Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Β' Ερασιτεχνικής

on .

TIGREIS

Τίγρεις- Πράμαντα 1-1 

• Την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ ανόδου με την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο πήραν τα Πράμαντα μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1 με τους Τίγρεις.

Η ομάδα του Κώστα Γεωργάκη έπαιξε έξυπνα κατάφερε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο της και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και όταν ένιωσε την πίεση εκεί χρειάστηκε η τύχη (δοκάρι) και η εμπειρία του Κάλλια.Οι Τίγρεις έφτασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό ωστόσο στην πρώτη τους χρονιά στη Β΄κατηγορία κατάφεραν να δείξουν ότι διαθέτουν ομάδα με ταλέντο και το μέλλον τους ανήκει.

Μόλις στο 3΄οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τσάντα από τον Αντωνόπουλο. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Παππάς στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Μπούκα κάνοντας το 0-1.  Οι Τίγρεις είχαν καλή στιγμή με τον Τσακαλώτο στο 18’ και με τον Θεοδωρή στο 30’.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκεστους Τίγρεις που πίεσαν για την ισοφάριση και αυτή ήρθε στο 57’ με ένα καταπληκτικό σουτ του Μιμιγιάννη έξω από τη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να καρφώνεται στο «Γ» της εστίας του Κάλλια που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Στο 77΄οι Τίγρεις μετά από σέντρα του Τσακαλώτου, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κάλλια.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Τίγρεις στο 80΄με τον Δάλλα να κάνει τη σέντρα ο Ράπτης έκανε την κεφαλιά με τον Κάλλια να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα.Η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 87΄όταν ο Μπάμπης από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Στούπας σε κενή εστία δεν μπόρεσε με προβολή να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.Μετά το τέλος του αγώνα ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία των Πραμάντων πανηγύρισαν μαζί με τους φιλάθλους τους την κατάκτηση της 2ης θέσης.

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας-Κωνσταντίνου).

Τίγρεις: Μπούκας, Παπαδόπουλος Θ., Αντωνόπουλος (46΄Χαντζής),  Αναγνωστόπουλος, Παπαδόπουλος Χ., Μιμιγιάννης (68΄Δάλλας), Ράπτης, Τσακαλώτος, Θεοδωρής, Ευθυμίου (46΄Μάκης), Μπογοσιάς (75΄Κύρκος).

Πράμαντα: Κάλλιας, Τσάντας (83΄Μπάμπης), Τσίχλης, Σπανόπουλος, Γουλιαρμής, Γκεσούλης, Παππάς (89΄Μπίστας), Μπέσης, Στούπας, Θανάσης, Γιώτης.

Ασβεστοχώρι- Νεοκαισάρεια 3-5

• Τις πιθανότητες για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση απώλεσε το Ασβεστοχώρι, καθώς ηττήθηκε με σκορ 3-5 από την πρωταθλήτρια Νεοκαισάρεια για την 9η και προτελευταία αγωνιστική στα Play off του Β’ ομίλου της Β’ Ερασιτεχνικής.

Το Ασβεστοχώρι με την ήττα αυτή έμεινε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης, ενώ η Νεοκαισάρεια είχε σε τρελά κέφια τον Άγγελο Λισγάρα που σημείωσε τέσσερα γκολ. Στο 8’ από σέντρα του Καραπέτρου ο Λισγάρας με κεφαλιά έκανε το 0-1. Μεγάλη φάση στο 13’ για το Ασβεστοχώρι με τον Αλεξίου να λέει όχι σε τετ α τετ του Οικονόμου. Η ομάδα του Κώστα Γάγα ισοφάρισε σε 1-1 με τον Οικονόμου στο 28’, ενώ στο 40’ σε σουτ του Ντάφλου απέκρουσε ο Αλεξίου.

Στο 45’ η Νεοκαισάρεια έχασε πέναλτι μετά από την εκτέλεση του Τζιοβάρα και τη σωτήρια επέμβαση του Κεφάλα. Στο 51’ ο Τζιοβάρας με σουτ από πλάγια έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 55’ ο Λισγάρας εντός περιοχής υποδέχτηκε τη πάσα του Τζιοβάρα και με σουτ έκανε το 1-2. Το Ασβεστοχώρι δεν μπόρεσε να αντιδράσει και είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, με πολλά λάθη, ενώ στο 73’ ήρθε το 1-3. 

Μετά από φάση διαρκείας, ο Καραβασίλης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λισγάρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Ασβεστοχώρι έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Αλ. Μαλάμου και με εννιά παίκτες στο 82’, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γεωργίου Β.Το Ασβεστοχώρι δεν τα παράτησε και μέσα σε δυο λεπτά έφερε το ματς στα ίσια.Στο 84’ ο Π. Γεωργίου μείωσε σε 2-3 και στο 86’ ο Ρέτσης με σουτ ισοφάρισε σε 3-3. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από το ματς και η Νεοκαισάρεια έφτασε στο τελικό 3-5 χάρη σε γκολ του Τζιοβάρα στο 87’ και του Λισγάρα στην εκπνοή του αγώνα.

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Τσάντας- Σιαμέτης)

Ασβεστοχώρι: Κεφάλας (58’ Πεχλιβάνης), Ουζούνης (46’ Μαλάμος Κ), Γεωργίου Π, Μπέτσης, Μαλάμος Α, Γεωργίου Β, Κούκος (70’ Ρέτσης), Κακαράντζας, Ντάφλος, Οικονόμου, Ντίμης.

Νεοκαισάρεια: Αλεξίου, Λισγάρας Γ, Αραπογιάννης, Έξαρχος, Καλογέρης, Παγκάκης, Καραπέτρος, Λισγάρας Α, Δεδέογλου (53’ Ευθυμίου), Τζιοβάρας, Μπίστας (53’ Καραβασίλης).

Δαφνούλα- Βελισσάριο 3-2  

• Επεισοδιακό παιχνίδι έγινε στο «Στάθης Τσανακτσής» για την 9η και προτελευταία αγωνιστική των Play Out ανάμεσα σε Δαφνούλα και Βελισσάριο με την τυπικά γηπεδούχο Δαφνούλα να επικρατεί με 3-2 και να εξασφαλίζει την παραμονή της στην κατηγορία στέλνοντας παράλληλα στη Γ΄ κατηγορία το Βελισσάριο.

Ήταν ένα παιχνίδι συγκλονιστικό τόσο σε εξέλιξη όσο και στο πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Στο πρώτο ημίχρονο το Βελισσάριο ήταν αυτό που είχε τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες και δίκαια βρέθηκε να είναι στο τέλος του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ.

Αφού απείλησε με κεφαλιές των Τσακιρίδη και Μαργιόλα, η υπεροχή του Βελισσαρίου καρποφόρησε στο 27΄όταν ο Σιάμος εκτέλεσε φάουλ και ο Τσακιρίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν τα πάντα με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και ο ρυθμός του αγώνα να είναι πολύ υψηλός.

Στο 50΄ το Βελισσάριο κέρδισε πέναλτι όταν ο Σιάμος εκτέλεσε φάουλ ο Τσακιρίδης πήρε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα την ώρα που έκανε την έξοδο να πέφτει επάνω στον παίκτη του Βελισσάριου να τον ανατρέπει. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μαργιόλας ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι πήρε το ριμπάουντ και προσπάθησε να νικήσει εκ νέου τον Βασιλείου όμως ο διαιτητής σφύριξε έμμεσο για διπλή επαφή του Μαργιόλα μιας και μετά το δοκάρι δεν υπήρχε επαφή με τη μπάλα από άλλον ποδοσφαιριστή.

 Στο 52’ αστόχησε με κεφαλιά ο Φώτης, ενώ τα σουτ των Ντάβανου και Βάσιου δεν είχαν αποτέλεσμα. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Δαφνούλα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 70΄ με σουτ του Ράπτη έξω από την περιοχή. Παρά το σοκ της ισοφάρισης το Βελισσάριο πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ στο 77΄ με τον Σιάμο να εκτελεί φάουλ και ο Βάσιος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Βελισσαρίου η Δαφνούλα έφτασε στο αμέσως με τη σέντρα στην ισοφάριση με τον Κωλέτσιο.

Η χαριστική βολή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 82’ με τον Λαγό Β. να εκτελεί φάουλ, ο Τσόλας εκεί που φαινόταν να ελέγχει τη μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο Ράπτης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα κάνοντας το 3-2. Στο 85’ ακολούθησε γενική σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να αποβληθούν οι Σιάμος και Κατσούδας από το Βελισσάριο και ο Ζιάρκας από τη Δαφνούλα. Στο 90’ αποβλήθηκε και ο Βάσιος με δεύτερη κίτρινη.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Ευαγγέλου-Γεωργίου).

Δαφνούλα: Βασιλείου, Λαγός Κ., Παπαδόπουλος, Αυδίκος, Λαγός Β., Οικονόμου, Βήκας, Τσιάβος (39΄ Κωλέτσιος), Φώτης (91΄Χαλκιάς), Ράπτης, Ζιάρκας.

Βελισσάριο: Τσόλας, Παπαευθυμίου, Κουτρούμπας,  Τσακιρίδης, Αλεξίου, Σπήτας, Φίλιος, Ντάβανος, Βάσιος, Μαργιόλας (82΄ Ταμβακολόγος), Σιάμος.

PLAY OFF

A' OMIΛOΣ

(9η Αγωνιστική)

Κρανούλα - Πέραμα 1-2

Βουνοπλαγιά - Αμπελόκηποι 6-0  

H BAΘMOΛOΓIA

1.Βουνοπλαγιά 59 13-5

2.Πέραμα 53 14-2

3.Αμπελόκηποι 48 6-13

4.Πωγωνάτος 30 10-12

5.Κρανούλα 26 3-14  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

(10η - 17/5/2023): Πέραμα - Βουνοπλαγιά, Πωγωνάτος - Κρανούλα.

 Β' ΟΜΙΛΟΣ  

(9η Αγωνιστική)

Ασβεστοχώρι - Νεοκαισάρεια 3-5

 Τίγρεις - Πράμαντα 1-1

H BAΘMOΛOΓIA

1.Νεοκαισάρεια 62 23-8

2.Πράμαντα 53 20-8

3.Τίγρεις 50 21-12

4.Ασβεστοχώρι 49 15-16

5.Αετορράχη 22 3-38

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(10η - 17/5/2023): Νεοκαισάρεια - Τίγρεις, Αετορράχη - Ασβεστοχώρι.

PLAY OUT

A' OMIΛOΣ

(9η Αγωνιστική)

Περίβλεπτος - ΑΕ Γιάννενα 3-5

Πεντέλη - Ζωοδόχος 0-2

H BAΘMOΛOΓIA

1.Α.Ε.Γιάννενα 32 13-15

2.Ζωοδόχος 30 17-8

3.Κληματιά 29 19-11

4.Πεντέλη 27 10-15

5.Περίβλεπτος 14 16-26  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(10η - 17/5/2023): ΑΕ Γιάννενα - Πεντέλη, Κληματιά - Περίβλεπτος. 

PLAY OUT

B' OMIΛOΣ

(9η Αγωνιστική)

Ρωμανό - Μουσιωτίτσα 0-3 (α.α.)

Δαφνούλα - Βελισσάριο 3-2

 H BAΘMOΛOΓIA

1.Κάστρο 28 13-6

2.Δαφνούλα 28 14-5

3.Μουσιωτίτσα 26 11-11

4.Βελισσάριο 21 18-17

5.Ρωμανό 11 2-19

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(10η - 17/5/2023): Βελισσάριο - Ρωμανό, Κάστρο - Δαφνούλα.