Σε εξέλιξη γεωτεχνικές έρευνες για τον Ιερό Ναό Αγ. Παϊσίου στην Κόνιτσα

on .

AGIOS PAISIOS KONITSA

• Ένα ακόμη βήμα - το πιο ουσιαστικό ίσως - για την ολοκλήρωση του φακέλου που απαιτείται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ανέγερσης του Ιερού ναού του Οσίου Παϊσίου στην Κόνιτσα, ως και των συνοδευτικών του κτηρίων γίνεται από χθες στην ακριτική κωμόπολη. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της εταιρείας Π. Θεοδωρόπουλος και Συνεργάτες Ε.Ε. Π. Θεοδωρόπουλος άρχισε την πραγματοποίηση λεπτομερών ελέγχων της στατικής επάρκειας του υπάρχοντος υπογείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δοκιμαστικές τομές περιμετρικά της θεμελιώσεως, διερεύνηση των υλικών και του τρόπου θεμελιώσεως, έλεγχο του οπλισμού σε συνδυασμό με την εφαρμογή και την ποιότητα του σκυροδέματος, καθώς και ότι άλλο απαιτηθεί για να υπάρξει πλήρης αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στη συγκεκριμένη οικοδομή στην οποία επρόκειτο να αναγερθεί ιερός ναός αφιερωμένος στον Άγιο Βασίλειο. Η ανωτέρω εταιρία θεωρείται από τις κορυφαίες στο είδος της στην Ελλάδα, καθώς έχει αναλάβει την επίβλεψη και κατασκευή δεκάδων μεγάλων έργων, συνεργαζόμενη σε πολλές περιπτώσεις με κορυφαίες εταιρίες του εξωτερικού, στα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της πατρίδας μας. 

Η εν λόγω έρευνα- μελέτη αποτελεί ένα από τα τελευταία βήματα, ώστε να καταστεί δυνατή στον φετινό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παϊσίου (12 Ιουλίου) στην Κόνιτσα να παρουσιασθούν τα τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια και να έχει κατατεθεί ο πλήρης φάκελος των μελετών στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης της Εκκλησίας της Ελλάδος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. 

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ανέγερση του Ιερού ναού, έργο το οποίο για να ολοκληρωθεί θα απαιτήσει τη συνδρομή και τη συμβολή όλων των πιστών και ειδικά όσοι ευλαβούνται τον Άγιο Παϊσιο, ώστε να τιμάται, όπως του αξίζει και πρέπει, στον τόπο που ανδρώθηκε και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της επίγειας ζωής του.