Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

MATS AGONISTIKIS

Πλησίασε την κορυφή η Θύελλα Ελεούσας (3-2)  την Πίνδο Κόνιτσας 

• Η ομάδα του Μανώλη Σκούφαλη εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Κατσικάς με το Κεφαλόβρυσο και την πλησίασε στους δυο βαθμούς. Τον αρχηγό της Άγγελο Νάσιο θα στερηθεί η Θύελλα στο ερχόμενο ματς Κυπέλλου στην Καστρίτσα.

Μπορεί η Θύελλα να πήγε με ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης (3-0) στα αποδυτήρια και να θεώρησαν όλοι πώς το ματς είχε τελειώσει, ωστόσο τόσο το γρήγορο γκολ της Πίνδου όσο και η αποβολή έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι με τη Θύελλα να διατηρεί το πολύτιμο τρίποντο της νίκης κόντρα στην αξιόμαχη Πίνδο.

Η Θύελλα άνοιξε το σκορ στο 6’, όταν σε αντεπίθεση ο Ρίζος πάσαρε στον Βελτσίστα αυτός τροφοδότησε από πλάγια δεξιά τον Νούγια, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0. Στο 17’ η Πίνδος είχε καλή στιγμή όταν σε σουτ του Κυρτζόγλου ο Αρχοντάκης απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του ο Πατσούρας έστειλε τη μπάλα άουτ. Το 2-0 ήρθε για την Ελεούσα στο 32’ όταν ο Κεφάλας έκανε το σουτ, ο Έξαρχος είχε απάντηση αλλά ο επερχόμενος Βελτσίστας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 38’ οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά με τον Ρίζο και το σουτ του Νούγια ήταν άστοχο. Οι παίκτες του Σκούφαλη έκλεισαν το πρώτο μέρος με τον καλύτερο τρόπο. Στο 44’ σε εκτέλεση φάουλ του Νούγια, ο Μαλλάτος με φοβερό γυριστό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ της Κόνιτσας για το 3-0.

Η Πίνδος μείωσε σε 3-1 στο 50’ όταν σε σέντρα του Μουρεχίδη, ο Τσιούτσιος σκόραρε με κεφαλιά. Οι αριθμητικές ισορροπίες μεταβλήθηκαν στο 61’ όταν ο αρχηγός της Θύελλας Νάσιος αποβλήθηκε απευθείας για μαρκάρισμα σε παίκτη της Πίνδου που έβγαινε απέναντι από τον τερματοφύλακα. 

Η Θύελλα είχε καλή στιγμή με τον Ρίζο στο 76’ που έδιωξε ο τερματοφύλακας, ενώ στο 82’ ο Μουχάνης με κοντινό σουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει.Η Πίνδος που είχε ανέβει ψηλά μείωσε σε 3-2 με τον Ηλία στο 85’ αλλά στη συνέχεια οι αμυντικοί της Θύελλας ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, σταματώντας τις όποιες επιθετικές ενέργειες της Πίνδου.

Διαιτησία: Νέος (Θανασιάς- Μπόσιας)

Θύελλα Ελεούσας (Σκούφαλης): Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Καράσας (76’ Πότσης), Νάσιος, Τσουμάνης, Μαλλάτος, Ρίζος, Τσάνης, Βελτσίστας (65’ Γεωλδάσης), Νούγιας (91’ Στάμος), Κεφάλας (56’ Μουχάνης).

Πίνδος Κόνιτσας (Βαζάτης): Έξαρχος, Ηλίας, Καλές (57’ Σπανός Χ), Τσιούτσιος, Ντότης, Πατσούρας, Ντεντόπουλος (83’ Γαϊτανίδης), Χαλούλος, Κυρτζόγλου (72’ Σπανός Δ), Λάμπρου, Μουρεχίδης. 

NEOXOROPOULO

Νεοχωρόπουλο- Δροσοχώρι 4-2 

• Ένταση, διαμαρτυρίες, αποβολές, δοκάρια και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν είχε το παιχνίδι ανάμεσα στο Νεοχωρόπουλο και το Δροσοχώρι όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-2 με τους φιλοξενούμενους να έχουν φοβερά παράπονα από την διαιτησία.

Στο πρώτο ημίχρονο στο πρώτο 20λεπτο το Δροσοχώρι μπήκε δυνατά και θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα δύο γκολ μιας και οι γηπεδούχοι ήταν υπνωτισμένοι. Μετά την ισοφάριση το Νεοχωρόπουλο ανέβασε στροφές και με μπροστάρη τον Μπουκουβάλα έκανε την ανατροπή ενώ έχασε και ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν μιας και είχαν ένα δοκάρι και στο ημίχρονο το Νεοχωρόπουλο πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά.

Το Δροσοχώρι κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και μόλις στο 7’ άνοιξε το σκορ με τον Μελιγγιώτη Θ.

Το Νεοχωρόπουλο προσπάθησε να απαντήσει με τον Νάτσια στο 11΄να κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 15΄το Δροσοχώρι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Θεοχάρη να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Στο 17΄ ο Πεπόνης ισοφάρισε σε 1-1 με το Δροσοχώρι να διαμαρτύρεται έντονα ότι πριν το γκολ έχει προηγηθεί φάουλ στον Κοκκιάδη το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής. Αποτέλεσμα αυτού μετά το γκολ ήταν να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής των φιλοξενούμενων Σταύρος Παπαβασιλείου διαμαρτυρόμενος έντονα προς τον διαιτητή ο οποίος του έδειξε την κόκκινη κάρτα και τον απέβαλε από τον αγωνιστικό χώρο. 

Στο 25΄σέντρα του Ναθαναήλ ο Μπουκουβάλας έκανε το μονοκόμματο σουτ μπλόκαρε ο Κωστούλας. Στο 26΄ο Ναθαναήλ βρήκε τον Μπουκουβάλα μέσα στην περιοχή αυτός πέρασε και τον Κωστούλα και σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Στο 29’ σε εκτέλεση φάουλ του Μελιγγιώτη Θ. απέκρουσε ο Καρατζένης, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Σε σουτ του Μπουκουβάλα στο 30΄απέκρουσε ο Κωστούλας.

Στο 31΄ο Μπουκουβάλας έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Χαλιάσο άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κωστούλα και με αυτό τον τρόπο έγινε το 3-1. Σουτ του Μανιώτη στο 44΄απέκρουσε ο Καρατζένης.

Στο 56΄ο Ναθαναήλ με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Στο 60΄ο Μελιγγιώτης Η. έκανε  ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα από πίσω στον Πεπόνη με τον διαιτητή να δίνει την κίτρινη κάρτα σε μια φάση που ο παίκτης του Δροσοχωρίου θα έπρεπε να αποβληθεί.

Στο 66΄αποβλήθηκε  με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Κοκκιάδης για εξύβριση σε αντίπαλο. Πριν τη φάση της αποβολής ο Κοκκιάδης είχε δεχθεί δυνατό μαρκάρισμα από τον Λαλάι με τους φιλοξενούμενους να υποστηρίζουν ότι έπρεπε να αποβληθεί ο παίκτης του Νεοχωρόπουλου.

Στο 79΄σουτ του Μπέλλου έξω από την περιοχή η μπάλα στα δίχτυα του Καρατζένη και το Δροσοχώρι μείωσε σε 4-2.

Στο 86΄ σε εκτέλεση φάουλ του Μπουκουβάλα η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Δοκάρι για το Νεοχωρόπουλο στο 90’ με σουτ του Σκαργιώτη.

Στο 93΄σε σουτ του Μπουκουβάλα, απέκρουσε τη μπάλα ο Κωστούλας.

Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Διαμάντης-Διαμαντόπουλος). Δεν τα κατάφερε ο διαιτητής σε αυτό το παιχνίδι. Κατά την προσωπική μας άποψη έπρεπε να δοθεί φάουλ υπέρ του Δροσοχωρίου πριν το 1-1,  δεύτερο λάθος ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Μελιγγιώτης Η. για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Πεπόνη και γενικά στο παιχνίδι άφησε τις διαμαρτυρίες σε  κάθε σφύριγμα του. 

Νεοχωρόπουλο: Καρατζένης, Χάιδας (87΄Γεωργούλας), Μαραγκός, Φώτος, Γαράφας, Λαλάι (75΄Βελογιάννης), Νάτσιας, Πεπόνης, Ναθαναήλ (60’ Οικονόμου), Μπουκουβάλας, Γιαννέτας.

Δροσοχώρι: Κωστούλας, Γιώτης (60΄Μπέλλος), Παππάς, Καλτσάς, Μελιγγιώτης Η., Θεοχάρης (46΄Ντρης), Παπανικολάου (75΄Δημόπουλος), Μανιώτης (75΄Μελιγγιώτης Π.), Κοκκιάδης, Μελιγγιώτης Θ.

Κεφαλόβρυσο- Κατσικά 2-2 

• Δύο πολύτιμους βαθμούς έκοψε από την πρωτοπόρο Θύελλα Κατσικάς το Κεφαλόβρυσο και έτσι η ομάδα του Νίκου Γκούρα νιώθει την καυτή ανάσα της Ελεούσας που την πλησίασε στους δύο βαθμούς ενώ και η Καστρίτσα μείωσε τη διαφορά στους τρεις.

Η ομάδα του Κεφαλόβρυσου πριν την έναρξη του αγώνα τίμησε τον Κώστα Γιαννάκη (Πένια) ο οποίος αγωνίστηκε εκεί  για δύο χρόνια βοηθώντας την ομάδα να επιστρέψει μετά από 15 χρόνια στην Α΄κατηγορία και πέρυσι το καλοκαίρι επέστρεψε στην Κατσικά, ένας ποδοσφαιριστής κόσμημα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στα αγωνιστικά το Κεφαλόβρυσο ξεκίνησε δυνατά και είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 3’ και στο 8’ με τους Καμονά και Τσάγκα για να ανοίξει το σκορ.

Η Κατσικά απείλησε με τους Σκανδάλη και Γούλα χωρίς όμως να καταφέρει να βάλει κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50΄οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Νίτας με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Καπία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διαμάντη. Η απάντηση της Κατσικάς ήρθε στο 65΄όταν ο Σκανδάλης ανατράπηκε από τον Γότση με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Σκανδάλης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωλδάση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 70΄η Κατσικά έκανε την ολική ανατροπή στο σκορ και πάλι με σκόρερ τον Σκανδάλη. Στη συνέχεια η Κατσικά βγήκε στην επίθεση χάνοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να κάνει το 2-3 με τους Πάνο και Σκανδάλη.

Το Κεφαλόβρυσο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 85’. Ο Λάμπρος έκανε επέλαση από τα δεξιά, συνεργάστηκε άψογα με τον Τάχια κάνοντας το ένα-δυο και πατάει περιοχή κάνοντας πάσα πάρε-βάλε στον Νίτα που δεν αστοχεί και πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κάνοντας το 2-2. Στους πανηγυρισμούς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Παπαναστασίου για άσεμνη χειρονομία στους φιλάθλους της Κατσικάς.

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κωνσταντίνου-Τσάντας).

Κεφαλόβρυσο: Γεωλδάσης, Λάμπρος, Παπαναστασίου, Καπίας, Τάσιος, Τάχιας, Τσάγκας (94΄Κούτρας), Καμονάς, Νίτας (92΄Τερζής),  Ντόντης, Γότσης (69΄Αλεξίου).

Κατσικά: Διαμάντης, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Νικολάου, Μπίζιος (58’ Δημητρακάκης), Ψαρράς, Σκανδάλης, Κολιούσης (77’ Μαρούλης), Τσουμάνης (52΄Πάνος), Πολυχρόνης, Γούλας.

Σταυράκι- Κοσμηρά 1-0 

• Ένα γκολ ήταν αρκετό για το Σταυράκι να πάρει τη νίκη με 1-0 από την Κοσμηρά και να περάσει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη ενώ στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μια καρδιά φτιαγμένη από μπάλες και το σήμα του πένθους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι δεν είχε να προσφέρει και πολλά πράγματα με τις δύο ομάδες να προσέχουν την άμυνα τους και με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 20΄για την Κοσμηρά με τον Γιαννακό να βγαίνει απέναντι από τον Γκάτζιο έκανε το πλασέ η μπάλα κατέληξε άουτ. Το Σταυράκι απάντησε στο 26΄ ο Κολιός έκανε τη σέντρα, ο Ζιάρας το πλασέ η μπάλα στο δοκάρι.

Στο 36΄σε σουτ του Κοντογιάννη απέκρουσε τη μπάλα ο Βαγγελής. Στο 56΄ο Κολιός προσπάθησε να κάνει τη σέντρα η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε άουτ. Το γκολ για το Σταυράκι ήρθε στο 63΄με τον Κολιό να κάνει τη σέντρα και ο Στογιάννης με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Ευαγγέλου-Χατζηπαναγιώτου).

Σταυράκι: Πέτρου, Βαγγελής, Πεπόνης, Κατσάνος, Μωραίτης, Στογιάννης, Κρασσόπουλος (71΄ Καπατσέλης), Κοντογιάννης, Κολιός, Πράσσος ( 87΄ Αθανασίου).

Κοσμηρά: Βαγγελής, Συμεωνίδης, Περβανάς, Ζιώγας, Θέμος (70΄ Γιώτης), Τσιτώνης, Γιαννακός, Κούτρας, Ζώτος, Μπαλαμάτσιας, Κούρου (70΄ Στεργίου).

 Χουλιαράδες- Μέτσοβο 2-0

• Στις νίκες επέστρεψαν οι Χουλιαράδες επικρατώντας 2-0 του Μετσόβου σταματώντας του έτσι ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Η ομάδα του Αντώνη Δημητρίου ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 11΄ και 16΄οι Πύρτσιος και Δημάκος έχασαν δύο καλές ευκαιρίες. 

Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 29΄με τον Συμεωνίδη να κάνει το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κάτσενου. Το Μέτσοβο απείλησε στο 33 και 43΄με τους Χύσο και Σταχούλη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν στο 47΄και στο 49’ με τους Σταχούλη και Ζιάβρο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν κάποιες εκατέρωθεν ευκαιρίες για να φτάσουμε στο 92΄ όπου ο Πύρτσιος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Διαιτησία: Μάντζιος (Σίσκας-Παπαλαζάρου).

Χουλιαράδες:  Πρινέας, Συμεωνίδης, Ράπτης, Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Κιτσάκης (46΄ Δοβανάς), Τσόδουλος (66΄ Μπεζάτι), Παπανικολαόυ (86΄ Μπίττας), Πύρτσιος, Κουτσάφτης (66΄ Ζιώγας), Δημάκος (79΄ Κομπίλας)

Μέτσοβο:  Κάτσενος, Γεωργίου (73΄ Κασίμης), Τσιόστας Χ., Σιούτας, Ζιάβρος, Τσιόστας Κ., Σταχούλης, Χύσο, Μούστο, Παίλας (60΄ Κάτσενος), Τσακμάκης.

Τα αποτελέσματα 

Σταυράκι - Κοσμηρά 1-0

Κουτσελιό - Αγίας Μαρίνα 4-0

Κεφαλόβρυσο - Κατσικά 2-2

Ελεούσα - Κόνιτσα 3-2

Χουλιαράδες - Μέτσοβο 2-0

Νεοχρόπουλο - Δροσοχώρι 4-2

Ανατολή - Νησί 6-0

Αμφιθέα - Λογγάδες 0-1

Ηλιόκαλη - Καστρίτσα 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Θύελλα Κατσικάς 59 80-21

2. Θύελλα Ελεούσας 57 63-26

3. Αγροτικός Καστρίτσας 56 72-9

4. Χουλιαράδες 47 52-24

5. Πίνδος Κόνιτσας 44 46-20

6. Ανατολή 39 36-22

7. Κουτσελιό 35 36-22

8. Κεφαλόβρυσο 34 38-34

9. Μέτσοβο 28 44-45

10. Νεοχωρόπουλο 25 45-41

11. Αετός Νήσου 24 28-31

12. Λογγάδες 21 17-27

13. Δροσοχώρι 18 28-68

14. Σταυράκι 18 19-43

15. Αγία Μαρίνα 15 23-58

16. Κοσμηρά 14 23-72

17. Ηλιόκαλη 6 14-54

18. Αμφιθέα 6 18-65

Επόμενη Αγωνιστική

(11, 12/3/2023)

Νησί - Κουτσελιό

Σταυράκι - Ανατολή

Λογγάδες - Ηλιόκαλη

Μέτσοβο - Κεφαλόβρυσο

Κατσικά - Νεοχωρόπουλο

Κόνιτσα - Δροσοχώρι

Κοσμηρά - Αμφιθέα

Αγία Μαρίνα - Χουλιαράδες

Καστρίτσα - Ελεούσα