ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ραντεβού με την ιστορία σήμερα για τις γυναίκες του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

MPASKET KYPELLO GYNAIKES PAS 23 3 23

• Το πιο μεγάλο, μέχρι το επόμενο, ραντεβού με την ιστορία έχει η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία θα δώσει για πρώτη φορά το παρών στο Final Four του 26ου Κυπέλλου Ελλάδος που θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια Αττικής. 

Η γιαννιώτικη ομάδα θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 5 το απόγευμα το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Παναθηναϊκό, ενώ στο άλλο παιχνίδι θα αναμετρηθούν Νίκη Λευκάδας και Ελευθερία Μοσχάτου στις 8 μ.μ. O τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι. Μπορεί η κλήρωση να μη χαμογέλασε στον ΠΑΣ Γιάννινα και να τον έφερε αντιμέτωπο με το Παναθηναϊκό που διεκδικεί πρωτάθλημα και Κύπελλο, ωστόσο στη γιαννιώτικη ομάδα είναι άπαντες αποφασισμένοι να καταθέσουν στο παρκέ όλες τους τις δυνάμεις για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του «τριφυλλιού» και βρεθούν στον μεθαυριανό τελικό. Οι Γιαννιώτισσες για να πάρουν μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Final Four του Κυπέλλου, απέκλεισαν σε παιχνίδια νοκ άουτ αρχικά τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και στη συνέχεια τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Εύνικο και στα προημιτελικά τον Ολυμπιακό. Να σημειωθεί πώς πολυνίκης του θεσμού είναι ο Ολυμπιακός με πέντε κατακτήσεις Κυπέλλου, ενώ πέρυσι το κατέκτησαν οι ερυθρόλευκες. Tο σημερινό παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό θα διευθύνουν οι Ασημακάκη-Μπακετέα-Χαϊνά (Παπαδόπουλος Στ.).

 Με όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα...

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα στο Νέο Κλειστό την Τετάρτη και χτες το πρωί η αποστολή της ομάδας αναχώρησε με προορισμό την Αθήνα όπου πραγματοποίησε και τη τελευταία προπόνηση επί αττικού εδάφους πριν τον σημερινό ημιτελικό. Ο Τζον Μαργαρίτης έχει όλες τις παίκτριες στη διάθεσή του, ενώ στην αποστολή μπήκαν και οι νεαρές παίκτριες Αναστασία Κωνσταντάρα και Έλενα Κουτσιάφτη.

Αναλυτικά η αποστολή:

Προπονητές: John Μαργαρίτης, Αρίστιππος Χαντέλης Χρήστος Βουδούρης. Team Manager: Δανάη Χήτα. Παίκτριες: Ντίνα Σαρηγιαννίδου, Κατερίνα Μαρίνη, Ισμήνη Πράπα, Αναστασία Τζήμου, Κωνσταντίνα Στεργίου, Δήμητρα Γκιζάνη, Daneesha Provo, Terae Briggs, Marina Evodo Αναστασία Κωνσταντάρα και Έλενα Κουτσιάφτη.

Δηλώσεις

• Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χτες οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που θα λάβουν μέρος στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος στο Μπάσκετ Γυναικών. Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Τζον Μαργαρίτης δήλωσε τον ενθουσιασμό για τη συμμετοχή του ΠΑΣ στο Final Four, την οποία χαρακτήρισε ως δώρο στην ομάδα, τη διοίκηση και ειδικά στους Τόλη Μιχαήλ, Πέτρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Ζήκο, στους συνεργάτες του Αρίστιππο Χαντέλη, Άκη Καραμπίνη, Χρήστο Βουδούρη, Δανάη Χήτα και σε όσους στήριξαν την ομάδα όλη τη σεζόν. Αφού είπε πώς πριν μιάμιση εβδομάδα η ομάδα εξασφάλισε την παραμονή στην Α1, πλέον είναι η σειρά να εκπροσωπήσει τα Ιωάννινα και τον ΠΑΣ στο Final Four. Τόνισε πώς η ομάδα του θα αντιμετωπίσει με σωστό τρόπο τον αντίπαλο και πώς δεν ήρθε στην Αθήνα για διακοπές. 

• Από την πλευρά της η αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Ντίνα Σαρηγιαννίδου τόνισε πώς πάντα ήθελε να ζήσει την εμπειρία αυτή με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα δέκα χρόνια που αγωνίζεται στον ΠΑΣ. Ανέφερε πώς όλοι έδωσαν αγώνα να βρίσκονται στο Final Four και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και στον κόσμο να το χαρεί γιατί θα είναι μία γιορτή.

Οι μεταδόσεις 

Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό θα μεταδοθεί στις 5 μ.μ από το κανάλι YouTube της ΕΟΚ (youtube.com/hellenicbf) και από το ίδιο κανάλι θα μεταδοθεί ο άλλος ημιτελικός Ελευθερία Μοσχάτου-Νίκη Λευκάδας. O τελικός Κυπέλλου ΟΠΑΠ Final 4 Γυναικών θα μεταδοθεί από το ERTFlix.