Λιγοστεύουν τα προβλήματα τραυματισμών στον ΠΑΣ

on .

TZINO FRENTERIKO

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που τους έδωσε την Κυριακή ο Θανάσης Στάικος και μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα της η χειμερινή προετοιμασία των Γιαννιωτών ενόψει και του σαββατιάτικου φιλικού με τον Παναιτωλικό το απόγευμα του Σαββάτου (03/12, 17:00) στο «Ζωσιμάδες».

Το ευχάριστο νέο της χτεσινής ημέρας αφορούσε στον Σόρια. Ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα, μαζί φυσικά με τον Παναγιώτη Τζίμα που είχε μπει από το Σάββατο. Ένα μέρος της προπόνησης έβγαλαν και οι Νίνης και Καραχάλιος, κάτι που σημαίνει ότι ο μεν πρώτος 32χρονος μέσος ανεβάζει συνεχώς στροφές, ενώ και ο Καρδιτσιώτης αμυντικός χαφ αφήνει πίσω του οριστικά την κάκωση στον τετρακέφαλο που τον ταλαιπώρησε αρκετά. 

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χτες οι Κιάκος και Λώλης Α., ενώ ο Μπιλμπάο συνεχίζει την αποθεραπεία του για το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών που τον ταλαιπωρεί. Και οι τρεις πιθανότατα  δεν υπολογίζονται  για το φιλικό του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό. Απών από την προπόνηση με μια ημέρα επιπλέον άδειας ήταν ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος είχε μεταβεί στην Αθήνα για να μαζέψει τα πράγματά του. 

Για σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένες δύο προπονήσεις, το πρωί στις 09:00 και το μεσημέρι στις 15:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

 «Ξένο σώμα» ο Γάλλος Πριόρ

Εκτός ομάδας έθεσε εαυτόν ο Γάλλος τερματοφύλακας Ζερόμ Πριόν μετά την αδικαιολόγητη απουσία του από τις προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε άδεια μέχρι την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει στα Γιάννινα  με τη διοίκηση να ψάχνει φόρμουλα ώστε να λύσει το συμβόλαιο του το οποίο είναι διάρκειας τριών ετών.

Συμφωνία και με Τζίνο

Κλεισμένη θα πρέπει να θεωρείται και η τρίτη χειμερινή μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η διοίκηση της ομάδας έχει έρθει σε μια καταρχήν συμφωνία με τον 29χρονο Ουρουγουανό με ιταλικό διαβατήριο Φεντερίκο Τζίνο.  Ο Τζίνο αναμένεται στην Ελλάδα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα από την 1η Ιανουαρίου και έπειτα. 

Πέρα από τον Τζίνο ο ΠΑΣ κινείται και για την απόκτηση ενός ακόμα μεσοεπιθετικού, ο οποίος θα μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως εξτρέμ στα πλάγια όσο και ως επιθετικός. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης αναζήτησε στοιχεία για έναν Αργεντινό εξτρέμ, ωστόσο εξετάζεται και η περίπτωση Έλληνα ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση. Επίσης, υπό προϋποθέσεις ο ΠΑΣ θα κινηθεί και για την απόκτηση στόπερ.  Στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του Τάσου Αυλωνίτη, που έμεινε τον Σεπτέμβριο ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λεμεσού. 

Αναβολή στην υπόθεση Στάνκο

Αναβολή για τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου ζήτησε και πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα κατά τη  χθεσινή εκδίκαση της προσφυγής του Κέιλεμπ Στάνκο από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ. Η γιαννιώτικη ΠΑΕ έδωσε μέρος των οφειλόμενων στον Αμερικανοπολωνό μέσο  και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα τον έχει εξοφλήσει.