Ενίσχυση με έμπειρους παίκτες ζήτησε ο Θανάσης Στάικος

on .

STAIKOS THANASHS 1

• Διπλή προπόνηση, το πρωί και το μεσημέρι, περιελάμβανε το χτεσινό πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Θανάση Στάικο να προσπαθεί να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Η γιαννιώτικη ομάδα ακολουθεί μια μίνι προετοιμασία για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει στις 20-21 Δεκεμβρίου, όταν και ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες». Ο Θανάσης Στάικος δουλεύει με τους παίκτες του πάνω στην ανασταλτική τακτική, αλλά και την ατομική βελτίωση και των παικτών αμυντικά καθώς πολλά από τα 28 γκολ παθητικό προήλθαν από παιδαριώδη ατομικά λάθη. 

Το πρωινό πρόγραμμα είχε αρχικά ασκήσεις με βάρη και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο γήπεδο και έκαναν ασκήσεις τακτικής χωρίς αντίπαλο. Το μεσημερι το πρόγραμμα ειχε αμυντικη τακτικη με συνεργασια αμυντικων και μεσων, ένα κομμάτι πάνω στο οποίο θέλει να δουλέψει πολύ στο διάστημα της διακοπής ο Θανάσης Στάικος. 

Σχετικά με τους τραυματίες, ατομικό πρόγραμμα έκαναν χτες οι Κιάκος, Καραχάλιος, Λώλης Α., Νίνης και Μπιλμπάο. Ο Κιάκος ήταν να υποβληθεί χτες σε μαγνητική, όμως τελικά αυτή θα γίνει σήμερα. Εκεί θα διαπιστωθεί αν υποχωρεί σιγά σιγά η θλάση στον λαγονοψοΐτη μυ, έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο μυ. Ο Ισπανός Μπιλμπάο, όπως και ο Αλέξανδρος Λώλης, ταλαιπωρούνται από το σύνδρομο των κοιλιακών προσαγωγών.

Έρχεται στα Γιάννινα ο Τσιντώτας

Το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή αναμένεται στα Γιάννινα ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος θα είναι όπως όλα δείχνουν η δεύτερη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον Σωτήρη Νίνη. Ο 29χρονος Κατερινιώτης πορτιέρο έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ και χτες έστειλε ένα αποχαιρετιστήριο-ευχαριστήριο μήνυμα προς την πρώην πλέον ομάδα του και τους φιλάθλους της. Ο Τσιντώτας δεν θα πάει τελικά στη Λαμία με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ καθώς έμεινε ελεύθερος. Καταλυτικό ρόλο για την απόφαση του Τσιντώτα να έρθει στον ΠΑΣ έπαιξε η γνωριμία του και η προσωπική φιλία του με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιάννη Πλαβούκο, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Λεβαδειακό. 

Στάικος: «Χρειαζόμαστε παίκτες με εμπειρία»

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή «Επί παντός επιστητού» φιλοξενήθηκε χτες ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Θανάσης Στάικος. Ο 42χροπος κόουτς μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον. «Σε μια σεζόν που υπήρξαν πολλές αλλαγές, με νέο ρόστερ και μάλιστα το πιο νεανικό ηλικιακά στην Super League και σε αριθμό συμμετοχών, είχαμε έναν πρώτο γύρο με καλή παρουσία κατά διαστήματα. Ωστόσο αυτό δεν συνδυάστηκε με καλά αποτελέσματα, κάτι που μας κρατάει χαμηλά στη βαθμολογία. Επίσης, είχαμε κάποιες ήττες με μεγάλα σκορ και η άμυνα μας είναι η αχίλλειος πτέρνα μας αυτή τη στιγμή. Μας έχει προβληματίσει η άμυνα και το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση», ήταν το αρχικό σχόλιο του Θανάση Στάικου. 

Για την ανανέωση του ρόστερ και τις δυσκολίες που συνάντησε: «Έγιναν όντως αρκετές αλλαγές. Το ρόστερ μας πλέον είναι αρκετά νεανικό, με παίκτες που κάποιοι δεν είχαν ξανά συμμετοχή στην Super League. Υπάρχει ταλέντο όμως στην ομάδα και για αυτό έχουμε μεταπτώσεις στην απόδοση μας. Υπάρχουν κάποια διαστήματα που η ομάδα είναι καλή και εντυπωσιακή λόγω του ενθουσιασμού των νέων παιδιών, όμως υπάρχουν και διαστήματα «νεκρά», τα οποία δυστυχώς για εμάς τα έχουμε πληρώσει ακριβά μέχρι στιγμής. Κι εγώ είμαι πρώτη φορά στην Super League, νομίζω όμως ότι έχουμε πολύ καλό κλίμα...».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Σωτήρη Νίνη: «Ο Νίνης θα μας δώσει ποιότητα και εμπειρία. Αυτή τη στιγμή προέρχεται από μεγάλη αποχή, επομένως πρέπει σταδιακά και προσεκτικά. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον χρόνο...».

Για τον Τσιντώτα και τον Τζίνο: «Ακόμα δεν είναι κάτι επίσημο. Θα περιμένουμε τις επόμενες ημέρες. Είναι όντως δύο περιπτώσεις που μας έχουν απασχολήσει και έχουμε επικεντρωθεί εκεί. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημα».

Για την μεταγραφική ενίσχυση γενικά: «Χρειάζόμαστε ποδοσφαιριστές που να έχουν την απαιτούμενη ποιότητα, αλλά και εμπειρία, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας και μαζί με κάποια άλλα παιδιά έμπειρα που έχουμε. Στόχος είναι να μην κινδυνεύσει η ομάδα και να σταθεί στην κατηγορία με αξιώσεις. Φυσικά η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη, ωστόσο οι δύο κινήσεις που ετοιμάζουμε, αλλά και 1-2 που ετοιμάζουμε ακόμα είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Να προστεθεί εμπειρία η ομάδα».