση φάουλ του Ζάγκα ο γκολκίπερ της Ηλιόκαλης απομάκρυνε, στην επαναφορά ο Κρασόπουλος σούταρε αλλά έδιωξε και πάλι ο Τσόλης. Στο 16’΄νέα τελική για το Σταυράκι και νέα απόκρουση του Τσόλη σε πλασέ του Αθανασίου.΄Στο 18’ η Ηλιόκαλη σκόραρε με τον Σκουτελιά αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 23’ σε φάση διαρκείας, ο Κολιός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 29’ ήρθε το 0-1 για το Σταυράκι με πλασέ του Μιχαήλ. Στο 31’ το σουτ του Πράσσου ήταν άστοχο, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Παππά Γ. Στην επανάληψη έγινε ένα μέτριο έως κακό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, μιας και η συνεχής βροχόπτωση και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος βοήθησαν στο να πάει το ματς στη δύναμη. Στο 52 σε σουτ του Πεπόνη έδιωξε τη μπάλα ο Τσόλης, ενώ στη συνέχεια δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη στιγμή. Η ισοφάριση για την Ηλιόκαλη ήρθε στο 73’. Ο Φωτίου εκτέλεσε το φάουλ και ο Πράσσος με κεφαλιά έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1. Στο 76’ ο Τσόλης μπλόκαρε σε σουτ του Μιχαήλ. Η Ηλιόκαλη απείλησε στο 86’ σε σουτ του Παππά που μπλόκαρε ο Κάτσιος, ενώ δυο σουτ του Πεπόνη (80’,86’) δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Παπαδημητρίου- Σιαμέτης)

Ηλιόκαλη(Δογορίτης): Τσόλης, Κοντοδήμας, Παππάς Α, Παγώνας, Μπίνας, Θανάσης, Σκουτελιάς, Φωτίου, Καρυωτάκης (87’ Λέκκκας), Παππάς Π, Παππάς Γ.

Σταυράκι (Στάμος): Κάτσιος, Κολιός, Ζάγκας, Καπατσέλης, Αγγέλης, Κρασόπουλος (80’ Πολιός), Πράσσος, Αθανασίου Κ (70’ Βαλαρης), Πεπόνης, Μιχαήλ, Λαμπράκης (58’ Αθανασίου Ο). 

Θύελλα Ελεούσας- Κοσμηρά 7-0 

• Με το επιβλητικό σκορ 7-0 επικράτησε η Θύελλα Ελεούσας της Κοσμηράς για την 7η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας και ανέβηκε στους 18 βαθμούς, ένα βαθμό πιο κάτω από την πρωτοπόρο Θύελλα Κατσικάς. 

Η Θύελλα είχε ένα εύκολο έργο απέναντι στην Κοσμηρά και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την αντίπαλό της. Το σκορ άνοιξε στο 4’ με προβολή του Βελτσίστα ύστερα από απόκρουση (1-0). 

Στο 15’ δόθηκε πέναλτι στη Θύελλα για ανατροπή του Νούγια, το εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 2-0.  Στο 45΄ οι παίκτες της Θύελλας συνδυάστηκαν ωραία, ο Τσουμάνης πάσαρε με το κεφάλι στον Καράσα που με προβολή έκανε το 3-0.  Στην επανάληψη και πάλι η Θύελλα ήταν επιθετική και στο 56΄ ο Νούγιας με σουτ έκανε το 4-0. Έξι λεπτά αργότερα ο Ρίζος με σουτ σημείωσε  το 5-0. Η Ελεούσα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 69’ ήταν σειρά του Παπαρούνα να γίνει σκόρερ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-0. Στο 77’ ο Παπαρούνας έκανε το σουτ, ο Μπουκουβάλας είχε απάντηση και στην επαναφορά ο Μουχάνης διαμόρφωσε το τελικό 7-0.  Οι γηπεδούχοι είχαν κι ένα δοκάρι σε σουτ του Βελτσίστα εκτός περιοχής, αλλά και ευκαιρίες με Παπαρούνα και Ρίζο.

Διαιτησία: Ντάρας (Σταματελόπουλος-Τασιούλας)

Θύελλα Ελεούσας: Αρχοντάκης, Κερασιώτης (66΄ Νούσιας), Καράσας (66΄ Μαμακής), Οικονόμου, Τσουμάνης, Μαλλάτος, Ρίζος, Τσάνης (59΄ Σταάμος), Βελτσίστας, Νούγιας (61΄ Μουχάνης), Παπαρούνας.

Κοσμηρά: Μπουκουβάλας, Τσούρης (66΄ Συμεωνίδης), Παπαδημητρίου (75΄ Στεργίου), Στόλης (66΄ Τσιτώνης), Σταυρου, Νούσης, Κούτρας (66΄ Θέμος), Κουρου, Μπαλαμάτσιας, Παπαστράτος (75΄ Ζιώγας), Περβανάς.

Τα αποτελέσματα 

Νεοχωρόπουλο - Αγία Μαρίνα 5-0

Ελεούσα - Κοσμηρά 7-0

Πίνδος Κόνιτσας - Μέτσοβο 5-1

Χουλιαράδες - Κουτσελιό 2-1

Ανατολή - Αμφιθέα 1-0

Ηλιόκαλη - Σταυράκι 1-1

Κεφαλόβρυσο - Νησί 0-1

Δροσοχώρι - Λογγάδες 3-0

Κατσικά - Καστρίτσα 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Θύελλα Κατσικάς 19 17-6

2. Θύελλα Ελεούσας 18 19-7

3. Αγροτικός Καστρίτσας 16 26-3

4. Χουλιαράδες 16 22-7

5. Κουτσελιό 15 20-7

6. Πίνδος Κόνιτσας 15 16-7

7. Ανατολή 15 11-5

8. Αετός Νήσου 10 11-6

9. Κεφαλόβρυσο 10 13-14

10. Νεοχωρόπουλο 10 16-17

11. Λογγάδες 10 8-10

12. Σταυράκι 7 6-14

13. Αγία Μαρίνα 5 8-27

14. Μέτσοβο 4 12-24

15. Κοσμηρά 3 6-19

16. Δροσοχώρι 3 7-25

17. Αμφιθέα 2 8-17 

18. Ηλιόκαλη 2 6-17

Η επόμενη αγωνιστική  

(26, 27/11/2022)

Κουτσελιό - Κεφαλόβρυσο

Σταυράκι - Θύελλα Ελεούσας

Μέτσοβο - Καστρίτσα

Χουλιαράδες - Ανατολή

Αμφιθέα - Ηλιόκαλη

Νησί - Νεοχωρόπουλο

Κοσμηρά - Δροσοχώρι

Αγία Μαρίνα - Κόνιτσα

Λογγάδες - Θύελλα Κατσικάς