Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

STAYRAKI

Σταυράκι - Δροσοχώρι 1-3

• Νίκη που το φέρνει σε θέση ισχύος όσον αφορά την υπόθεση παραμονή πήρε το Δροσοχώρι, επικρατώντας 1-3 του Σταυρακίου με την ομάδα του Ανδρέα Στάμου μετά από αυτή την ήττα να μπλέκει εκ νέου σε περιπέτειες. 

Οι φιλοξενούμενοι ήξεραν τι ζητούσαν μέσα σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο και πήραν αυτό που ήθελαν. Από την άλλη πλευρά το Σταυράκι έχοντας εκτός τους Πεπόνη, Κοντογιάννη, Ζιάρα και Κολιό αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τόσο οργανωτικά όσο και επιθετικά και δίκαια γνώρισε την ήττα. 

Στο 13΄ το Δροσοχώρι άνοιξε το σκορ με τον Μανιώτη να εκτελεί κόρνερ και ο Κοκκιάδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πέτρου. Σουτ στο 23΄ του Κοκκιάδη έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Πέτρου.

Στο 26΄ σε σουτ του Αγγέλη μπλόκαρε τη μπάλα ο Νικολάου.

Στο 64΄ Θεοχάρης και Κοκκιάδης έπαιξαν το 1-2 με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και τη  μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 60΄ το Δροσοχώρι διπλασίασε τα τέρματα του όταν ο Παπανικολάου κέρδισε τις κόντρες έκοψε στον Κάγια και αυτός σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Εκτέλεση φάουλ του Ζάγκα στο 77΄ απέκρουσε ο Νικολάου.

Στο 82΄ το Δροσοχώρι έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη  κίτρινη κάρτα του Θεοχάρη. Στο 83΄ ο Κάγια ατομική προσπάθεια και σουτ απέκρουσε ο Πέτρου και ο Μπέλλος σε κενή εστίας έκανε το 0-3. Στις καθυστερήσεις ο Κακανούλιας μείωσε σε 1-3.

Διαιτησία: Πάνος (Μωυσιάδης-Παπαλαζάρου).

Σταυράκι: Πέτρου, Νάτσος, Αγγέλης (85’ Νίκου), Μωραΐτης, Κατσάνος (85΄ Τζούμας), Στογιάννης, Κρασσόπουλος, Γώγος (85’ Κακανούλιας), Αθανασίου (66΄ Κώστας), Ζάγκας, Πράσσος.

Δροσοχώρι: Νικολάου, Γιώτης (85΄ Άμρο), Παππάς, Καλτσάς, Χαλιάσος, Κάγια, Μανιώτης (71΄ Μπέλλος), Παπανικολάου (85΄ Μελιγγιώτης Π.), Μελιγγιώτης Θ. (62΄Μελιγγιώτης Η.), Κοκκιάδης (85΄ Δημακόπουλος), Θεοχάρης.

KOYTSELIO

Κουτσελιό- Νεοχωρόπουλο 0-3

 • Για την 26η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής, το Νεοχωρόπουλο πέρασε νικηφόρα από το Κουτσελιό, καθώς επικράτησε με σκορ 0-3 της τοπικής ομάδας και ανέβηκε κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. 

Η ομάδα του Κώστα Ναθαναήλ ανέβηκε στους  32 βαθμούς, 7 εκ των οποίων συγκέντρωσε στα τελευταία τρία παιχνίδια με αποτέλεσμα να ανήκει πλέον στο γκρουπ των ομάδων που είναι στη μέση της βαθμολογίας. Από την ομάδα του Σπύρου Τασιούλα ξεκίνησαν βασικοί τρεις παίκτες κάτω των 20 ετών και πήραν χρόνο συμμετοχής άλλοι τέσσερις.

Στο αγωνιστικό σκέλος κακό παιχνίδι στο ξεκίνημα με το Κουτσελιό να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 18’ όταν σε σουτ του Άρη Δάσκαλου ο Καρατζένης εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. 

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 32’ όταν σε φάση διαρκείας, ο Κλεάνθης Οικονόμου έκανε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας του Θεμελή. Το 0-1 για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 39’ όταν εκμεταλλεύτηκαν ασυνεννοησία στην αντίπαλη άμυνα και με ψύχραιμο πλασέ ο Ναθαναήλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Καλή στιγμή για το Κουτσελιό να ισοφαρίσει στο 42’ όταν σε φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Άρη Δάσκαλο που σούταρε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 64’ αγκάλιασαν τη νίκη, όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μπουκουβάλας δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θεμελή, κάνοντας το 0-2. Το Κουτσελιό έφτασε κοντά στο να μειώσει το σκορ στο 76’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ναυρόζογλου απομάκρυνε ο Καρατζένης, η μπάλα έφτασε στον Βλέτσα που έστειλε άουτ τη μπάλα. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 80’ όταν σε πάσα τακουνάκι ο Βελογιάννης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το Κουτσελιό είχε μία καλή στιγμή με τον Κουτσογιάννη στη συνέχεια χωρίς αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Νέος (Αρβανίτης - Ζιάκας)

Κουτσελιό (Σπύρος Τασιούλας): Θεμελής, Τίνας (68’ Διαμάντης), Βλέτσας Β., Ναυρόζογλου, Κρανάς, Ανανιάδης (84’ Κοσμάς), Δάσκαλος, Κακαράντζας (84’ Σιαράβας), Κουτσογιάννης, Μπακαγιάννης, Καμπότας (58’ Κοσμάς).

Νεοχωροπουλο (Κώστας Ναθαναήλ): Καρατζένης, Χαϊδας, Φώτος, Γαράφας, Μάτσιας (79’ Γεωργούλας), Ναθαναήλ (76’ Βελογιάννης), Πεπόνης, Οικονόμου (82’ Καρακούλας), Μπουκουβάλας, Νάτσιας, Μαραγκός.

 Λογγάδες- Μέτσοβο 2-0  

• Τη νίκη με 2-0 πήραν οι Λογγάδες από το Μέτσοβο, μία νίκη που τους φέρνει 12 βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το Μέτσοβο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Γιάννη Νάκο και τους Κασίμη και Τσουλιάη έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει γκολ με τον Πρεβεζιάνο να κρατάει το μηδέν για την εστία του.

Οι γηπεδούχοι παρότι έμειναν με δέκα παίκτες από το 28΄ λόγω αποβολής με δεύτερη  κίτρινη κάρτα του Λώλη για μαρκάρισμα του Νάκου εκτός περιοχής κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι στο 40΄ είχαν δοκάρι όταν ο Παναγιώτου βρήκε τον Γκουρμπάτση και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ζώη. 

Το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι γηπεδούχοι στις αντεπιθέσεις κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ και να πάρουν τη νίκη. Στο 55΄ ο Σιδηρόπουλος εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι και ο Γκούζος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Ζώη.

Στο 80΄ το Μέτσοβο είχε τριπλή ευκαιρία για να κάνει το 1-1 σουτ του Παίλα απέκρουσε ο Πρεβεζιάνος, η μπάλα έφτασε στον Νάκο που με κεφαλιά την έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Παλαιοπάνος έκανε το σουτ με τον Πρεβεζάνο να αποκρούει εκ νέου τη μπάλα. Το 2-0 ήρθε για τους γηπεδούχους στο 90΄ όταν κέρδισαν έμμεσο φάουλ με τον Παναγιώτου να το εκτελεί με πάσα στον Κολιό και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζώη. Η νίκη αφιερώθηκε στον Λάζαρο Γκόλια ενώ η διοίκηση των Λογγάδων ευχαριστεί το Μέτσοβο για την οικονομική προσφορά προς τον ποδοσφαιριστή.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Αλεξίου-Κυριαζή).

Λογγάδες: Πρεβεζιάνος, Κροκίδας, Δραγάτης, Λώλης, Μπονόβας, Παναγιώτου, Γκουρμπάτσης (73΄ Ρούστα), Γκούζος, Χαριζάι (89΄ Παπανικολάου), Γκόγκας (88΄ Κολιός), Σιδηρόπουλος.

Μέτσοβο: Ζώης, Τσακμάκης, Κέντρος (56΄ Γεωργίου), Μπαλιούσκας (74΄ Παλαιοπάνος), Ζιάβρος, Τσιόστας Κ., Κασίμης (74΄ Κάτσενος), Σιούτας, Τσώνης (56΄ Παΐλας), Νάκος, Τσουλιάης.

XOYLIARADES KEFALOBRYSO

Χουλιαράδες- Κεφαλόβρυσο 1-1 

• Τους βαθμούς και τις εντυπώσεις μοιράστηκαν οι Χουλιαράδες και το Κεφαλόβρυσο με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.

Το παιχνίδι αν και αδιάφορο βαθμολογικά είχε δυνατές μονομαχίες και πάθος για τη νίκη ενώ σε κάποια σημεία που αγώνα υπήρχαν και νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών.Οι δύο ομάδες δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο οι μεν Χουλιαράδες με τον Μπίττα (3΄ και 40’) το δε Κεφαλόβρυσο με τους Νίτα (11’) και Συμεωνίδη (18΄).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με το γκολ που πέτυχε στο 25΄ο Πύρτσιος. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Τάχιας ισοφάρισε για το Κεφαλόβρυσο σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με τις ευκαιρίες όμως να είναι μοιρασμένες.

Στο 67΄αποβλήθηκε από τον πάγκο ο προπονητής του Κεφαλόβρυσου Γιώργος Πότσης. Το Κεφαλόβρυσο ζήτησε πέναλτι στο 70΄ σε ανατροπή του Ντόντη με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Διαιτησία: Μάντζιος (Σιαμέτης-Σταματελόπουλος).

Χουλιαράδες: Πρινέας, Συμεωνίδης, Δοβανάς, Τσιαμάκης, Ράπτης, Πανούσης (60΄ Τζουρμανάς), Κουτσάφτης (60΄ Ζιώγας Σ.), Μπίττας (74΄ Μπεζάτι), Πύρτσιος, Θαυμαστός (46΄ Τσόδουλος), Δημάκος (81΄ Κομπίλας)

Κεφαλόβρυσο: Γεωλδάσης, Τερζής (46΄ Τσάγκας), Παπαναστασίου, Κούτρας, Καπίας, Τάχιας, Λιαμπότης (46΄ Μπιστιόλης), Καμονάς, Νίτας, Αλεξίου, Γότσης (46΄ Ντόντης). 

 Αγία Μαρίνα- Καστρίτσα 0-5 

• Νικηφόρα με το επιβλητικό σκορ 0-5, πέρασε ο Αγροτικός Καστρίτσας από την έδρα της Αγίας Μαρίνας και συνεχίζει να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ Ερασιτεχνικής, μιας και υπερτερεί στην ισοβαθμία της Θύελλας Κατσικάς.

Ο Αγροτικός πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Αγίας Μαρίνας και έφτασε τους 71 βαθμούς, ενώ η Αγία Μαρίνα έμεινε στους 18 βαθμούς και στη ζώνη του υποβιβασμού. Η Καστρίτσα απείλησε στο 8’ σε σουτ του Ηλία και στο 21’ μετά από φάση διαρκείας ο Γιαννιώτης σούταρε άουτ, ενώ στο 23’ ο ίδιος παίκτης αστόχησε με διαγώνιο σουτ. Η Καστρίτσα αύξησε την πίεσή της και στο 27’ ήρθε το 0-1 όταν σε μπαλιά του Σπαλιάρα ο Σταμούλης νίκησε τον Χρήστου. Στο επόμενο λεπτό ο Φάνης Τσίκας εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 39’ η Καστρίτσα έκανε το 0-2 όταν ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και την πλάτη του Χρήστου και κατέληξε στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος ο Αγροτικός μπήκε ορεξάτος επιθετικά και απείλησε στο 50’ και στο 62’ με σουτ του Σταμούλη. Στο 68’ σε βαθιά μπαλιά του Ηλία στον Σταμούλη που έσπασε τη μπάλα στον Γιαννιώτη και εκείνος πλάσαρε για το 0-3. 

Στο 72’ το σουτ του Αλεξίου ήταν άστοχο και στο 75’ ήρθε το 0-4 μετά από σέντρα του Αλεξίου και ιδανικό τελείωμα του Διαμαντόπουλου. Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε με σουτ ο Αλεξίου στο 84’. 

O Αλεξίου σήκωσε τα χέρια στον ουρανό αφιερώνοντας τη νίκη στον φίλο του Δημήτρη που έφυγε από τη ζωή τέτοιες μέρες πριν λίγα χρόνια.

Ακολούθησαν κάποιες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα του Τζιάλλα για τους γηπεδούχους στο 85’ και των Τάσσου και Παπαδόπουλου για την Καστρίτσα (88’, 90’).

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας- Γούκος)

Αγία Μαρίνα (Κώστας Τζιάλλας): Χρήστου, Ρίσβας Δ, Τσιάβος (77’ Ρίσβας Κ), Παππάς, Κωστούλας, Μήλος, Ιωαννίδης, Βαλάνας (60’ Τζιάλλας), Τσίκας Χ, Τσίκας Θ, Κωφός (81’ Τζάνη).

Αγρ. Καστρίτσας (Βασίλης Σιαφάκας): Κυρικλίδης, Κοσυφαρίνης, Διαμαντόπουλος (76’ Τάσσος), Κλιτσινάρης, Κασίμης, Σπαλιάρας (76’ Αργύρης), Ναυρόζογλου, Ηλίας (70’ Παπαδόπουλος), Παπουτσής (46’ Δήμος), Σταμούλης (70’ Αλεξίου), Γιαννιώτης.

Νησί- Κόνιτσα 0-1  

• Τη νίκη 0-1 πήρε η Κόνιτσα από το Νησί και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος ενώ ο Αετός προβληματίζει με την απόδοση του στα τελευταία παιχνίδια.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες.

Στην επανάληψη η Κόνιτσα πήρε τα ηνία του αγώνα και παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κατάφερε να πετύχει το γκολ, ενώ είχε και ένα χαμένο πέναλτι.

Στο 62΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Λάμπρου Ν. από τον Τασιούλα, την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κίτσος με τον Τασιούλα να αποκρούει τη μπάλα.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει με το πέναλτι το έκανε ο Κίτσος στο 75’ που με ένα φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Τασιούλα κάνοντας το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Διαιτησία: Μπούμπας (Τσιάρας-Αρβανίτης).

Νησί: Τασιούλας, Κονδύλης, Οικονόμου, Κολόσης, Κοτσίνας, Πρέμος, Αθανασίου (73΄Μάτσιας), Τζημόπουλος, Πρέντζας, Πασχάλης (73΄Λιπιώτης), Βάλαρης.

Κόνιτσα: Έξαρχος, Ηλίας, Ντεντόπουλος, Τσιούτσιος, Λάμπρου Λ. (46’ Μουρεχίδης Σ.), Πατσούρας, Κίτσος (90΄Γαιτανίδης), Κυρτζόγλου Α. (55’ Σπανός), Λάμπρου Ν., Δημόπουλος (55΄Χαλούλος), Μουρεχίδης Β.

Τα αποτελέσματα 

Κοσμηρά – Κατσικά α.α. 0-3

Κουτσελιό – Νεοχωρόπουλο 0-3

Σταυράκι – Δροσοχώρι 1-3

Λογγάδες – Μέτσοβο 2-0

Χουλιαράδες – Κεφαλόβρυσο 1-1

Νησί – Πίνδος Κόνιτσας 0-1

Ηλιόκαλη – Ανατολή 0-3

Αμφιθέα – Ελεούσα 0-6

Αγία Μαρίνα – Καστρίτσα 0-5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Αγροτικός Καστρίτσας 71 88-11

2. Θύελλα Κατσικάς 71 100-29

3. Θύελλα Ελεούσας 69 77-28

4. Χουλιαράδες 55 60-27

5. Πίνδος Κόνιτσας 53 56-30

6. Ανατολή 52 47-23

7. Κεφαλόβρυσο 38 42-41

8. Κουτσελιό 37 41-32

9. Μέτσοβο 37 56-54

10. Νεοχωρόπουλο 32 57-53

11. Λογγάδες 30 25-32

12. Αετός Νήσου 28 33-39

13. Δροσοχώρι 24 32-78

14. Σταυράκι 23 26-52

15. Αγία Μαρίνα 18 29-86

16. Κοσμηρά 15 25-70

17. Αμφιθέα 12 25-83

18. Ηλιόκαλη 10 18-63

Η επόμενη αγωνιστική 

(1, 2/4/2023)

Νεοχωρόπουλο – Χουλιαράδες 

Ελεούσα – Ηλιόκαλη 

Πίνδος Κόνιτσας – Κουτσελιό 

Κατσικά – Σταυράκι 

Μέτσοβο – Κοσμηρά 

Ανατολή – Κεφαλόβρυσο 

Δροσοχώρι – Αμφιθέα 

Καστρίτσα – Νησί 

Αγία Μαρίνα – Λογγάδες