Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

MATS AGONISTIKIS

Πάτησε κορυφή η Καστρίτσα, 4-1 τη Θύελλα Κατσικάς 

• Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από χθες η Καστρίστα η οποία επικράτησε με 4-1 της Κατσικάς και για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Καστρίτσα πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση με παίκτες που μασούσαν σίδερα, έμπαιναν δυνατά και πρώτοι σε όλες τις φάσεις κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες και μετά το πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη πλευρά, η Κατσικά ξεκίνησε δυνατά το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά από εκεί και μετά οι μηχανές για ένα περίεργο λόγο έσβησαν, σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και η απόδοση των γηπεδούχων,  με παίκτες «κλειδιά» στη φετινή πορεία να είναι κατώτεροι του αναμενόμενου και δίκαια γνώρισε μια βαριά ήττα η οποία την έριξε από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι κύλησε ομαλά τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, άλλωστε σε αυτό έπαιξε ρόλο και η παρουσία αστυνομικής δύναμης, ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια στους  παράγοντες των δύο ομάδων που έκαναν ότι ήταν δυνατό για να μη δημιουργηθεί το παραμικρό.Η Κατσικά ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 2΄έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Γούλα να κάνει τη σέντρα ο Σκανδάλης έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.Στο 5΄ο Κωσταμένας βρήκε τον Θανάση αυτός έκανε το σουτ με τον Βάσιο να αποκρούει τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 6’ ο Γούλας εκτέλεσε κόρνερ, ο Πετρίδης μέσα από την περιοχή δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Σουτ του Παπουτσή στο 11΄μπλόκαρε τη μπάλα ο Διαμάντης. Στο 13΄η Καστρίτσα άνοιξε το σκορ με τον Ηλία να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Διαμάντη.

Οι γηπεδούχοι σκοράραν στο 39΄ για δεύτερη φορά με προβολή του Κλιτσινάρη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Διαμαντόπουλου. Μεγάλη ευκαιρία για την Καστρίτσα στο 43΄με τον Γιαννιώτη να βγάζει ωραία μπαλιά στον Ηλία που βγήκε απέναντι από τον Διαμάντη έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ.

Στο 52΄εκτέλεση φάουλ του Διαμαντόπουλου, ο Κλιτσινάρης αφύλακτος στην άμυνα της Κατσικάς έκανε την κεφαλιά με τον Διαμάντη να αποκρούει τη μπάλα.

Το 3-0 για την Καστρίτσα ήρθε στο 53΄με τον Διαμαντόπουλο να εκτελεί φάουλ και ο Κλιτσινάρης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διαμάντη. Στο 70΄σε εκτέλεση κόρνερ του Διαμαντόπουλου και κεφαλιά του Ηλία η μπάλα έφυγε άουτ. 

Η Κατσικά μείωσε στο 81΄σε 3-1 με σουτ του Δημητρακάκη.Στο 90΄  μετά από εκτέλεση κόρνερ του Διαμαντόπουλου, ο Διαμάντης απέκρουσε ασταθώς και ο Καλλιοντζής έπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Καστρίτσας. Ο Αλεξίου στο 91’ απέναντι από τον Διαμάντη έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Κατσικάς να διώχνει με τα πόδια.

Η Διοίκηση της Θύελλα Κατσικάς ευχαριστεί την ομάδα του Αγροτικού Καστρίτσας για την άψογη φιλοξενία.

Διαιτησία: Σιντόρης (Μωυσιάδης-Λιόντος).

Αγρ. Καστρίτσας: Βάσιος, Κοσυφαρίνης, Διαμαντόπουλος, Γόγολος, Κασίμης, Σπαλιάρας (34΄λ.τρ. Ναυρόζογλου), Κλιτσινάρης, Ηλίας (88΄Αργύρης), Παπουτσής (76΄Καλλιοτζής), Σταμούλης (88΄Αλεξίου), Γιαννιώτης.

Θύελλα Κατσικάς: Διαμάντης, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Νικολάου, Πάνος (56΄λ.τρ. Μπίζιος), Ψαρράς (55΄Κατζιώτης), Γούλας, Σκανδάλης, Θανάσης (76΄Τσουμάνης), Κατσίφας (55΄Πολυχρόνης), Κωσταμένας (76΄Δημητρακάκης).

STAYRAKI

 Σταυράκι- Ηλιόκαλη 1-1 

Σε ένα παιχνίδι το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα το Σταυράκι αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Ηλιόκαλη σε ένα παιχνίδι όπου ικανοποιημένοι περισσότερο είναι οι φιλοξενούμενοι που πήραν έναν ακόμη πόντο στη μάχη που δίνουν για την παραμονή ενώ το Σταυράκι αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Μέτριο ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο και το μόνο που άξιζε ήταν τα δύο γκολ. Στο 22΄ο Κοντογιάννης έκανε γέμισμα προς τον  Πεπόνη η μπάλα χτύπησε στο έδαφος πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Τσόλη έκανε το γύρισμα και ο Ζιάρας σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα. Άμεση ήταν η απάντηση για την Ηλιόκαλη στο 29΄ ο Παππάς Γ. εκτέλεσε κόρνερ, ο Παππάς Π. έκανε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε σε κεφάλι και χέρι αμυντικού στρώθηκε και πάλι στον Παππά Π. που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο με το Σταυράκι ωστόσο να έχει κάποιες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

Στο 49΄σε σουτ του Παππά Π.μπλόκαρε τη μπάλα ο Πέτρου.

Στο 72΄ σε ωραία ατομική προσπάθεια του Πράσσου που έκανε την παράλληλη σέντρα η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ζάγκα που σούταρε άουτ. Στο 77΄σε σέντρα του Κολιού και κεφαλιά του Ζιάρα απέκρουσε ο Τσόλης, ο Πεπόνης έκανε την προβολή και επάνω στη γραμμήέδιωξαν οι αμυντικοί.

Σε σουτ του Αθανασίου στο 89΄η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Διαιτησία: Νέος (Διαμαντόπουλος-Κοσίνας)

Σταυράκι: Πέτρου, Κολιός, Ζάγκας (78΄Αθανασίου), Αγγέλης, Μωραίτης, Στογιάννης, Καπατσέλης (62΄Πράσσος), Γώγος (68΄Κρασόπουλος), Κοντογιάννης, Πεπόνης, Ζιάρας.

Ηλιόκαλη: Τσόλης, Παπάζης, Φωτίου, Λαμπρίδης, Παγώνας, Κλεισούρας, Παππάς Γ., Τζώρτζης, Κοσμάς, Παππάς Π., Καρυωτάκης (73΄Βασιλείου).

METSOBO

 Μέτσοβο- Πίνδος Κόνιτσας 4-0

Αρκετά φορμαρισμένο έδειξε  στους αγωνιστικούς χώρους τις τελευταίες αγωνιστικές ο ΠΑΣ Μετσόβου, ο οποίος αν και αγωνίστηκε μακριά από την έδρα του, επικράτησε με 4-0 της Πίνδου Κόνιτσας στην Κρύα και πήρε αυτός το τρίποντο της νίκης, σκαρφαλώνοντας κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα της Α ερασιτεχνικής.

Η επικράτηση του Μετσόβου ήταν δίκαιη με το σύνολο του Πέτρου Κοντοδήμα να είναι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ανώτερο και πιο αποτελεσματικό, με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννη Νάκο να σκοράρει δις, ενώ και οι πρώτες καλές στιγμές ανήκαν σε αυτό.Μόλις στο 4' το αδύναμο σουτ του Νάκου πέρασε άουτ και στην αντεπίθεση ο Ντεντόπουλος απείλησε κι εκείνος με σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Ζώης.

Επόμενη καλή στιγμή στο 17' κι αυτή για τους τυπικά γηπεδούχους, με τους Μούστο και Τσουλιάη να συνεργάζονται ωραία, με το σουτ του τελευταίου να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ και στο 21' από συνεργασία των Νάκου, Τσουλιάη και Μούστο ήρθε ακόμη μια καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, με τον Μούστο να σουτάρει και τον Γρατσούνα να αποκρούει την μπάλα. Στο 29' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν από σέντρα του Μούστο, ο Τσουλιάης εντός περιοχής πλάσαρε για το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 για τους Μετσοβίτες, όταν ο Νάκος ανατράπηκε και από τα έντεκα βήματα ευστόχησε διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, πετυχαίνοντας παράλληλα και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν στιγμές αντίδρασης, ανήκοντας σε αυτούς οι πρώτες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, στο 49' ωραία εκτέλεση φάουλ του Δημόπουλου, μπλόκαρε ο Ζώης, ενώ στο 51' το σουτ του Χαλούλου πέρασε ελάχιστα άουτ. Επόμενη καλή στιγμή για τους Κονιτσιώτες, στο 64' όταν ο Χαλούλος έβγαλε την σέντρα και ο Δημόπουλος με κεφαλιά, ανάγκασε τον Ζώη να πραγματοποιήσει εξαιρετική επέμβαση.Στο 66' ο ΠΑΣ κλείδωσε την νίκη, όταν δόθηκε δεύτερο πέναλτι υπέρ του, με δεύτερη ανατροπή του Νάκου από τον τερματοφύλακα, με τον Νάκο να σκοράρει ξανά από την άσπρη βούλα για το 3-0.

Το... κερασάκι στην νίκη του Μετσόβου, πέτυχε στο 67' ο Μούστο με ωραίο πλασέ από την μεγάλη περιοχή.Στο 73' η Κόνιτσα προσπάθησε να απειλήσει με τον Κυρτζόγλου, ο οποίος βγήκε τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα του Μετσόβου να απομακρύνει χωρίς δυσκολία.

Τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού το οριζόντιο δοκάρι της Κόνιτσας στο 84' από σουτ του Μουρεχίδη.

Διαιτησία: Τασιούλας (Τσιάρας-Κατσουλίδου)

ΠΑΣ Μετσόβου ( Πέτρος Κοντοδήμας): Ζώης, Τσακμάκης (81' Κέντρος), Τσιόστας Χ. (81' Ναζίρης), Μπαλιούσκας, Γεωργίου, Τσιόστας Κ., Μούστο (77' Σταχούλης), Σιούτας, Κασίμης (83' Τσιώνης), Νάκος, Τσουλιάης.

Πίνδος Κόνιτσας (Χρήστος Βαζάτης): Γρατσούνας (77' Νικολόπουλος), Ηλίας, Καλές, Σπανός Χ., Ντότης (31' λ.τρ. Πατσούρας), Κυρτζόγλου Α. (77' Γαϊτανίδης), Κίτσος, Χαλούλος, Ντεντόπουλος (54' Σπανός Δ.), Δημόπουλος, Μουρεχίδης.

Αγγελική Σιώλου

Κοσμηρά- Ελεούσα 0-4 

Δεν δυσκολεύτηκε η Ελεούσα να πάρει τη νίκη 0-4 μέσα στην Κοσμηρά και να παραμείνει ζωντανή στο κόλπο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα χάνοντας στο πρώτο ημίχρονο αρκετές ευκαιρίες με τη μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι να μπει στα δίχτυα.Οι Βελτσίστας, Ρίζος, Μουχάνης και Κεφάλας δεν μπόρεσαν παρά τις προσπάθειες τους να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Μπουκουβάλα και οι δύο ομάδες πήγαν με την «λευκή» ισοπαλία στα αποδυτήρια στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η Θύελλα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 55΄με προβολή του Νάσιου μετά από σέντρα του Τσάνη και στο 57΄ο Καράσας με προβολή διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους. Ακολούθησαν δύο ακόμη γκολ για την Ελεούσα στο 74΄με εύστοχη εκτέλεσε πέναλτι (ανατροπή Ριστάνη) από τον Μουχάνη και στο 80’ ο Παπαρούνας διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Ευαγγέλου-Γεωργίου Β.)

Κοσμηρά: Μπουκουβάλας, Συμεωνίδης, Γιαννακός, Σταύρου, Θέμος, Κούτρας, Κούρου, Τσιτώνης, Νούσης (82΄ Τόζιος), Νάκιας, Μπέτας (55΄ Γιώτης)

Ελεούσα: Κοτίκας, Κερασιώτης (46΄ Παπαρούνας), Καράσας, Γεωλδάσης, Νάσιος (76΄ Μαμακής), Μαλλάτος, Ρίζος (60΄ Ριστάνης), Μουχάνης, Βελτσίστας (76΄ Οικονόμου), Κεφάλας (46΄ Τσάνης).

Λογγάδες- Δροσοχώρι 1-0 

• Για την 24η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής ο Τιτάν Λογγάδων επικράτησε με 1-0 του Παντελεήμονα Δροσοχωρίου και ξέφυγε ακόμη πιο πολύ από τις επικίνδυνες θέσεις. 

 Με δεδομένη την κούραση από τα συνεχή παιχνίδια και το μικρό ρόστερ σε αριθμό παικτών οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να πάνε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος το ματς το Δροσοχώρι ήταν εκείνο που είχε τις αξιόλογες τελικές, ενώ οι Λογγάδες είχαν δυσκολία στη τελική πάσα για να φτάσουν με αξιώσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στο 10’ ένα καλό σουτ του Μελιγγιώτη Θ. ήταν άστοχο. Καλή στιγμή για το Δροσοχώρι στο 26’ όταν εκτελέστηκε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κοκκιάδη που πλάσαρε αλλά ο Μπονόβας έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος σε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του ο Ηλ. Μελιγγιώτης αστόχησε με κεφαλιά.

Η μόνη αξιόλογη φάση για τους Λογγάδες ήταν στο 33’ όταν σε πάσα του Παναγιώτου, ο Γκόλιας σούταρε άουτ. Στο 41΄σε εκτέλεση φάουλ του Γιώτη, ο Ηλ. Μελιγγιώτης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι Λογγάδες πήραν τα ηνία στην επανάληψη και στο 63’ έφτασαν κοντά στο γκολ. Σε μία φάση που διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει επαφή, η μπάλα έφτασε στον Σιδηρόπουλο που έστειλε εξ’ επαφής τη μπάλα άουτ.

Στο 66’ μία προσπάθεια του Μελιγγιώτη δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ ανεκμετάλλευτη πέρασε μία εκτέλεση έμμεσου για τον Τιτάνα στο 75’. Το γκολ της νίκης για τους Λογγάδες ήρθε στο 78’. Ο Γκόγκας εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί απομάκρυναν σε ένα σημείο όπου ο Ρούστα με δυνατό σουτ νίκησε τον Κωστούλα για το 1-0. Μάλιστα ο σκόρερ είχε και μία καλή φάση στο 83’.

Διαιτησία: Μάντζιος (Θανασιάς- Σιαμέτης)

Λογγάδες (Παναγιώτης Γκίτσης): Πρεβεζιάνος, Κροκίδης, Δραγάτης (69’ Παπανικολάου), Λώλης, Μπονόβας, Παναγιώτου, Σιδηρόπουλος, Γκούζος, Γκόλιας (54’ Γκουρμπάτσης), Γκόγκας, Χαριζάι (74’ Ρούστα).

Δροσοχώρι (Σταύρος Παπαβασιλείου): Κωστούλας, Γιώτης, Παππάς, Καλτσάς, Μελιγγιώτης Ηλ (80’ Άμρο), Κάγια, Μανιώτης, Παπανικολάου, Μελιγγιώτης Θ, Κοκκιάδης, Μπέλλος Χ.

Τα αποτελέσματα 

Κουτσελιό - Χουλιαράδες 1-1

Σταυράκι - Ηλιόκαλη 1-1

Κοσμηρά - Ελεούσα 0-4

Λογγάδες - Δροσοχώρι 1-0

Μέτσοβο - Κόνιτσα 4-0

Αμφιθέα - Ανατολή 0-5

Αγία Μαρίνα - Νεοχωρόπουλο 3-3

Καστρίτσα - Κατσικά 4-1

Νησί - Κεφαλόβρυσο 1-0

 Η Βαθμολογία

1. Αγροτικός Καστρίτσας 65 81-11

2. Θύελλα Κατσικάς 65 88-27

3. Θύελλα Ελεούσας 63 69-28

4. Χουλιαράδες 54 59-25

5. Πίνδος Κόνιτσας 47 53-29

6. Ανατολή 46 43-23

7. Κουτσελιό 37 40-27

8. Μέτσοβο 37 56-50

9. Κεφαλόβρυσο 34 39-39

10. Αετός Νήσου 28 32-36

11. Λογγάδες 27 21-29

12. Νεοχωρόπουλο 25 49-49

13. Σταυράκι 23 25-47

14. Δροσοχώρι 18 28-77

15. Αγία Μαρίνα 17 25-76

16. Κοσμηρά 15 25-66

17. Ηλιόκαλη 10 17-58

18. Αμφιθέα 9 23-76

Η επόμενη αγωνιστική (22/3/2023)

Ηλιόκαλη - Αμφιθέα

Κεφαλόβρυσο -Κουτσελιό

Ελεούσα - Σταυράκι

Δροσοχώρι - Κοσμηρά

Κόνιτσα - Αγία Μαρίνα

Κατσικά - Λογγάδες

Καστρίτσα - Μέτσοβο

Νεοχωρόπουλο - Νησί

Ανατολή - Χουλιαράδες