Στη δεύτερη εβδομάδα μπαίνει η μίνι προετοιμασία του ΠΑΣ

on .

PAS

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας αποτελεί το δεύτερο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον Σωτήρη Νίνη καθώς η γιαννιώτικη ομάδα μπαίνει σήμερα στη δεύτερη εβδομάδα της μίνι προετοιμασίας της μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League. Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα μετά το χτεσινό ρεπό, σε κανονικό πρόγραμμα μπήκε ο Τζίμας. Παραμένουν απόντες οι Καραχάλιος, Κιάκος, Σόρια και Λώλης Α.

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα είναι και επίσημα από το Σάββατο ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ Παναγιώτης Τσιντώτας και θα ενισχύσει τους Γιαννιώτες κάτω από την εστία. Ο Τσιντώτας έφτασε στα Γιάννενα την Παρασκευή και αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ και υπέγραψε το συμβόλαιο διάρκειας 6 μηνών. 

Αναλυτικά  η ανακοίνωση 

«H ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος θα αποτελέσει το δεύτερο απόκτημα της ομάδας κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας, γεννημένος στις 4 Ιουλίου 1993 στην Κατερίνη, ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία «25η Μαρτίου» της ΕΠΣ Πιερίας και το 2011 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Πιερικό σε ηλικία μόλις 16 ετών. Το καλοκαίρι του 2012 μετακόμισε στον Λεβαδειακό αγωνιζόμενος για πέντε χρόνια μετρώντας 21 συμμετοχές.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Α.Ε.Κ. με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 2018 έχοντας συνολικά 89 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας είναι διεθνής με την Εθνική Νέων. Παναγιώτη, καλώς όρισες στην οικογένεια του ΠΑΣ».

TSINTOTAS 1

Οι πρώτες δηλώσεις

Στις πρώτες του δηλώσεις  ο Παναγιώτης Τσιντώτας ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ανήκω στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα. Ήρθα σε μια ιστορική ομάδα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου ο Τσιντώτας έκανε και την πρώτη του ανάρτηση στα social media μετά την ανακοίνωσή του από τον ΠΑΣ. Σε αυτή ανέφερε ότι: «Νέα αρχή, νέο κεφάλαιο. Με το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση για δουλειά»!

 Ξεκίνησε άμεσα προπονήσεις

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Τσιντώτας έπιασε άμεσα δουλειά το πρωί του Σαββάτου μαζί με τους άλλους τερματοφύλακες της ομάδας και φυσικά τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΣ Γιάννινα, τον Γιάννη Πλαβούκο. 

Τσιντώτας και Πλαβούκος έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν στον Λεβαδειακό και  ο νέος πορτιέρο των Γιαννιωτών διατηρεί άριστες σχέσεις με τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς τη διετία από το 2015-2017 που συνεργάστηκαν στην ομάδα της Βοιωτίας ήταν αυτός που τον βοήθησε να ανεβεί επίπεδο και να έρθει η μεταγραφή του στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017.

Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα με την προσθήκη αυτή τυπικά έχει 5 τερματοφύλακες, τους Τσιντώτα, Πριόρ, Σούλη, Αθανασίου, αλλά και τον νεαρό Βρακά που πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη γιαννιώτικη ομάδα. Ο Γάλλος Πριόρ ωστόσο εξακολουθεί να απέχει αδικαιολόγητα από τις προπονήσεις του ΠΑΣ και πλέον θεωρείται ξένο σώμα για την ομάδα παρότι έχει τριετές συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες.

 Συμφωνία και με Τζίνο

Κλεισμένη θα πρέπει να θεωρείται και η τρίτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η διοίκηση της ομάδας έχει έρθει σε μια καταρχήν συμφωνία με τον Φεντερίκο Τζίνο. Ο 29χρονος Ουρουγουανός με το ιταλικό διαβατήριο αγωνίζεται στην Αργεντινή με τη φανέλα της Πλατένσε και θα ενισχύσει σημαντικά τους Γιαννιώτες στο δημιουργικό κομμάτι καθώς αγωνίζεται περισσότερο ως 8αρι. 

Ο Τζίνο αναμένεται στην Ελλάδα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα από την 1η Ιανουαρίου και έπειτα. Να σημειωθεί ότι ο Τζίνο θα έρθει στις αρχές Δεκεμβρίου για μόνιμη εγκατάσταση και δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα του. 

Πέρα από τον Τζίνο ο ΠΑΣ κινείται και για την απόκτηση ενός ακόμα μεσοεπιθετικού, ο οποίος θα μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως εξτρέμ στα πλάγια όσο και ως επιθετικός. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης αναζήτησε στοιχεία για έναν Αργεντινό εξτρέμ, ωστόσο εξετάζεται και η περίπτωση Έλληνα ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση.

Επίσης, υπό προϋποθέσεις ο ΠΑΣ θα κινηθεί και για την απόκτηση στόπερ. Υπήρξε ενδιαφέρον για την επιστροφή του Κάργα, κάτι όμως που απέρριψε η πλευρά του ποδοσφαιριστή, ενώ και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ζεστός στο να δώσει δανεικό τον παίκτη που αγόρασε το καλοκαίρι. Στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του Τάσου Αυλωνίτη.Ο 32χρονος στόπερ έμεινε τον Σεπτέμβριο ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λεμεσού και δεν έχει βρει ακόμα ομάδα. 

 Επέστρεψε ο Τζίμας, μπαίνει και ο Σόρια

Στην προπόνηση του Σαββάτου επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα και ο Παναγιώτης Τζίμας που είχε μικροενοχλήσεις στο πόδι και έκανε ατομικό τις 2 προηγούμενες ημέρες. Επίσης, το σφίξιμο και οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Σόρια δεν ήταν κάτι ανησυχητικό καθώς η μαγνητική βγήκε καθαρή και σήμερα ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις. 

Αντίθετα, δεν ήταν ευχάριστα τα νέα από τη μαγνητική στον Κιάκο. Ο ομογενής αριστερός μπακ-χαφ έχει υποστεί θλάση στον λαγονοψοΐτη μυ, η οποία δεν έχει ακόμα υποχωρήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομαδα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και το Σάββατο οι Νίνης, Καραχάλιος, Λώλης Α. και Μπιλμπάο. Η κάκωση στον τετρακέφαλο του Καραχάλιου έχει υποχωρήσει και αναμένεται να μπει στις προπονήσεις εντός εβδομάδας, κάτι που αναμένεται να γίνει και για τον Σωτήρη Νίνη. Ο 32χρονος μέσος προπονήθηκε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ατομικά υπό την επίβλεψη του γυμναστή Γιάννη Ντουρουντού και αρχίζει να βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση μετά από ένα μακρύ διάστημα αποχής. 

Τέλος, εκτός προπονήσεων παραμένουν οι Λώλης Α. και Μπιλμπάο. Ο Λώλης έχει το γνωστό πρόβλημα με τους κοιλιακούς-προσαγωγούς, ενώ παρόμοιο θέμα έχει και ο Ισπανός χαφ που θα χάσει όλη τη μίνι προετοιμασία των Γιαννιωτών.

Μετά το χθεσινό ρεπό οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα επιστρέψουν σήμερα το πρωί στις 11:00 στις προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ, ενώ αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη διπλή προπόνηση, πρωί και μεσημέρι. 

 Εκδικάζεται η προσφυγή του Στάνκο

Μετά τις υποθέσεις με τους Ελευθεριάδη και Γεωργίου, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα διεκδικεί μέσω προσφυγής χρήματα από τη γιαννιώτικη ΠΑΕ. Ο λόγος για τον Κέιλεμπ Στάνκο, τον Αμερικανοπολωνό χαφ που αγωνίστηκε στην ομάδα της Ηπείρου για ένα εξάμηνο πέρυσι και πλέον αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης του Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος προτίμησε να τον πάρει μαζί του στην Αρκαδία.

Ο Στάνκο κατέθεσε προσφυγή εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για οφειλές από το περσινό εξάμηνο και η προσφυγή αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ. Από πλευράς ΠΑΕ αναφέρουν ότι ο Στάνκο έχει λάβει ένα μέρος των χρημάτων που του οφείλονται και θα υπάρχει εξωδικαστικός συμβιβασμός  για να αποσυρθεί η προσφυγή, κάτι που μένει να φανεί και στην πράξη.

 Φιλικό με Παναιτωλικό το Σάββατο

Η δεύτερη εβδομάδα της χειμερινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα θα κλείσει με ένα φιλικό με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα το προσεχές Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. 

Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα έγιναν προσπάθειες και για άλλα φιλικά με γειτονικές ομάδες, όπως ο Θεσπρωτός και η Βέροια, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες.