Τεστ για Τσιντώτα και Νίνη το φιλικό με Παναιτωλικό

on .

KARAXALIOS 1

• Με τους Νίνη και Καραχάλιο να μπαίνουν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα συνεχίστηκε χτες το πρωί η χειμερινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Γιαννιώτες να κινούνται πλέον στους ρυθμούς του σαββατιάτικου (03/12, 17:00) φιλικού με τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες». 

Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος ο Θανάσης Στάικος δουλεύει με τους παίκτες του πάνω στην αμυντική τακτική και σε πολλά κομμάτια της ανασταλτικής λειτουργίας που χρειάζονται βελτίωση. Η χτεσινή προπόνηση έγινε στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ και περιελάμβανε ασκήσεις αμυντικής τακτικής με επιθετικό πρέσινγκ.

Οι Καραχάλιος και Νίνης προπονήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα και έβγαλαν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, με τον κόουτς ωστόσο να μην τους πιέζει και στο δίτερμα. Ο νεοαποκτηθείς Σωτήρης Νίνης ανεβάζει σιγά σιγά στροφές, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο καθώς προέρχεται από περίπου 6 μήνες αγωνιστικής απραξίας, ενώ και ο Καρδιτσιώτης αμυντικός άφησε πίσω του την κάκωση στον τετρακέφαλο που τον ταλαιπώρησε.

Αντίθετα, εκτός προπονήσεων παραμένουν οι Κιάκος, Μπιλμπάο και Λώλης Α. Ο Κιάκος έχει έναν τραυματισμό στον ευαίσθητο λαγονοψοΐτη μυ, ενώ Λώλης και Μπιλμπάο το σύνδρομο των κοιλιακών-προσαγωγών. 

Οι παραπάνω τρεις θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής προετοιμασίας και εννοείται ότι θα μείνουν εκτός από τον φιλικό αγώνα με τον Παναιτωλικό. Κόντρα στους Αγρινιώτες ο Θανάσης Στάικος θα δώσει σίγουρα χρόνο συμμετοχής στα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τους Παναγιώτη Τσιντώτα και Σωτήρη Νίνη.

 Στην Εθνική Νέων ο Βρακάς

Στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας Νέων (U 19) που θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα θα συμμετέχει και ο νεαρός τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Θωμάς Βρακάς, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες. 

Ο νεαρός Γιαννιώτης πορτιέρο συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις που έκανε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Νέων (U19) Αναστάσιος Θέος για προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα. Ο Βρακάς έχει γίνει επαγγελματίας και συμμετέχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, παραμένει ωστόσο ο βασικός τερματοφύλακας της Κ 19 της γιαννιώτικής ομάδας.