Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

KATSIKA

Μέτσοβο-Λογγάδες 2-1

• Αγωνιστικά, το παιχνίδι στο σύνολό του δεν ήταν καλό και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, ενώ τα ημίχρονα ήταν μοιρασμένα και οι δύο ομάδες είχαν από ένα.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Τιτάνας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη ευκαιρία με το σουτ του Μπονόβα από το κόρνερ του Γκόλια, να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ ήταν και αυτοί που είχαν την κατοχή.

Στο 31' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για το Μέτσοβο με το σουτ του Σταχούλη να αποκρούεται από τον Καρδάνη.

Στο 34' ήταν η στιγμή που οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, με το δυνατό σουτ του Τσιλοτάϊ να καταλήγει στο "Γ" της αντίπαλης εστίας και να γράφει το 0-1, ενώ με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, καλύτεροι ήταν οι γηπεδούχοι και είχαν την υπεροχή, η οποία φάνηκε και αγωνιστικά, καθώς οι παίκτες του Πέτρου Κοντοδήμα πέτυχαν την ολική ανατροπή.

Στο 49' από λάθος της άμυνας του Μετσόβου, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Τσιλοτάϊ, το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, το σουτ του Σταχούλη κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Επόμενη καλή στιγμή στο 65' και πάλι για τον ΠΑΣ, με το σουτ του Τσουλιάη να εξουδετερώνεται από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν την ισοφάριση, με τον Κάτσενο από κοντά, έπειτα από μπαλιά του Τσουλιάη.

Στο 76' το σουτ του Γκόλια Ι. απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Ζώης.

Το Μέτσοβο πίεσε για την ανατροπή και στο 83' είχε ευκαιρία με το σουτ του Μούστο να αποκρούεται από τον Καρδάνη.

Την ολική ανατροπή κατάφερε εν τέλει, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιάννης Νάκος, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σέντρα του Παΐλα.

Διαιτησία: Νέος (Ευαγγέλου-Γεωργίου Β.)

ΠΑΣ Μετσόβου (Πέτρος Κοντοδήμα): Ζώης, Γεωργίου, Ναζίρης (80' Παΐλας), Κάτσενος, Γκρέμος (57' Παλαιοπάνος), Τσιόστας, Σταχούλης (67' Σιούτας), Χούσο, Μούστο, Νάκος, Τσουλιάης.

Τιτάν Λογγάδων (Τάκης Γκίτσης): Καρδάνης, Σιδηρόπουλος, Κροκίδης, Γκούζος, Μπονόβας, Παναγιώτου, Γκόλιας Ι. (90' Μουλαράς), Χαριζάϊ (88' Δραγάτης), Γκόλιας Λ. (70' Παπανικολάου), Μπάγιας, Τσιλοτάϊ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

 Ανατολή- Ηλιόκαλη 1-0

• Την έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Α.Ο. Ανατολής, καθώς επικράτησε του ΠΑΟ Ηλιόκαλης με 1-0 για την 9η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής.

Η Ανατολή ανέβηκε στους 18 βαθμούς, ενώ παρά το γεγονός ότι το πάλεψε ο ΠΑΟ Ηλιόκαλης γνώρισε την ήττα και έμεινε στους 5 βαθμούς. 

Το παιχνίδι που έγινε υπό το φως των προβολέων στο γήπεδο της Ανατολής ήταν μέτριο έως κακό ποιοτικά με ελάχιστες καλές στιγμές.

Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ορφανού, ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους ανθρώπους της Ηλιόκαλης.

Στο πρώτο μέρος, η Ανατολή είχε την υπεροχή, χωρίς να κάνει όμως τη μεγάλη φάση για γκολ.

Στο 13’ σε σουτ του Γαβρίλα η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ δυο λεπτά μετά σε εκτέλεση φάουλ ο Κιοσσές έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Στο 20΄ ο Τσόλης μπλόκαρε σε πλασέ του Γαβρίλα, ενώ στο 26’ καλή στιγμή για την Ηλιόκαλη αλλά το σουτ του Παππά Π. ήταν άστοχο. 

Στο 28’ ο Κιοσσές με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ο Τσόλης είχε απάντηση στο 36΄σε σουτ του Ακουλλί.

Στα 24 πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν καταγράφηκε η παραμικρή αξιόλογη τελική προσπάθεια, με τις δυο ομάδες να αδυνατούν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους για να απειλήσουν.

 Στο 70’ δόθηκε πέναλτι για ανατροπή του Κιοσσέ από τον τερματοφύλακα Τσόλη, μία απόφαση που σήκωσε διαμαρτυρίες στους φιλοξενούμενους που θεώρησαν ότι έγινε επιθετικό φάουλ. Ο Ορφανός το εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 1-0.

Στο 77’ σε σουτ του Σχισμένου ο Τσόλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια και στο 90’ ο τερματοφύλακας της Ηλιόκαλης είχε απάντηση σε σουτ του Γκουγιάννου.

Η Ηλιόκαλη δεν τα παράτησε και προσπάθησε να βρει τρόπο να ισοφαρίσει χωρίς αποτέλεσμα. Στο 90+4’ ο Ζώης μπλόκαρε τη μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Φωτίου και στο 90+8’ ο Ακουλλί πλάσαρε από κοντά με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια!

Διαιτησία: Ντάρας (Διαμάντης, Κολιοφούκας)

Ανατολή: Νικολαίδης, Δήμος (66΄ Ζάραγκας), Κακοσίμος, Παππάς, Σχισμένος, Ακουλλί, Κιούρκας, Κιοσσές (78΄ Γεωργιάδης), Τασιούλας , Γκουγιάννος, Γαβρίλας (66΄ Ορφανός)

Ηλιόκαλη: Τσόλης, Λαμπρίδης, Παππάς Α., Τσιώνης, Παγώνας, Θανάσης, Παππάς Γ., Κοντοδήμας (86΄ Πανταζής), Καρυωτάκης (78΄ Κλεισούρας), Παππάς Π., Φωτίου.

 Κατσικά- Κοσμηρά 7-2 

• Δεν δυσκολεύτηκε η Κατσικά να πάρει τη νίκη με 7-2 από την Κοσμηρά και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α΄κατηγορίας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 5΄ με τον Πετρίδη να κάνει τη σέντρα από δεξιά και ο Καζαντσίδης με σουτ έκανε το 1-0.Το 2-0 έγινε στο 12΄με τον Καζαντσίδη  αυτή τη φορά να βρίσκει τον Πετρίδη και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 30’ είχαν δοκάρι με τον Τσούρη. Στο 37’ ο Κακαράντζας βρίσκει τον Θανάση σουτ του τελευταίου η μπάλα στα δίχτυα και 3-0. Το 4-0 έγινε στο 39΄με τον Σκανδάλη να κάνει τη σέντρα και ο τερματοφύλακας στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.  Στο 41’ ο Κακαράντζας πάσαρε στον Θανάση, σουτ του τελευταίου και 5-0 για την ομάδα του Νίκου Γκούρα. 

Τυπική διαδικασία ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.Στο 59’ ο Θανάσης μετά από πάσα του Τσουμάνη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0. Το 7-0 έκανε στο 73΄ και πάλι ο Κώστας Θανάσης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μελιγγιώτη.

Ακολούθησαν δύο γκολ για την Κοσμηρά στο 79’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαλαμάτσια και στο 86΄με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Περβανά που διαμόρφωσαν το τελικό 7-2.

Διαιτησία: Βλάχος (Σταματελόπουλος-Σιόντης)

Θύελλα Κατσικάς: Διαμάντης, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Μπίζιος, Πάνος (46΄Κωνσταντινίδης), Πολυχρόνης, Σκανδάλης (46΄Τσουμάνης), Καζαντσίδης (46΄Παπουτσής), Θανάσης, Κατσίφας (46΄ Ριστάνης), Κακαράντζας (65΄Γκέγκα).

Κοσμηρά: Μπουκουβάλας, Γιώτης (85΄Μπέτας Ν.), Παπαδημητρίου (56΄Μιχαήλ), Στόλης, Θέμος (78΄Μπέτας Γ.), Σταύρου, Κούτρας, Τσούρης, Μπαλαμάτσιας, Πάσχος, Περβανάς.

Νεοχωρόπουλο- Κουτσελιό 1-1

• Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Νεοχωρόπουλο και Κουτσελιό με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 σε ένα γενικά μέτριο ποιοτικά παιχνίδι όπου κυριάρχησε η δύναμη. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει τίποτα σε όσους προτίμησαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά λάθη στις τελικές μεταβιβάσεις και μόλις από μία καλή στιγμή η καθεμία.

Στο 25΄ο Οικονόμου βρήκε τον Μπουκουβάλα αυτός έκανε το πλασέ με τον  Θεμελή να αποκρούει σωτήρια.Στο 45΄εκτέλεση φάουλ του Φαρμάκη κεφαλιά του Κακαράντζα η μπάλα στο δοκάρι. Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το δεύτερο μέρος όσον αφορά την ποιότητα του παιχνιδιού με το Νεοχωρόπουλο να είναι ελαφρώς καλύτερο από τους φιλοξενούμενους. Σουτ του Κλιτσινάρη στο 52’ η μπάλα άουτ.

Στο 77’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φαρμάκη ο Ναυρόζολου πήρε την πρώτη κεφαλιά, νέα κεφαλιά από τον Ανανιάδη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και το Κουτσελιό πήρε προβάδισμα στο σκορ 0-1. Στο 79’ κεφαλιά του Βελογιάννη η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το Νεοχωρόπουλο έμεινε με δέκα παίκτες στο 84’  λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Βελογιάννη. Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του αγώνα σε φάση διαρκείας. Σουτ του Λαλάι απέκρουσε τη μπάλα ο Θεμελής και ο Μπαλαντάνης από κοντά την έστειλε στα δίχτυα (1-1).

Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Παπαδημητρίου-Γκέλης)

Νεοχωρόπουλο: Βάσιος, Μαραγκός, Πάικας, Βελογιάννης, Οικονόμου, Ζήκος (15΄λ.τρ. Σκαργιώτης), Τζιάλλας (56΄Κατσάρας), Μπουκουβάλας, Καρτάλης (83΄Λούζης), Λαλάι,  Μπαλαντάνης.

Κουτσελιό: Θεμελής, Τσακανίκας, Κρανάς, Ναυρόζογλου, Φαρμάκης, Κλιτσινάρης (73΄Τασιούλας), Κούτλας (88’ Πέτκος), Κακαράντζας Μ., Κουτσογιάννη,ς Δάσκαλος, Ανανιάδης

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πίνδος Κόνιτσας – Νησί (αναβλ.)

Μέτσοβο – Λογγάδες 2-1

Ελεούσα – Αμφιθέα (αναβλ.)

Ανατολή – Ηλιόκαλη 1-0

Κεφαλόβρυσο – Χουλιαράδες 1-2

Δροσοχώρι – Σταυράκι 2-0

Κατσικά – Κοσμηρά 7-2

Καστρίτσα – Αγία Μαρίνα 7-0

Νεοχωρόπουλο – Κουτσελιό 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Θύελλα Κατσικάς 25 26-8

2. Αγροτικός Καστρίτσας 22 35-4

3. Χουλιαράδες 22 27-8

4. Θύελλα Ελεούσας 21 23-7

5. Πίνδος Κόνιτσας 18 20-7

6. Ανατολή 18 12-8

7. Κουτσελιό 16 22-9

8. Νεοχωρόπουλο 13 19-17

9. Κεφαλόβρυσο 11 16-18

10. Αετός Νήσου 10 11-9

11. Λογγάδες 10 9-14

12. Μέτσοβο 7 15-27

13. Σταυράκι 7 6-20

14. Κοσμηρά 6 11-28

15. Δροσοχώρι 6 11-28

16. Ηλιόκαλη 5 7-18

17. Αγία Μαρίνα 5 8-38

18. Αμφιθέα 2 8-18 

(10, 11/12/2022)

Ηλιόκαλη - Θύελλα Ελεούσας

Σταυράκι - Θύελλα Κατσικάς

Χουλιαράδες - Νεοχωρόπουλο

Κεφαλόβρυσο - Ανατολή

Αμφιθέα - Δροσοχώρι

Κουτσελιό - Κόνιτσα

Νησί - Καστρίτσα

Κοσμηρά - Μέτσοβο

Λογγάδες - Αγία Μαρίνα