Με το γνωστό «σχήμα» ο ΠΑΣ απέναντι στον ΠΑΟΚ

on .

ERAMOUSPE MOREIRA

• Με πρωινές προπονήσεις την Τρίτη και χτες Τετάρτη ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τη σπουδαία εντός έδρας αναμέτρηση το προσεχές Σάββατο (25/02, 19:00) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες» για την 24η αγωνιστική της Super League. Μπήκαν στις προπονήσεις Εραμούσπε και Μορέιρα, εκτίει με ΠΑΟΚ ο Τζίμας.

Παρά την ισοπαλία στην Τρίπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε τις ήττες Ιωνικού, Λεβαδειακού και Λαμίας και αύξησε κατά έναν βαθμό τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού. Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη και θέλει ακόμα 3-4 βαθμούς για να αισθάνεται ακόμα πιο σίγουρος πριν την έναρξη των play out. Βεβαίως, είναι δεδομένες οι δυσκολίες του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά προέρχεται από νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ στο μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα και έρχεται στα Γιάννινα με ανεβασμένη ψυχολογία. Συνολικά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι αισθητά βελτιωμένη στον δεύτερο γύρο και παραμένει αήττητη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ευχάριστο για τον Θανάση Στάικο είναι ότι στο χθεσινό πρόγραμμα είδε να μπαίνουν κανονικά οι Εραμούσπε και Μορέιρα οι οποίοι Δευτέρα και Τρίτη ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης. Αντίθετα, ο Νίνης παρέμεινε και χτες απών μιας και είχε ακόμη ίωση και μάλλον σήμερα θα είναι και αυτός στην διάθεση του προπονητή του ΠΑΣ.

Ο Στάικος δούλεψε χθες στην αμυντική τοποθέτηση με τους ποδοσφαιριστές όταν κέρδιζαν τη μπάλα έκαναν αμυντική μετάβαση. 

Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια 4 εναντίον 4 με στηρίγματα, παιχνίδια κατοχής και μετάβασης 6 εναντίον 6 με στηρίγματα, ένα τακτικό παιχνίδι με δύο ζώνες 11 εναντίον 11 και τελικό παιχνίδι 11 εναντίον 11.

Οι σκέψεις του 43χρονου προπονητή του ΠΑΣ για την ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι αρκετές και δοκιμάζει αρκετά πράγματα μέσα στις προπονήσεις. 

Ωστόσο με βάση αυτά που έκανε στην χθεσινή προπόνηση μια πιθανή ενδεκάδα είναι Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο, Λώλης, Μορέιρα, Μπάλαν.

Μόνο οι κάτοχοι διαρκείας στο γήπεδο!

Με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα -και έπειτα από σχετική συνεννόηση με την αστυνομία αλλά και την διοργανώτρια αρχή- ενημερώνει πως στην σαββατιάτικη αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΠΑΟΚ η είσοδος στο «Ζωσιμάδες» θα επιτραπεί μόνο σε κατόχους διαρκείας, προκειμένου να αποφευχθούν τα προ πενταετίας «παρατράγουδα» όπου φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κυριολεκτικά είχαν κάνει «κατάληψη» στην μεγάλη σκεπαστή του Εθνικού μας Σταδίου. 

 Χωρίς Τζίμα με ΠΑΟΚ, με Άρη εκτίει ο Τζίνο

Λίγο πριν φτάσουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αρκετοί παίκτες του ΠΑΣ είτε είναι στο όριο καρτών, είτε ήδη έχουν συμπληρώσει με αποτέλεσμα να λείψουν σε κάποια παιχνίδια. Δύο από αυτούς είναι ο Τζίμας και ο Τζίνο με τον πρώτο να έχει δηλωθεί να μην αγωνιστεί στο ματς με τον ΠΑΟΚ που ούτως ή άλλως δεν θα έπαιζε όπως έγινε και στον αγώνα του πρώτου γύρου και ο Τζίνο θα δηλωθεί να εκτίσει την μία αγωνιστική στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Άρη. Από εκεί και πέρα στο όριο καρτών είναι οι Εραμούσπε και Καραχάλιος που έχουν από έξι και αν δεχθούν κάρτα σε ένα από τα εναπομείναντα τρία παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Βόλο και Άρη θα εκτίσουν ποινή δύο αγωνιστικών που σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να λείψουν και σε παιχνίδι στα play out., ενώ 3 κίτρινες κάρτες έχουν οι Σόρια και Πήλιος.

Ζεστό χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ

Τα χρήματα που αναλογούν στο ποσό από το στοίχημα μπήκαν την Τρίτη στα ταμεία των ομάδων της Super League με το ποσό που αντιστοιχεί στην καθεμία να ανέρχεται στα 1.500.000 ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ενισχύθηκε με ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να καλύψει σημαντικά προβλήματα που είχαν προκύψει όπως πχ με τις προσφυγές ποδοσφαιριστών και τις οφειλές που έκρυβαν κινδύνους αφαίρεσης βαθμών. 

Νέα κλήση σε απολογία για τον ΠΑΣ

Φαίνεται πως το Πειθαρχικό Όργανο έχει βάλει στο μάτι την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αφού ήρθε μια ακόμη κλήση σε απολογία για τον ΠΑΣ για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και αφορά το άρθρο 15, περ.1γ που αναφέρει: “Σε περίπτωση που από τους φιλάθλους εκφωνούνται συνθήματα και φράσεις που προσβάλλουν αξιωματούχους ομάδας ή αγώνα ή φιλάθλους, τη μνήμη τεθνεώτων ή έχουν απρεπή και υβριστικό περιεχόμενο για οποιοδήποτε πρόσωπο, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από χίλια (1.000,00€) ευρώ έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ”.